-- -" Προκειμένου να λειτουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ως φορέας ηγεμονίας των δικών μας αντιλήψεων, πρακτικών, αρχών και αξιών ζωής, θα πρέπει να παραμείνει σε επαφή με την κυβέρνηση αλλά αυτόνομος από το κράτος, ώστε να μπορεί να επιτελεί να ελέγχει, να διορθώνει και να υποδεικνύει. " -
-- * Εμείς εμπεδώνουμε καθημερινά την αξιοκρατία, τις ίσες ευκαιρίες και το κράτος δικαίου για όλους τους Έλληνες πολίτες, ανεξάρτητα από τις πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις τους και τον τρόπο ζωής τους. * -


Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Κάτω τα χέρια από τις λίμνες και τον Προκόπη.



Η κοινωνία της Νάξου, μετά το κλείσιμο του Νοσοκομείου, των σχολείων, παρακολουθεί άφωνη την αποκάλυψη από τοπικά μέσα ενημέρωσης, της παρουσίασης στους επενδυτές, με το πιο κυνικό τρόπο, του φακέλου πώλησης των λιμνών του Αγίου Προκοπίου. Στο φάκελο η περιοχή προικίζεται με μεγάλη δόμηση 32.000 μ2, προβάλλονται τα τουριστικά πλεονεκτήματά της, ώστε να προσελκύσει το ενδιαφέρον των επενδυτών
Οι λίμνες ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο ως προστατευόμενες περιβαλλοντικά περιοχές, όχι ως περιοχές προς πώληση για τουριστική αξιοποίηση από ξένους. Η Κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ παραβιάζουν διεθνείς συνθήκες, νόμους του κράτους, το ίδιο το Σύνταγμα και τους άγραφους νόμους της τοπικής κοινωνίας με βάση τους οποίους οι λίμνες θεωρούνται κοινόχρηστες ως αλυκές εδώ και αιώνες.
Οι λίμνες με την παραλία είναι ένα ενιαίο ευαίσθητο οικοσύστημα (Natura 2000-GR4220014) που περιγράφεται από την WWF (NAX 002) ως τρεις λίμνες, με σπάνια βλάστηση, αμμοθίνες, θάμνους και με παρουσία μεταναστευτικών πουλιών. Η υπόγεια επικοινωνία και ισορροπία των νερών, των λιμνών και της θάλασσας είναι αυτή που δίνει τις σπάνιες χαρακτηριστικές ιδιότητες στα νερά του Προκόπη και καθιστά την περιοχή μοναδική.
Κάθε αλλαγή στο συγκεκριμένο οικοσύστημα θα είναι καταστροφική!
Αλλά και το τουριστικό προϊόν της Νάξου θα υποβαθμιστεί από την βίαια παρέμβαση στις λίμνες. Ένα μπάζωμα των λιμνών θα αλλάξει την ποιότητα των νερών της πλαζ του Αγίου Προκοπίου. Το τεράστιο ξενοδοχείο των 32.000 μ2 θα είναι το πιο αντιαισθητικό σκηνικό πίσω από τη πλαζ. Δεκάδες παραλίμνια ξενοδοχεία θα υποβαθμιστούν χάνοντας τη θέα τους. Και δεν θα υπάρχει καμία δυνατότητα ανταγωνισμού των τοπικών τουριστικών μονάδων με το τεράστιο ξενοδοχείο των επενδυτών το οποίο θα έχει το αποκλειστικό δικαίωμα χρήσης σε όλη την πλαζ, λόγω της πρόσοψης ενός περίπου χιλιομέτρου. Έτσι οι οικονομικές επιπτώσεις στην τουριστική οικονομία του νησιού θα είναι τεράστιες και μη αναστρέψιμες.
Είναι φανερό ότι στην ουσία πωλείται ο Προκόπης βλάπτοντας τα ζωτικά συμφέροντα της κοινωνίας και του περιβάλλοντος.
Καλούμε όλους τους Ναξιώτες, τους οικολογικούς - εξωραϊστικούς συλλόγους, τους επαγγελματικούς συλλόγους του χώρου του τουρισμού, τη δημοτική κοινότητα του Αγερσανίου, το Δήμο, να υπερασπιστούν δυναμικά την κοινή μας περιουσία, τη ζωή μας, την επιβίωσή μας στο νησί. Να απαντήσουμε ενωμένοι: κάτω τα χέρια από τις λίμνες και τον Προκόπη.
Καλούμε το λαό να ανατρέψει το γρηγορότερο τη μνημονιακή κυβέρνηση για να σταματήσει μια για πάντα την καταστροφή της ελληνικής κοινωνίας, της οικονομίας και του περιβάλλοντος.
Νάξος 12/9/2013

