-- -" Προκειμένου να λειτουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ως φορέας ηγεμονίας των δικών μας αντιλήψεων, πρακτικών, αρχών και αξιών ζωής, θα πρέπει να παραμείνει σε επαφή με την κυβέρνηση αλλά αυτόνομος από το κράτος, ώστε να μπορεί να επιτελεί να ελέγχει, να διορθώνει και να υποδεικνύει. " -
-- * Εμείς εμπεδώνουμε καθημερινά την αξιοκρατία, τις ίσες ευκαιρίες και το κράτος δικαίου για όλους τους Έλληνες πολίτες, ανεξάρτητα από τις πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις τους και τον τρόπο ζωής τους. * -


Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

ΝΔ -- μέρος 2ο





Α.  Η ΝΔ όχι μόνο βοήθησε στη δημιουργία και την όξυνση των προβλημάτων που άπτονται του μεταναστευτικού ζητήματος, αλλά τα συντηρεί προς ίδιο όφελος, ακόμη και τώρα.
1. Πώς επιχειρούν (από κοινού με το ΠΑΣΟΚ) να παγιώσουν τα προβλήματα που δημιουργούνται με αφορμή το μεταναστευτικό ζήτημα:
α) Αμελούν με τρόπο εγκληματικό την αστυνόμευση περιοχών με αυξημένα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα προκειμένου να χρησιμοποιούν τα σώματα ασφαλείας στην καταστολή των λαϊκών κινητοποιήσεων εναντίον της εφαρμοζόμενης πολιτικής.  Έτσι αφήνουν τους κατοίκους αυτών των περιοχών εκτεθειμένους απέναντι στο οργανωμένο έγκλημα. Οι περιοχές των ανωτέρων οικονομικών στρωμάτων αντιθέτως αστυνομεύονται πλήρως. Μάλιστα τελευταία απέκτησαν και τη νομικά κατοχυρωμένη δυνατότητα να «ενοικιάζουν» την αστυνομία για την ιδιωτική τους φύλαξη.
β)  Χρησιμοποιούν τους μετανάστες ως κτηματομεσιτικά εργαλεία:  Στοιβάζουν φτωχούς και εξαθλιωμένους ανθρώπους σε συγκεκριμένες περιοχές με στόχο την υποβάθμισή των περιοχών αυτών, ώστε να πέσουν οι τιμές των ακινήτων, να αγοραστούν για ένα κομμάτι ψωμί και να ξαναπωληθούν σε υψηλότατες τιμές όταν οι περιοχές αυτές θα έχουν «καθαριστεί» από τους φτωχούς μετανάστες και Έλληνες.
γ) Ανέχονται με τρόπο προκλητικό παράνομες και τυφλές επιθέσεις εναντίον μεταναστών, οι οποίες εντείνουν το κλίμα αναρχίας και χάους που επικρατεί ήδη σε
περιοχές που έχουν χτυπηθεί πιο πολύ από τα βάρβαρα μέτρα των μνημονιακών κυβερνήσεων.
2. Γιατί τους συμφέρει η παγίωση των προβλημάτων που σχετίζονται με το μεταναστευτικό που οι ίδιοι τα δημιούργησαν:
α) Δεν θέλουν να τα βάλουν με τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα που κρύβονται πίσω από το οργανωμένο έγκλημα που μαστίζει τις εν λόγω περιοχές. Αντ’ αυτού στοχοποιούν ανυπεράσπιστους ανθρώπους «για τα μάτια του κόσμου».
β) Επιχειρούν να στρέψουν την οργή του κόσμου για την οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση της χώρας από τους ίδιους στον «μπαμπούλα» του μετανάστη που οι ίδιοι έχουν δημιουργήσει.
γ) Ελπίζουν ότι οι Έλληνες που αυτή τη στιγμή στέλνουν τα παιδιά τους μετανάστες στο εξωτερικό θα κατηγορήσουν γι’ αυτό τους μετανάστες και όχι τις μνημονιακές πολιτικές που καταστρέφουν τη χώρα τους.
3. Ποιο είναι το πραγματικό πρόβλημα και πώς θα το αντιμετωπίσει μια κυβέρνηση της αριστεράς:
Το πραγματικό πρόβλημα είναι ότι θέματα που άπτονται του μεταναστευτικού αυτή τη στιγμή εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μνημονιακών δυνάμεων. Για να λύσουμε το πρόβλημα πρέπει συνεπώς να συγκρουστούμε με αυτά τα συμφέροντα.  Πρέπει δηλαδή να σταματήσουμε:
1) την εσκεμμένη υποβάθμιση συγκεκριμένων περιοχών στηρίζοντας τες οικονομικά και πολεμώντας το οργανωμένο έγκλημα και τα συμφέροντα που το συντηρούν.
