-- -" Προκειμένου να λειτουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ως φορέας ηγεμονίας των δικών μας αντιλήψεων, πρακτικών, αρχών και αξιών ζωής, θα πρέπει να παραμείνει σε επαφή με την κυβέρνηση αλλά αυτόνομος από το κράτος, ώστε να μπορεί να επιτελεί να ελέγχει, να διορθώνει και να υποδεικνύει. " -
-- * Εμείς εμπεδώνουμε καθημερινά την αξιοκρατία, τις ίσες ευκαιρίες και το κράτος δικαίου για όλους τους Έλληνες πολίτες, ανεξάρτητα από τις πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις τους και τον τρόπο ζωής τους. * -


Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Tο φθαρμένο πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο νιώθει τον ΣΥΡΙΖΑ ως απειλή


Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης μιλώντας σήμερα στο ρ/σ Real.fm 97,8 (Ν. Χατζηνικολάου), είπε μεταξύ άλλων τα εξής:
-Tι θα γίνει στις επόμενες εκλογές, μπορείτε να διαχειριστείτε την πίεση των δημοσκοπήσεων που σας δίνουν 1ο κόμμα; Πρέπει βήμα-βήμα να μας πείτε τι θα κάνετε αν κυβερνήσετε;
Όσο μεγαλώνουν τα ποσοστά μας τόσο μεγαλώνει και η ευθύνη μας. Να είστε βέβαιοι ότι αυτό θα φανεί και στις κινήσεις που θα κάνουμε μέχρι τις εκλογές. Και στην μεγαλύτερη επάρκεια και πληρότητα του προγράμματος μας και στην συνετή προσπάθεια μας να αναζητήσουμε ακόμα και πριν τις εκλογές  κατάλληλες συμμαχίες.
Το γεγονός ότι αναπτύσσεται από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και κυρίως από τα μιντιακά κέντρα που τους υποστηρίζουν, το δόγμα «για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ» δημιουργεί τη βάσιμη υποψία
ότι το φθαρμένο πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο με την ευθύνη  γιατί η χώρα βρέθηκε στα μνημόνια, νιώθει τον ΣΥΡΙΖΑ ως μια απειλή.
Χωρίς να «καβαλήσουμε το καλάμι», αυτό που για αυτούς είναι απειλή για κάποιους άλλους είναι ελπίδα.
-Με ποιους θα κυβερνήσετε, με πάσα ειλικρίνεια 5-6 βλέπω να μπορούν στελεχώσουν ομάδα διακυβέρνησης…
Σας βεβαιώνω ότι έχουμε πολλά ικανά στελέχη που με ανιδιοτέλεια και εντιμότητα μπορούν να προσφέρουν στον τόπο. Ιδιαίτερα στα θέματα της οικονομίας έχουμε πολλούς ανθρώπους, καθηγητές Πανεπιστημίου, με γνώσεις που θα συμβάλουν σε ένα πιο συνεκτικό και ουσιαστικό προγραμματικό λόγο.
-Γιατί μιλούν 30 διαφορετικοί άνθρωποι και εκφράζουν 30 διαφορετικές απόψεις σε κρίσιμα θέματα, όπως της οικονομίας;  Ο κ. Στρατούλης, ο κ. Γλέζος. Θα μαζευτεί αυτό το πράγμα ή θα δούμε την επομένη μια κυβέρνηση με συνιστώσες;
Η προγραμματική μας θέση διατυπώνεται πριν απ’ όλους από τον Αλέξη τον Τσίπρα.
Είναι ανάγκη φαινόμενα σύγχυσης ή πολυγλωσσίας  που αναπτύσσονται από ορισμένες διατυπώσεις στελεχών μας και παρερμηνείες ορισμένων πάνω σ’ αυτές τις απόψεις, να τα αποφύγουμε και να τα περιορίσουμε. Δεν παίζουμε σε φιλικό αγώνα, ούτε κάνουμε περίπατο στην εξοχή. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μπει στο στόχαστρο, όσων θέλουν τα πράγματα να μείνουν ως έχουν στο φθαρμένο πολιτικό σύστημα και στις αποτυχημένες πολιτικές του μνημονίου.
-Σε σχέση με το μνημόνιο, τι θα κάνετε; Καταγγελία ή επαναδιαπραγμάτευση;
Ο Αλέξης ο Τσίπρας είπε καθαρά και στη σύσκεψη υπό τον ΠτΔ ότι εμείς δεν επιδιώκουμε μονομερείς ενέργειες. Το πνεύμα της πολιτικής μας αποτυπώνεται με σαφήνεια και στην επιστολή που στείλαμε προς την Τρόικα.
-Σε τι διαφέρει αυτή η πολιτική σας από την μετεκλογική πολιτική του κ. Βενιζέλου ή του κ. Σαμαρά;
Επικαλούμαι την κοινή λογική. Αυτοί που υπέγραψαν και ψήφισαν το μνημόνιο και έστειλαν και δεσμευτικές επιστολές είναι οι πλέον ακατάλληλοι για οποιαδήποτε επαναδιαπραγμάτευση.
