-- -" Προκειμένου να λειτουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ως φορέας ηγεμονίας των δικών μας αντιλήψεων, πρακτικών, αρχών και αξιών ζωής, θα πρέπει να παραμείνει σε επαφή με την κυβέρνηση αλλά αυτόνομος από το κράτος, ώστε να μπορεί να επιτελεί να ελέγχει, να διορθώνει και να υποδεικνύει. " -
-- * Εμείς εμπεδώνουμε καθημερινά την αξιοκρατία, τις ίσες ευκαιρίες και το κράτος δικαίου για όλους τους Έλληνες πολίτες, ανεξάρτητα από τις πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις τους και τον τρόπο ζωής τους. * -


Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2015

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 12 -12 στο Φιλώτι η εκδήλωση που διοργάνωσε η Ο.Μ του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στη Νάξο. Η εκδήλωση αφορούσε το τοπικο προϊόν ‘Αρσενικό Νάξου’

 ΝΑΞΟΣ 14-12-15
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015, στο Πολιτιστικό Κέντρο Συλλόγου Φιλωτιτών στο Φιλώτι της Νάξου,  η εκδήλωση που διοργάνωσε η Οργάνωση Μελών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στη Νάξο. Η εκδήλωση αφορούσε την παρουσίαση της μελέτης για την καταχώρηση του τοπικού προϊόντος ‘Αρσενικό Νάξου’ στο κοινοτικό μητρώο ως προϊόν ονομασίας προέλευσης (Π.Ο.Π.). Τη μελέτη αυτή, η οποία κατατέθηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στις 20 Νοεμβρίου 2015, παρουσίασε η συντάκτριά της Φιλίππα Μανιού, Διδάκτωρ της Γεωπονικής Σχολής – Ερευνήτρια στο Γεωπονικό Πανεπιστημίο. 

Στην εκδήλωση συμμετείχε ο Βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Νίκος Μανιός, ο οποίος στην ομιλία του ενημέρωσε για την πρωτοβουλία σχετικά με το τυρί ‘Αρσενικό Νάξου’, καθώς και για το ιστορικό εκπόνησης της μελέτης. Τόνισε την μεγάλη κοινωνική και οικονομική σημασία, που θα έχει η θετική έκβαση της προσπάθειας αυτή για τους παραγωγούς της ορεινής Νάξου, αλλά και όλων των Κυκλάδων. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην εκφρασμένη πολιτική βούληση των βουλευτών και της Κυβέρνησης σχετικά με την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα της παραγωγής στα νησιά μας, σε μονάδες μικρής κλίμακας παραγωγής ποιοτικών προϊόντων. Ο Νίκος Μανιός ενημέρωσε ότι το ενδιαφέρον των  προσπαθειών του στρέφεται επίσης στον κλάδο της μελισσοκομίας και ότι έχει ήδη δρομολογήσει μια αντίστοιχη δραστηριότητα. 

Την εκδήλωση παρακολούθησαν και συμμετείχαν με παρεμβάσεις τους ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης, ο Πρόεδρος της Κτηνοτροφικής Ένωσης Ορεινής Νάξου Βασίλης Ηλ. Κρασσάς, πλείστοι όσοι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων των χωριών της ορεινής Νάξου. 

Αξιοσημείωτη ήταν η πολύ μεγάλη συμμετοχή και οι ουσιαστικές και καίριες παρεμβάσεις τόσο των ίδιων των παραγωγών- κτηνοτρόφων καθώς και των ειδικών επιστημόνων του τομέα αγροτικής παραγωγής.

Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ ΝΑΞΟΥ

2 σχόλια:

  1. Λοιπόν, αξιότιμε εκπρόσωπε του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, διαφωνώ μαζί σου σε πολλά ζητήματα, πρώτ' απ' όλα στο ζήτημα της ανάληψης της εξουσίας. Είσαι τελείως άσχετος ως προς το τένις και το πινγκ πονγκ καθώς και ως προς το τάε κβο ντο και ως προς το ψάρεμα με ψαροντούφεκο στη θάλασσα των νησιών Μάρσαλ. Στο στρατό ήσουν θαλαμοφύλακας στο Τιμπουκτού και στο ΚΚΕ αφισοκολλητής. Στο ΣΥΡΙΖΑ όμως... μέγας θεωρητικός. Έβγαλε και το αλογάκι της παναγίας κώλο και έχεσε το Χώρο όλο. Φάε λοιπόν κρέμα από πυρωμένο γάλα ασβού της Γροιλανδίας ανακατεμένο και σβουνιές από γκνου της Αφρικανικής σαβάνας και βαλ' τη και για αντηλιακό στον κώλο να μην καεί. Ο ουπουρτουνισμούς είναι η θεωρία του τίποτα. Γι' αυτό αν καείς στο αλάτι φυσάς και το μπισκότο. Ξέρω πως είσαι δημοκράτης επειδή έχεις ανοιχτά τα σχόλια για να γράφουμε εδώ τις μαλακίες μας, όπως και εσύ άλλωστε. Μάλλον όμως αλλά ίσως, να είσαι άσχετος και δεν ξέρεις να κάνεις τον περιορισμό σχολίων. Οπότε θα υποστείς τις συνέπειες, γιατί ξέρω ότι είσαι από βαθειά προτεσταντική παράδοση στο σόι σου, που πηγάζει από αρχέγονες αντιλήψεις, που τις κληρονόμησες όταν γούσταρες τη Δαμανάκη. Καλό μουνάκι η Δαμανάκη, αλλά κάθε εσπεριδοειδές στον καιρό του και η Δαμανάκη πούρεψε. Τώρα φάε πουρέ με παντεσπάνι και γαρνιτούρα ταραμά και χαρτί υγείας.

    Να θυμάσαι...

    Φλωρίνης Πιπεργιάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...