-- -" Προκειμένου να λειτουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ως φορέας ηγεμονίας των δικών μας αντιλήψεων, πρακτικών, αρχών και αξιών ζωής, θα πρέπει να παραμείνει σε επαφή με την κυβέρνηση αλλά αυτόνομος από το κράτος, ώστε να μπορεί να επιτελεί να ελέγχει, να διορθώνει και να υποδεικνύει. " -
-- * Εμείς εμπεδώνουμε καθημερινά την αξιοκρατία, τις ίσες ευκαιρίες και το κράτος δικαίου για όλους τους Έλληνες πολίτες, ανεξάρτητα από τις πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις τους και τον τρόπο ζωής τους. * -


Τρίτη, 20 Αυγούστου 2013

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤIΕΣ - EΜΠΟΡΟΙ - ΒΙΟΤEΧΝΕΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑIΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤIΕΣ Ποιος τη ζωή μας… την κυνηγά!!! Επιλογή ανάγκης… η ανατροπή!!


ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤIΕΣ - EΜΠΟΡΟΙ - ΒΙΟΤEΧΝΕΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑIΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤIΕΣ 
 Ποιος τη ζωή μας… την κυνηγά!!! 
 Ποιος Ποιός δεν θυμάται… Τις προεκλογικές υποσχέσεις του κ. Σαμαρά για στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με ρευστότητα στη πραγματική οικονομία; Τα ΖΑΠΠΕΙΑ του ιδίου, με τη μείωση των φορολογικών συντελεστών στις επιχειρήσεις;
 Τις θριαμβολογίες του κ. Βενιζέλου για τη σωτηρία μας το 2012 με το PSI και το κούρεμα που ο ίδιος πέτυχε; 
 Τα 18 σημεία του κ. Σαμαρά, τον Μάιο του 2012, για επαναφορά των χαμηλών συντάξεων στα επίπεδα του 2009 και αποκατάσταση των ζημιών στα ασφαλιστικά ταμεία και τους ομολογιούχους από το κούρεμα του κ. Βενιζέλου;
  Τις εκβιαστικές «προειδοποιήσεις» που διατυμπάνιζαν προεκλογικά το 2012 ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα κούρευε τις καταθέσεις, θα εξουθένωνε με τη φορολογία τις επιχειρήσεις, θα εξάλειφε τις συντάξεις και θα μας οδηγούσε σε έλλειψη φαρμάκων και ιατρικής περίθαλψης!!!
 Σήμερα όμως… .
  Ποιοι ωθούν τον ΟΑΕΕ και τη κοινωνική ασφάλιση σε κατάρρευση; Όταν έχουν εξανεμιστεί τα αποθεματικά και ο Οργανισμός το 2013 θα παρουσιάσει Έλλειμμα που φτάνει κοντά στα 700 εκατ. ευρώ); .
  Ποιοι οδηγούν τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες στην εξαθλίωση; Όταν 379.786 ενεργοί ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ οφείλουν περίπου 6 δις και οι οικογένειές τους (περίπου 1,2 εκατ. πολίτες) δεν έχουν καμία ιατροφαρμακευτική κάλυψη. . 
 Ποιοι μετατρέπουν τη σύνταξη μήνα το μήνα … σε επίδομα; Όταν μεθοδεύεται με «νέα ασφαλιστική μεταρρύθμιση» η περαιτέρω μείωση των συντάξεων με βασική τα 360 € και πλήρη κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος και μετατροπή του σε απόλυτα ανταποδοτικό. (Μείωση σύνταξης ΤΕΒΕ – όπου τα πρώτα 200 ευρώ είναι μη ανταποδοτικά – και εξομοίωσή της με αυτήν του ΤΑΕ) . 

 Ποιοι απειλούν τους επαγγελματίες–εμπόρους και βιοτέχνες με κατασχέσεις; Όταν 246.500 (2 στους 3) μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, που οφείλουν πάνω από 5.000 € στον ΟΑΕΕ και οι οποίοι στη συντριπτική τους πλειονότητα αδυνατούν να πληρώσουν, απειλούνται με κατασχέσεις Οθωμανικού τύπου, ακόμα και της 1ης κατοικίας, από το 2014, πράγμα που θα δημιουργήσει πέρα των άλλων και κατάρρευση στην αγορά ακινήτων με όλες τις παρεπόμενες οικονομικές επιπτώσεις. Είναι η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ…
  Που άνοιξαν την πόρτα για τα αποθεματικά των ταμείων στο εγχώριο και διεθνές χρηματοπιστωτικό «καζίνο».
  Που συγκάλυψαν τα σκάνδαλα των δομημένων ομολόγων και του Χρηματιστηρίου. 
  Που «κούρεψαν» το 2012 υποχρεωτικά «ό,τι απόμεινε» κατά 53%. Που εφαρμόζουν την πολιτική της ακραίας λιτότητας, μηδενίζοντας τον τζίρο των μικρών επιχειρήσεων οι οποίες δεν μπορούν να επιβιώσουν και κλείνουν κατά χιλιάδες. 
 Που υπέγραψαν και υλοποιούν τα μνημόνια της οικονομικής και κοινωνικής καταστροφής. Είναι αυτοί που εφαρμόζουν την πολιτική…
- Των εκβιασμών, του φόβου και της απελπισίας. Του…. εχθρού λαού!!. 
- Σωτηρία γι’ αυτούς είναι η δική μας υποταγή που οδηγεί στην εξαθλίωση.
- Ασφάλεια για αυτούς είναι η δική μας μοιρολατρία και η θυσία του μέλλοντός μας.

