-- -" Προκειμένου να λειτουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ως φορέας ηγεμονίας των δικών μας αντιλήψεων, πρακτικών, αρχών και αξιών ζωής, θα πρέπει να παραμείνει σε επαφή με την κυβέρνηση αλλά αυτόνομος από το κράτος, ώστε να μπορεί να επιτελεί να ελέγχει, να διορθώνει και να υποδεικνύει. " -
-- * Εμείς εμπεδώνουμε καθημερινά την αξιοκρατία, τις ίσες ευκαιρίες και το κράτος δικαίου για όλους τους Έλληνες πολίτες, ανεξάρτητα από τις πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις τους και τον τρόπο ζωής τους. * -


Τρίτη 24 Απριλίου 2012

ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΟΛΑΝΤ (ΜΕ ΧΑΜΗΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ 28,63%) ΣΤΟΝ Α' ΓΥΡΟ ΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ




ΣΑΡΚΟΖΙ 27,1%, Μ ΛΕΠΕΝ 18,01%, ΜΕΛΑΝΣΟΝ 11,1%, ΜΠΑΪΡΟΥ 9,1% ΚΑΙ ΕΥΑ ΖΟΛΙ 2,3%
ΛΑΘΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Η ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΟΛΑΝΤ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ‘Α ΓΥΡΟ
Το σκηνικό μιας αμφίρροπης προεδρικής μονομαχίας μεταξύ του Φρανσουά Ολάντ και του Νικολά Σαρκοζί συνθέτει το αποτέλεσμα της καταμέτρησης σχεδόν του 95% των ψήφων από τον πρώτο γύρο των προεδρκών εκλογών στη Γαλλία..
Σύμφωνα με την προβολή των αποτελεσμάτων που δημοσιεύει το γαλλικό Υπουργείο Εσωτερικών με καταμετρημένο περίπου το 95% των ψήφων, ο Φρανσουά Ολάντ συγκεντρώνει 28,5%, ο Νικολά Σαρκοζί 27,1% και η Μαρίν Λε Πεν με 18,2%.

Στο 11,1% κινείται ο επικεφαλής του Αριστερού Μετώπου Ζαν Λικ Μελανσόν, πέμπτος έρχεται ο κεντρώος Φρανσουά Μπαϊρού με 9,1% και έκτη η «πράσινη» Εύα Ζολί με 2,3%.
Μεγάλη ηταν η προσέλευση των Γάλλων ψηφοφόρων στις κάλπες καθώς η συμμετοχή τους ξεπέρασε το 80%.

Πολιτικοί παρατηρητές τόνιζαν ότι τα πρώτα αυτά αποτελέσματα δείχνουν ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά για τους Ολάντ και Σαρκοζί, με το νέο πρόεδρο της Γαλλίας που θα εκλεγεί στο Β’ γύρο, όποιος και αν είναι, να τυγχάνει πρωτογενούς προτίμησης μόνο από το ένα τέταρτο, περίπου, του γαλλικού λαού.
Το γεγονός αυτό υποδηλώνει τη βαθύτατη κρίση του κατεστημένου σκηνικού και των νεοφιλελεύθερων ολοκληρωτικών πολιτικών σε Γαλλία και ΕΕ.
Άκρως ανησυχητική είναι η άνοδος που σημείωσε η ακροδεξιά υποψήφιος Μαρίν Λεπέν, η οποία χρωματίζει με ένα γκρίζο ως μαύρο φόντο τις γαλλικές εκλογές
Πρώτο, αν και αρκετά υποδεέστερο των προσδοκιών, βήμα για τη γαλλική αριστερά είναι το αποτέλεσμα του Aριστερού Mετώπου υπό τον Ζαν Λυκ-Μελανσόν.
Τώρα φαίνεται ακόμα πιο καθαρά πόσο λαθεμένη υπήρξε η θέση του Aριστερού Mετώπου με την οποία εξέφρασε και μάλιστα άνευ όρων από τον πρώτο γύρο, την υποστήριξη του στον σοσιαλιστή υποψήφιο.
Ίσως, μάλιστα, με μια διαφορετική θέση από την εν λευκώ στήριξη στον Ολάντ, το Αριστερό Μέτωπο υπό τον Μελανσόν να κατέγραφε αρκετά ψηλότερα εκλογικά αποτελέσματα.
Κυριακή 22 Απριλίου 2012, upd Δευτέρα 23 Απριλίου 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...