-- -" Προκειμένου να λειτουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ως φορέας ηγεμονίας των δικών μας αντιλήψεων, πρακτικών, αρχών και αξιών ζωής, θα πρέπει να παραμείνει σε επαφή με την κυβέρνηση αλλά αυτόνομος από το κράτος, ώστε να μπορεί να επιτελεί να ελέγχει, να διορθώνει και να υποδεικνύει. " -
-- * Εμείς εμπεδώνουμε καθημερινά την αξιοκρατία, τις ίσες ευκαιρίες και το κράτος δικαίου για όλους τους Έλληνες πολίτες, ανεξάρτητα από τις πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις τους και τον τρόπο ζωής τους. * -


Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου 2012

Ν. Χουντής "Κάποιος τα έλεγε για τις λίστες της Ελβετίας και τον Ευάγγελο Βενιζέλο" -.Ζ. Κωνσταντοπούλου: «Παιχνίδια αδιαφάνειας και σκοπιμότητας με τη λίστα Λαγκάρντ»

 Με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις με την «λίστα Λαγκάρντ» δίνουμε στη δημοσιότητα την γραπτή δήλωση του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή, που είχε γίνει στις 22/11/2011, για τον Ευάγγελο Βενιζέλο τότε Υπουργό Οικονομικών και Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, σχετικά με τη στάση που κρατούσε απέναντι στους φοροφυγάδες της Ελβετίας, προωθώντας την διμερή Συμφωνία Ελλάδας – Ελβετίας.
Υπενθυμίζουμε ότι η δήλωση είχε γίνει με αφορμή την προσωπική επίθεση του Υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου, κατά του  Νίκου Χουντή, στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του Ελληνικού Κοινοβουλίου, στην οποία ανέφερε ότι με τις «ερωτήσεις που καταθέτει στην Κομισιόν έχει ως στόχο να παρεμποδίσει τη διμερή σύμβαση Ελλάδας-Ελβετίας», αλλά και ότι «όλες οι ερωτήσεις του κ. Χουντή είναι όλες στοχευμένες και δημιουργούν όλες πρόβλημα στη χώρα!»
Η δήλωση του Ν. Χουντή είχε ως εξής:
« Ο εμπνευστής, μέσω του νόμου περί ευθύνης Υπουργών, του ακαταδίωκτου των επίορκων Υπουργών, προωθεί τώρα το ακαταδίωκτο των φοροφυγάδων και των ‘κλεπτοκρατών’ με τους τεράστιους λογαριασμούς στις Ελβετικές τράπεζες. Η συμφωνία που έχει ετοιμάσει με τις Ελβετικές Αρχές, προσφέρει νέες ευκαιρίες ασύλου για φοροφυγάδες, αλλά και τον πιο ιδανικό

τρόπο για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Επειδή, ο κύριος Υπουργός διαφημίζει ότι η συμφωνία που έχει ετοιμάσει με τους Ελβετούς, είναι στα χνάρια της αντίστοιχης Γερμανικής, του θυμίζω ότι το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας, διαφωνεί ριζικά με την εν λόγω συμφωνία, κατηγορώντας την κ. Μέρκελ, ότι τους έφερε μια σύμβαση που δίνει άσυλο και εξασφαλίζει την ανωνυμία στους Γερμανούς φοροφυγάδες, και δηλώνει ότι θα την καταψηφίσει.

Όσον αφορά τις κατηγορίες του κυρίου Υπουργού ότι όλες μου οι ερωτήσεις είναι στοχευμένες και δημιουργούν όλες προβλήματα στη χώρα, παραδέχομαι ότι όντως όλες μου οι ερωτήσεις είναι στοχευμένες και δημιουργούν προβλήματα, όχι βεβαίως στη χώρα, αλλά στις κυβερνήσεις του Μνημονίου και της Τρόικα. Αποτελεί τιμή για μένα, ότι αυτά τα λόγια προέρχονται από τον Υπουργό Οικονομικών της Τρόικα που προωθεί το ξεπούλημα της Ελλάδας και διαπομπεύει την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού».

3/10/2012            Το Γραφείο Τύπου
Ζ. Κωνσταντοπούλου: «Παιχνίδια αδιαφάνειας και σκοπιμότητας με τη λίστα Λαγκάρντ»

Ημερομηνία: 03/10/2012
Συγγραφέας:
left.gr
«Η λίστα παραδόθηκε επίσημα από την υπ. Οικονομικών της Γαλλίας στον υπ. Οικονομικών της Ελλάδας. Αποτελεί, συνεπώς, επίσημο στοιχείο και αποδεικτικό μέσο, η δε χρήση και αξιοποίησή της ήταν όχι απλώς επιτρεπτή, αλλά απολύτως επιβεβλημένη», τονίζει η πεύθυνη θεμάτων Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ.
Σε δήλωσή της για τη λίστα Λαγκάρντ και τις παλινωδίες Βενιζέλου, Παπακωνσταντίνου και συνεργατών τους, η βουλευτής Ζωή Κωνσταντοπούλου, υπεύθυνη θεμάτων Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ τονίζει
«Αποκαλύπτεται η παραθεσμική και εξωθεσμική συμπεριφορά του κυρίου Βενιζέλου, του κυρίου Παπακωνσταντίνου και των συνεργατών τους, οι οποίοι επέλεξαν να επιδοθούν σε παιχνίδια σκοπιμότητας και αδιαφάνειας, την ίδια στιγμή που με τις πολιτικές τους ρήμαξαν και εξακολουθούν να ρημάζουν τη χώρα.

Το γεγονός ότι ο κ. Βενιζέλος ηγήθηκε του ΠΑΣΟΚ επί δύο εκλογικές εκστρατείες, κρατώντας τη λίστα Λαγκάρντ στο συρτάρι του δημιουργεί μείζον πολιτικό ζήτημα. Τα περί δήθεν παρανόμως κτηθέντος αποδεικτικού μέσου που δήθεν δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί αποτελούν μνημείο πολιτικής κουτοπονηριάς και στερούνται νομικής σοβαρότητας: η λίστα αυτή παραδόθηκε θεσμικά, από την τότε Υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, κα Λαγκάρντ στον τότε Υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας κ. Παπακωνσταντίνου.

 Αποτελεί, συνεπώς, επίσημο στοιχείο και αποδεικτικό μέσο, η δε χρήση και αξιοποίησή της ήταν όχι απλώς επιτρεπτή, αλλά απολύτως επιβεβλημένη, θεσμικά, νομικά, υπηρεσιακά, ηθικά και πολιτικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...