  Τη ζωή & το μέλλον μας δεν θα τα αφήσουμε σε αυτούς… Θα τα ορίσουμε εμείς!!! Όλοι, μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ, δίνουμε ανάσα στους μικρούς επιχειρηματίες

 Εξασφαλίζουμε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ ανεξάρτητα οφειλών τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2015. .    

 Παγώνουμε τα χρέη των μέχρι σήμερα ασφαλιστικών οφειλών, δίνοντας τη δυνατότητα αποπληρωμής μετά την 1/1/2015.

  Καμία πράξη κατάσχεσης ή πλειστηριασμός για χρέη στον ΟΑΕΕ. .

  Κατάργηση του χουντικού νόμου που επιβάλλει την προσωποκράτηση για οφειλές στον ΟΑΕΕ. . 

 Αυξάνουμε το ποσό οφειλής που μπορεί να παρακρατηθεί από τη σύνταξη του οφειλέτη από 20.000€ σε 40.000€ προκειμένου να συνταξιοδοτηθεί. .   

 Δυνατότητα απάλειψης των οφειλόμενων ετών από τους ασφαλισμένους που έχουν συμπληρώσει το 65ό έτος της ηλικίας τους και έχουν θεμελιώσει τα συντάξιμα χρόνια. . 

 Δυνατότητα ελεύθερης επιλογής ασφαλιστικής κατηγορίας τουλάχιστον για τα δυο επόμενα χρόνια. 
 
 Όμως… 
Όλοι, μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ, ανασυγκροτούμε την κοινωνική ασφάλιση . 

Διασφαλίζουμε τον Δημόσιο, Κοινωνικό και αναδιανεμητικό χαρακτήρα του 
Ασφαλιστικού Συστήματος. . 

 Παραπέμπουμε για πλήρη έρευνα και παραδειγματική τιμωρία από τη δικαιοσύνη, όλους όσοι ενέχονται σε παράνομες πράξεις και στην κατασπατάληση των αποθεματικών των Ταμείων. .

 Κεφαλαιοποιούμε τα Ασφαλιστικά Ταμεία με κεφάλαια κυρίως από: 
 • Τα Δημόσια έσοδα. 
 • Θεσμοθετημένους ποσοστιαίους πόρους από συμβάσεις παραχώρησης δημοσίων έργων και κρατικών προμηθειών. 
 • Τμήμα εσόδων από την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου.
 • Θεσμοθετημένους ποσοστιαίους πόρους επί των χρηματιστηριακών συναλλαγών και των κερδών από τυχερά παιχνίδια.
 • Την ακίνητη περιουσία του Δημοσίου και των αναπροσαρμογών της αντικειμενικής της αξίας. . Συστήνουμε Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης και Ενιαίο Φορέα Υγείας με παράλληλο διαχωρισμό της εισφοράς μεταξύ των φορέων. . 

 Συνδέουμε τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις προς τον φορέα Ασφάλισης με τη φοροδοτική ικανότητα (βάση του τζίρου) της επιχείρησης και όχι στη βάση της ασφαλιστικής αρχαιότητας. Δυνατότητα του κάθε επιτηδευματία για επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας. .

  Καθιερώνουμε ειδική χαμηλή κλίμακα εισφοράς στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης για τους μικρούς επιτηδευματίες των μειονεκτικών αγροτικών περιοχών και των μικρών χωριών. 

 Όλοι, μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ, δημιουργούμε ένα νέο μέλλον για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις Με τη προώθηση πολιτικών αναδιάρθρωσης, λειτουργικού εκσυγχρονισμού και παραγωγικής ανασυγκρότησης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.

 Με τους επιχειρηματίες ζωντανούς και ενεργητικούς παράγοντες. Με ταυτόχρονη αναβάθμιση, ανανέωση και αναζωογόνηση των στρώματος των μικρομεσαίων επιχειρηματιών.

 Επιλογή ανάγκης… η ανατροπή!! 
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤIΕΣ - EΜΠΟΡΟΙ - ΒΙΟΤEΧΝΕΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑIΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤIΕΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...