-- -" Προκειμένου να λειτουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ως φορέας ηγεμονίας των δικών μας αντιλήψεων, πρακτικών, αρχών και αξιών ζωής, θα πρέπει να παραμείνει σε επαφή με την κυβέρνηση αλλά αυτόνομος από το κράτος, ώστε να μπορεί να επιτελεί να ελέγχει, να διορθώνει και να υποδεικνύει. " -
-- * Εμείς εμπεδώνουμε καθημερινά την αξιοκρατία, τις ίσες ευκαιρίες και το κράτος δικαίου για όλους τους Έλληνες πολίτες, ανεξάρτητα από τις πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις τους και τον τρόπο ζωής τους. * -


Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Ανοικτή επιστολή στον βουλευτή Κυκλάδων Παναγιώτη Ρήγα

 

 
Κύριε Ρήγα,
φαντάζεστε να άκουγαν οι Έλληνες, το 1821 έναν Τούρκο στρατηγό να λέει "Αγώνας για αυτοδύναμη Ελλάδα!"; Φαντάζεστε την αντίδραση τους; Μάλλον θα άφηναν τα όπλα και θα έπιαναν τις κοιλιές τους απ' τα γέλια.
Ας αφήσουμε όμως τώρα τη φαντασία και ας ασχοληθούμε με την τραγελαφική πραγματικότητα του 2012. 
 Σεις ως βουλευτής Κυκλάδων του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος,  γνωστοποίησατε προ ολίγων ημερών τη δημιουργία του προσωπικού σας ιστολογίου. 
Το σύνθημα σας είναι: "Αγώνας για αυτοδύναμη Ελλάδα!"
Κύριε Ρήγα ξέρετε να διαβάζετε;  Σίγουρα θα ξέρετε.  Βουλευτής είστε. Πιθανολογώ ότι, επειδή όλον αυτόν τον καιρό ο χρόνος σας είναι πολύ πιεσμένος λόγω του αγώνα και της διαρκούς
πάλης για τη διασφάλιση της αυτοδυναμίας της Ελλάδας δεν πρόλαβατε να διαβάσετε το κειμενάκι που σας έδωσαν και το υπογράψατε. 
 "Άλλωστε", θα σκέφτηκατε την ώρα που υπογράφατε "για να το εγκρίνει ο σύντροφος σοσιαλιστής Ευάγγελος Βενιζέλος, είναι σίγουρο ότι είναι για το καλό της Ελλάδας, για την αυτοδυναμία της".
Γιατί δεν είναι λογικό κάποιος που βροντοφωνάζει: "Αγώνας για αυτοδύναμη Ελλάδα!" να υπογράφει και να εγκρίνει μεταξύ άλλων αυτό:
"ΑΡΘΡΟ 14 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5Με την παρούσα ο Δανειολήπτης (η Ελλάδα) αμετάκλητα και άνευ όρων παραιτείται από κάθε ασυλία που έχει ή πρόκειται να αποκτήσει, όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία (δημόσια περιουσία), από νομικές διαδικασίες σε σχέση
με την παρούσα Σύμβαση, περιλαμβανομένων, χωρίς περιορισμούς, της ασυλίας όσον αφορά την άσκηση αγωγής, δικαστική απόφαση ή άλλη διαταγή, κατάσχεση, αναστολή εκτέλεσης δικαστικής απόφασης ή προσωρινή διαταγή, και όσον αφορά την εκτέλεση και επιβολή κατά των περιουσιακών στοιχείων (δημόσια περιουσία)."
Κύριε Ρήγα, σεβαστή η επιθυμία σας να επανεκλεγείτε. Άλλωστε είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα σας, (άσχετα αν νομίζετε ότι το Σύνταγμα είναι πλατεία). Ωστόσο σας συμβουλεύω να μη μας προκαλείτε και τουλάχιστον, αν έχετε την παραμικρή πολιτική αξιοπρέπια (που κατά τα φαινόμενα δεν την έχετε)  να αφαιρέσετε το εν λόγω σύνθημα από το ιστολόγιο σας. 
 Έτσι! Για τα μάτια του κόσμου. Άλλωστε το συνάφι σας έχει τη δυνατότητα να μας κοροϊδεύει με λιγότερο ηχηρές ανοησίες.
Με "αγωνιστικούς" χαιρετισμούς,
Βασίλης Βρούτσης
Νάξιος, Κυκλαδίτης
Υ.Γ. 1: Αν έχετε την παραμικρή ιδέα περί Σοσιαλισμού, πολιτικό σύστημα το οποίο υποτίθεται ότι πρεσβεύετε, σας παρακαλώ επί τη ευκαιρία του προεκλογικού σας αγώνα να ενημερώσετε τους Κυκλαδίτες, πρώην και εν δυνάμει ψηφοφόρους σας που ενδεχομένως ασπάζονται το σοσιαλισμό, σε ποιο ακριβώς σημείο της θητείας του κόμματος σας ως κυβερνόν και αργότερα ως συγκυβερνόν κόμμα και κατ' επέκταση της δικής σας θητείας εφαρμόσατε τις αρχές του σοσιαλισμού.
Υ.Γ. 2: Τα λέω σε σας για να τ' ακούν και όσοι άλλοι (συνεπώνυμοι μου και μη) σκοπεύουν να καταναλώσουν το πολύ σάλιο τους πάνω μας με την ευκαιρία των προεκλογικών ημερών που διανύουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...