-Από την ΔΗΜΑΡ τι διαφορετικό λέτε εσείς;
Η ΔΗΜΑΡ πριν τις εκλογές με δηλώσεις κορυφαίων στελεχών είχε πει ότι άπαξ και υπογράφεται μια συμφωνία, δεσμεύει τη χώρα. Εμείς πιστεύουμε ότι  μια συμφωνία όταν αποδεικνύεται λανθασμένη, επικίνδυνη και καταστροφική (ύφεση 6,2% στο α’ τρίμηνο του 2012, εκρηκτική άνοδος ανεργίας, υστέρηση εσόδων) τότε μαζί με το πρόσθετο επιχείρημα προς τους Τροϊκανούς ότι τα στηρίγματα σας, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πήγαν από το 77% στο 32%, θα βάλουμε στο τραπέζι αυτή την πολιτική για να την αλλάξουμε. Εμείς διεκδικούμε αλλαγές και στο ευρωπαϊκό πλαίσιο, σε συμμαχία φυσικά με άλλες ευρωπαϊκές δυνάμεις.
Πριν μόλις μια εβδομάδα, ο δεξιός Ισπανός Υπουργός Οικονομικών είπε στη Μέρκελ ότι: «Κοιτάξτε, αν βυθιστεί ο τιτανικός, εννοώντας την Ευρωζώνη, θα πνιγούν και οι επιβάτες της πρώτης θέσης».
Είναι άστοχη και επιζήμια για την ελληνική οικονομία η κινδυνολογία περί εξόδου από το ευρώ επειδή δεν έχουμε κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Ο ίδιος ο κ. Γιούνκερ χθες με τις μετρημένες δηλώσεις του είπε ότι δεν υπάρχει σκέψη για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Είπε αυτά είναι ανοησία και προπαγάνδα.
-Ναι, αλλά η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ στην Κεφαλονιά λέει και να φύγουμε από τη δραχμή δεν έγινε και τίποτα…
Μια νέα βουλευτής υπό την πίεση ενός μη φιλικού για τον ΣΥΡΙΖΑ κλίμα, μπορεί να πει και μια κουβέντα παραπάνω και από εκεί και πέρα να κάνουν την τρίχα, τριχιά.
Η θέση μας για την Ελλάδα και την Ευρώπη είναι σαφέστατη. Θέλουμε την Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη. Η επιστροφή στη δραχμή, δεν είναι επιδίωξη μας είναι μια θέση που μας βρίσκει αντίθετους.
-Ευρώ πάση θυσία; Ακόμα και αν θα πρέπει να συνεχιστεί η εξαθλίωση μεγάλων λαϊκών στρωμάτων.
Πάση θυσία όχι αλλά με θυσίες δίκαιες, αναλογικές και αποτελεσματικές. Το μνημόνιο δηλαδή το κοινό πρόγραμμα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ επέβαλε θυσίες άδικες σε βάρος των ασθενέστερων, αναποτελεσματικές και καταστροφικές όχι μόνο για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα αλλά και για την πραγματική οικονομία της χώρας.
Μετράμε ύφεση πάνω από 15%, βαδίζουμε στην 5η χρονιά ύφεσης και  το μνημόνιο προβλέπει ύφεση και για το 2013.
Έχουμε την υποχρέωση να μείνουμε σταθεροί στις απόψεις μας και στο προεκλογικό μας πρόγραμμα. Γι αυτό μας χτυπούν σα το χταπόδι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Μας χτυπούν γιατί αρνηθήκαμε να στηρίξουμε μια μνημονιακή κυβέρνηση.
-Δόθηκε όμως η ευκαιρία για αριστερή κυβέρνηση, λέει ο κ. Κουβέλης με ανοχή των υπολοίπων και μοναδικό όρο την παραμονή στο ευρώ και εσείς την αρνηθήκατε…
Ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα ακόμα και πιο «νερωμένο» από του ΣΥΡΙΖΑ που θα στηριζόταν στην ψήφο ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ και στην ανοχή ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα «πατούσε» σε σάπια σανίδια. Δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτα για την αλλαγή του μνημονίου γιατί θα τους «τραβούσε συνεχώς το χαλί» ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος.
Στις εκλογές αυτές θα απευθυνθούμε και πάλι στη ΔΗΜΑΡ, στους Οικολόγους Πράσινους, στο ΚΚΕ,  στην ΑΝΤΑΡΣΙΑ, στην Κοινωνική συμφωνία της κ. Κατσέλη σε άλλες προοδευτικές δυνάμεις που φεύγουν από το μνημονιακό ΠΑΣΟΚ. Θα τους προτείνουμε σύμπραξη. Αν αρνηθούν θα απευθυνθούμε στο λαό ώστε να μας δώσει τέτοια δύναμη ώστε μετά τις εκλογές με τις παραπάνω δυνάμεις να δημιουργήσουμε τέτοια πλειοψηφία ικανή να κυβερνήσει.
Καθαρή πολιτική λύση: Πλειοψηφία άνω των 151, όχι με αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ που να μπορεί να στηρίξει αριστερό, αντιμνημονιακό, προοδευτικό πρόγραμμα.
Να μην πατάμε στο σάπιο σανίδι ενός σάπιου πολιτικού  και κομματικού συστήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...