-- -" Προκειμένου να λειτουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ως φορέας ηγεμονίας των δικών μας αντιλήψεων, πρακτικών, αρχών και αξιών ζωής, θα πρέπει να παραμείνει σε επαφή με την κυβέρνηση αλλά αυτόνομος από το κράτος, ώστε να μπορεί να επιτελεί να ελέγχει, να διορθώνει και να υποδεικνύει. " -
-- * Εμείς εμπεδώνουμε καθημερινά την αξιοκρατία, τις ίσες ευκαιρίες και το κράτος δικαίου για όλους τους Έλληνες πολίτες, ανεξάρτητα από τις πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις τους και τον τρόπο ζωής τους. * -


Κυριακή 12 Μαΐου 2013

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τις κινητοποιήσεις των καθηγητών: «Η κυβέρνηση κρατά σε ομηρία την εκπαιδευτική κοινότητα και την ελληνική κοινωνία»

10/05/2013
Με ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ τονίζει: «Στηρίζουμε τα αιτήματα και τον αγώνα της εκπαιδευτικής κοινότητας για την υπεράσπιση της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης. Η κυβέρνηση πρέπει (...) να προχωρήσει στην απόσυρση όλων των μέτρων και σε διάλογο με την εκπαιδευτική κοινότητα μετά τις εξετάσεις. για τις κινητοποιήσεις των καθηγητών»
Ολόκληρη η ανακοίνωση:
 Σε ένα ακόμα ρεσιτάλ εκβιασμού και υποκρισίας, η κυβέρνηση κρατά σε ομηρία την εκπαιδευτική κοινότητα και την ελληνική κοινωνία, με στόχο την εφαρμογή των μνημονιακών δεσμεύσεων διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης. 
 Αυτό που διακυβεύεται δεν είναι οι δύο πρόσθετες ώρες διδασκαλίας των εκπαιδευτικών, όπως υποκριτικά ισχυρίζεται η κυβέρνηση, αλλά η πλήρης διάλυση των δημόσιων σχολείων. Οι τραγικές ελλείψεις τους σε υλικοτεχνικές υποδομές και σε ανθρώπινο δυναμικό, οι μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας, οι υποχρεωτικές μετακινήσεις και οι σχεδιαζόμενες απολύσεις πάνω από 10.000 εκπαιδευτικών, συνιστούν το μνημονιακό καμβά της πλήρους υποβάθμισης της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης στα δημόσια σχολεία. 
 Η κυβέρνηση, λοιπόν, είναι αυτή που εκβιάζει την εκπαιδευτική κοινότητα και την ελληνική κοινωνία ενόψει των πανελλαδικών εξετάσεων, εκείνη που επιλέγει να χρησιμοποιήσει τους μαθητές και τις οικογένειές τους ως ομήρους για τα μνημονιακά της σχέδια. Τα αιτήματα των εκπαιδευτικών δεν είναι συντεχνιακά, αφορούν στην υπεράσπιση του δημόσιου αγαθού της εκπαίδευσης και ως τέτοια πρέπει να βρουν τη στήριξη της πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας. 
 Στηρίζουμε τα αιτήματα και τον αγώνα της εκπαιδευτικής κοινότητας για την υπεράσπιση της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης.
 Η κυβέρνηση πρέπει, έστω και τώρα, να δεσμευτεί ότι δεν θα προχωρήσει σε καμία απόλυση εκπαιδευτικού και σε κανένα κλείσιμο εκπαιδευτικής μονάδας, να προχωρήσει στην απόσυρση όλων των μέτρων και σε διάλογο με την εκπαιδευτική κοινότητα μετά τις εξετάσεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...