2) τον εγκλωβισμό των μεταναστών στην χώρα μας εξασφαλίζοντάς τους τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα. (Η συνθήκη του Σένγκεν χρησιμοποιείται από την ΝΔ όπως χρησιμοποείται και το μνημόνιο –ως εκβιαστικός μοχλός και τίποτα παραπάνω.)
3) τη συνέχιση του κλίματος χάους και ανομίας, δίνοντας χαρτιά σε όσους εργάζονται στην χώρα.  Έτσι καθιστούμε δυνατή την συνεισφορά αυτών των εργαζομένων στα κρατικά έσοδα και καθιστούμε αδύνατο το χαμήλωμα των μισθών για όλους τους εργαζόμενους (Έλληνες και ξένους).
Όπως η αριστερά στέκεται με τις πράξεις τις και όχι μόνο στα λόγια ενάντια στα συμφέροντα που θέλουν την εφαρμογή των μνημονίων έτσι θα σταθεί ενάντια στα συμφέροντα που δημιουργούν και οξύνουν καθημερινά τα προβλήματα που άπτονται του μεταναστευτικού ζητήματος. Οφείλουμε να απαλλάξουμε την Ελλάδα τώρα από τα συμφέροντα που στήνουν επικοινωνιακά, πολιτικο-συντεχνιακά και κτηματομεσητικά παιχνίδια στις πλάτες των Ελλήνων και των μεταναστών.
Β) Η ΝΔ με τις μνημονιακές πολιτκές διαλύει τα σώματα ασφαλείας
1) Αφού συκοφαντούν σύσσωμα τα σώματα ασφαλείας και τα ανακηρύσσουν σε «συντεχνίες» πετσοκόβουν τους μισθούς και τις συντάξεις των εργαζομένων τους και αφαιρούν εργασιακά δικαιώματα.
2) Εμπορευματοποιούν και ιδιωτικοποιούν ακόμα και τις υπηρεσίες ασφαλείας που διαθέτει η ελληνική αστυνομία.
Εμείς ζητάμε των εκδημοκρατισμό των σωμάτων ασφαλείας.  Στηρίζουμε τους αγώνες των ένστολων εργαζόμενων για αξιοπρεπή μισθό και σύνταξη και για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας. Δεν αναγκάζουμε τους ένστολους αυτής της χώρας να στρέφονται ενάντια στους δικούς τους ανθρώπους που κατεβαίνουν στους δρόμους διεκδικώντας μια αξιοπρεπή ζωή και τους ενισχύουμε στο έργο καταπολέμησης του εγκλήματος και της προάσπισης της ασφάλειας του πολίτη.  Δίνουμε έτσι στον ένστολο πίσω την αξιοπρέπεια που του έχουν στερήσει.
Δ) Με τις κοντόφθαλμες πολιτικές τους και τους αδέξιους χειρισμούς τους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ απειλούν τα εθνικά μας συμφέροντα
Το πρόβλημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ οφείλεται σε αδέξιους και κοντόφθαλμους χειρισμούς των κυβερνήσεων της ΝΔ (με πρωταίτιο τον ίδιο τον Α. Σαμαρά) και του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι δεν περιορίζονται μόνο στο θέμα της ΠΓΔΜ αλλά επεκτείνονται σε όλα τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής της χώρας (βλ. π.χ. την πολιτική του Αντώνη Σαμαρά επί της υπουργείας του στο Υπουργείο Εξωτερικών, που αποδέχθηκε τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, το 1991, με την αναγνώριση τότε της αποχώρησης της Κροατίας και της Σλοβενίας από την Γιουγκοσλαβική Ομοσπονδία.)
Εμείς είχαμε υποστηρίξει την αποδοχή του «πακέτου Πινέϊρο» και είχαμε προτείνει από το 1992 μια αμοιβαία αποδεκτή λύση σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό. Πέρασαν σχεδόν 20 χρόνια, μέχρι η πρόταση για αμοιβαία αποδεκτή λύση σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό να γίνει επίσημη πολιτική της Ελλάδας και στο μεταξύ αυξήθηκαν και ξεπέρασαν τις 120 οι χώρες που αναγνώρισαν την ΠΓΔΜ με το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας».
Έτσι ναυάγησε τόσο το θέμα της ονομασίας όσο και η ανάπτυξη των διμερών πολιτικών και οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών, που θα είχε συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξή τους αλλά και στη στήριξη ενός πρωταγωνιστικού για την Ελλάδα ρόλου υπέρ της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή προς όφελος και των εθνικών της θεμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...