-- -" Προκειμένου να λειτουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ως φορέας ηγεμονίας των δικών μας αντιλήψεων, πρακτικών, αρχών και αξιών ζωής, θα πρέπει να παραμείνει σε επαφή με την κυβέρνηση αλλά αυτόνομος από το κράτος, ώστε να μπορεί να επιτελεί να ελέγχει, να διορθώνει και να υποδεικνύει. " -
-- * Εμείς εμπεδώνουμε καθημερινά την αξιοκρατία, τις ίσες ευκαιρίες και το κράτος δικαίου για όλους τους Έλληνες πολίτες, ανεξάρτητα από τις πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις τους και τον τρόπο ζωής τους. * -


Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Οι ματσό, οι φαλλοκράτες και οι γαμιάδες ας μας κάνουν τη χάρη να ξανακουμπώσουν τα παντελόνια τους. Έχουμε πόλεμο. Ταξικό.

Του Δημήτρη Καραμάνη

Ας ξεκινήσουμε με μια βασική υπενθύμιση: Η ριζοσπαστική αριστερά στην Ελλάδα, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι δυνάμεις που τον απαρτίζουν δεν κατέβηκαν από τον ουρανό την 6η Μάη του 2012. Η συγκρότηση και η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι σήμερα, αναντίρρητα μπορεί να υπόκειται στην οποιαδήποτε περιοδολόγηση θέλει ο καθένας. Αυτό το οποίο αποτελεί αδιαπραγμάτευτο είναι οι ρίζες, οι παραδόσεις και η ιστορία στην οποία αναφέρεται ο πολιτικός φορέας που σήμερα αποτελεί την ελπίδα της πλειοψηφίας του κόσμου της εργασίας.
Το αξιακό φορτίο που φέρει η δική μας αριστερά αποτελεί, ειδικά αυτή την περίοδο, ένα από τα ισχυρότερα αντίδοτα στον αναδυόμενο κανιβαλισμό και τον πάσης φύσεως μισανθρωπισμό. Αν ο οποιοσδήποτε, ομιλών εκ της θέσεως του στο όνομα της Αριστεράς, υιοθετεί την πλέον αγοραία και ομοφοβική φρασεολογία για να απαντήσει στα φασιστικά αποβράσματα ή δεν έχει αντιληφθεί το πραγματικό πεδίο της αντιπαράθεσης με τους φασίστες ή θεωρεί ότι στο πεδίο της αντιπαράθεσης με αυτούς, «όλα επιτρέπονται».

Ας ξεκαθαρίσουμε λοιπόν το εξής: Το πεδίο της σύγκρουσης με τους νεοναζί δεν είναι αυτό της αρρενωπότητας ούτε των σεξουαλικών ικανοτήτων του καθενός και της καθεμιάς. Για την ακρίβεια, δεν μας αφορά καν αν οι φασίστες θεωρούν ότι είμαστε όλοι και όλες ομοφυλόφιλοι και λεσβίες.
Αυτό που μας αφορά είναι να μην αφήνουμε ούτε ίχνος ζωής και παρέμβασης σε απόψεις που θεωρούν την ομοφυλοφιλία ασθένεια και την «αντρίλα» κριτήριο δύναμης και εξουσίας.

Αν θέλουμε να το πετύχουμε αυτό, πρέπει να παλέψουμε με λύσσα για την υπεράσπιση όλων αυτών που η φασιστική αλητεία βάζει στο στόχαστρο, συνεπικουρούμενη από τα παρανοϊκά στερεότυπα που έχουν ενσταλαχθεί στην πλειοψηφία της κοινωνίας από την κυρίαρχη ιδεολογία.


Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα των φτωχών, των ανέργων, των συνταξιούχων είτε είναι έλληνες ή μετανάστες, άντρες ή γυναίκες, αμφιφυλόφιλοι ή ομοφυλόφιλοι.

Οι ματσό, οι φαλλοκράτες και οι γαμιάδες ας μας κάνουν τη χάρη να ξανακουμπώσουν τα παντελόνια τους. Έχουμε πόλεμο. Ταξικό. 

ΑΠΟ LEFT.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...