4 σχόλια:

  1. Μπορείτε να μου πείτε που το διαβάσατε αυτο, εννοώ την πηγή ρε παιδί μου source;Αν είναι να μαζευτούμε 10-20 άτομα,να κάνουμε έναν ρεφενέ,να τον πάρουμε εμείς τον Προκόπη τον Άγιο(Μεγάλη χάρη του).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η πηγή (source) oπως την αναφέρεις ,είναι το ίδιο το ΦΕΚ 1020/25-05-2013 (ελπίζω να ξέρεις τι σημαίνει ΦΕΚ-φύλο -εφημερίδας -κυβέρνησης)-νόμος του κράτους δλδ.
    Σου κάνω "λινκ" την ηλεκτρονική διεύθυνση (ελπίζω να ξέρεις τι ειναι το λινκ) για του λόγου το αληθές.
    Στην σελίδα 14 θα τα δεις όλα.Επίσης να σου πω ότι εκτός ΤΑ 162 στρέμματα του Προκόπη ,πουλάνε και την λίμνη του αεροδρομίου,άλλα 1000 .Θα το δεις και αυτό .
    Όσο δε για το να μαζευτούμε 10-20 άτομα για ρεφενέ να τον αγοράσουμε θα μου επιτρέψεις να σου πω τα εξής:Το θέμα μας δεν είναι ποιος θα αγοράσει τον Προκόπη .Το θέμα είναι....αλλά άστο καλύτερα,ένα ένα.Δες πρώτα την "source... ΄¨να πεισθείς ότι ξεπουλάνε τα πάντα και τα ξαναλέμε...

    http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wEaosRGzKxO6XdtvSoClrL8sN_CI5tJ5zXNZ8op6Z_wSuJInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnTy36MacmUFCx2ppFvBej56Mmc8Qdb8ZfRJqZnsIAdk8Lv_e6czmhEembNmZCMxLMtXEFkldkF8A6LJfON0g7aCqZlvfbg5kePHARdaUSH2Jo

    Υ.Σ :δεν είμαι συριζα ,απλά μπήκα στο μπλογκ, διάβασα το άρθρο, είδα την απορία σου και σκέφτηκα να συνεισφέρω .Ελπίζω να βοήθησα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επίτρεψέ μου,να σου απαντήσω με έναν σύνδεσμο(link),που οδηγεί σε ένα υπέροχο βιβλίο(book) http://www.biblionet.gr/book/125240 .Αξίζει να το διαβάσεις,εντάξει δεν είναι ξέρω γω κι οι ''Αναμνήσεις ενός επαναστάτη'' του Kropotkin αλλά πιστεύω πως θα σου αρέσει!

      ΥΓ:Φυσικά και δεν είσαι Σύριζα(4%) άλλωστε ποιος είναι;

      Διαγραφή
  3. ΑΝΑΤΡΊΧΙΑΣΑ...ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΈΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕΣ ,ΧΩΡΙΣ ΕΓΩΙΣΜΟ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΛΗ ΠΡΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ.Α, ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΚΑΙ 50 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΑΛΑΝΤΟ,ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΟ ΕΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ.

    ΠΡΟΣ :¨ΚΑΜΜΕΝΟ ΧΑΡΤΙ¨"...-

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...