-- -" Προκειμένου να λειτουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ως φορέας ηγεμονίας των δικών μας αντιλήψεων, πρακτικών, αρχών και αξιών ζωής, θα πρέπει να παραμείνει σε επαφή με την κυβέρνηση αλλά αυτόνομος από το κράτος, ώστε να μπορεί να επιτελεί να ελέγχει, να διορθώνει και να υποδεικνύει. " -
-- * Εμείς εμπεδώνουμε καθημερινά την αξιοκρατία, τις ίσες ευκαιρίες και το κράτος δικαίου για όλους τους Έλληνες πολίτες, ανεξάρτητα από τις πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις τους και τον τρόπο ζωής τους. * -


Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Σ. Φάμελλος: Ακατάσχετο στις αποζημιώσεις και αφορολόγητο επιδοτήσεων, μέτρα σημαντικής ανακούφισης των αγροτών

Σ. Φάμελλος: Ακατάσχετο στις αποζημιώσεις και αφορολόγητο επιδοτήσεων, μέτρα σημαντικής ανακούφισης των αγροτών (βίντεο)
Το ακατάσχετο στις αποζημιώσεις και το αφορολόγητο ως 12.000 ευρώ στις επιδοτήσεις των αγροτών αποτελούν μέτρα ανακούφισης των αγροτών υποστήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος.

 

 
Χαρακτήρισε "δυσβάσταχτο" το φορολογικό των αγροτών τονίζοντας όμως ότι η  κυβέρνηση πέτυχε και πήρε 3 χρόνια παράταση για να εφαρμοστούν αυτοί που συντελεστές, «ώστε να έχουμε το χρόνο να βρούμε τα εργαλεία για μια δίκαιη λύση στο φορολογικό». Θα υπάρξουν «τομές στο φορολογικό για να αναστείλουμε τα αρνητικά σημεία της συμφωνίας» επεσήμανε.
«Το ότι εισάγαμε το αφορολόγητο ως 12.000 στις επιδοτήσεις των αγροτών δημιούργησε ένα πολύ μεγάλο όφελος στους αγρότες. Ο φόρος του 2015 θα είναι 230 εκ. επειδή εισάγαμε το αφορολόγητο στις επιδοτήσεις. Πέρσι ήταν 411 και θα ήταν φέτος που είναι αυξημένες οι επιδοτήσεις 600». Επιπλέον, το Δεκέμβριο οι αγρότες πήραν για πρώτη φορά επιδοτήσεις που τους χρωστούσαν από το 2008.
Ο Σ. Φάμελλος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δημιουργεί «χαμηλότερο κατώφλι» ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και επιστήμονες, ώστε η πλειοψηφία να πληρώνει λιγότερο και  παράλληλα «κόφτη» προς τα πάνω, ώστε να μην πληρώνουν υπέρογκα και εξήγησε ότι συζητά «την πρόταση του οικονομικού επιμελητηρίου, για να μην υπερβαίνει το 55% το συνολικό βάρος ασφάλισης και φορολογίας».
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και το πρόβλημα που αφορά τα διαρθρωτικά χαρακτηριστικά της αγροτικής παραγωγής στην Ελλάδα αναφέροντας ότι «το ποσοστό πάνω από 10% στον πρωτογενή τομέα ενώ το ποσοστό της οικονομίας στην αγροτική παραγωγή είναι στο 4% σήμερα».
«Θα μπορούσαμε να έχουμε μια αγροτική παραγωγή που θα δίνει αυτάρκεια στη χώρα αλλά αυτό δεν συμβαίνει από σοβαρά λάθη που έγιναν το προηγούμενο διάστημα και από αδυναμίες του ίδιου του συνεταιριστικού χώρου των αγροτών» υποστήριξε.
Αναφορικά με την Κομοτηνή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος παρέπεμψε στα όσα είπε ο κ. Αποστόλου που δήλωσε ότι έγινε «συζήτηση δομημένη με τους αγρότες μέσα στο κτίριο», παρόλο που «κάποιοι αγρότες που ήταν έξω αρνούνταν να εισέλθουν με αντιπροσωπεία και έριχναν κροτίδες και φωτιές, στημένα μπροστά στα κανάλια». «Ο διάλογος θα γίνει και με κινητοποιήσεις και αγωνιστικά μέσα, αλλά δεν θα αφήσουμε το θέατρο να αντικαταστήσει την κοινωνική και κινηματική διαδικασία» πρόσθεσε ο Σ. Φάμελλος.
Κατ. Μπρ.,

ΑΠΟ LEFT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...