-- -" Προκειμένου να λειτουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ως φορέας ηγεμονίας των δικών μας αντιλήψεων, πρακτικών, αρχών και αξιών ζωής, θα πρέπει να παραμείνει σε επαφή με την κυβέρνηση αλλά αυτόνομος από το κράτος, ώστε να μπορεί να επιτελεί να ελέγχει, να διορθώνει και να υποδεικνύει. " -
-- * Εμείς εμπεδώνουμε καθημερινά την αξιοκρατία, τις ίσες ευκαιρίες και το κράτος δικαίου για όλους τους Έλληνες πολίτες, ανεξάρτητα από τις πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις τους και τον τρόπο ζωής τους. * -


Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2015

ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΏΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΠΑΝΙΚΟ ΣΤΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΤΟΥ Γ.ΒΡΟΥΤΣΗ

16–01-15

                                       ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Λόγω της  πρωταρχικής  σημασίας  που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανάπτυξη του πρωτογενή Τομέα, η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ  διοργάνωσε στο  Φιλώτι,εκδήλωση-συζήτηση σχετική με τα προβλήματα των κτηνοτρόφων του νησιού και  την δυνατότητα προώθησης των προιόντων των παραγωγών εκτός Νάξου.

Ιδιαίτερα, μετά την χωρίς όρια ψηφοθηρική παραπληροφόρηση από την πλευρά της κυβέρνησης, μέσω του Ναξιώτη υπουργού κου Γ. Βρούτση και των κομματαρχών του στο Φιλώτι, για την δήθεν ελεύθερη  διάθεση των τυροκομικών προιόντων και εκτός Νάξου κρίθηκε αναγκαία η τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ  στο ζήτημα αυτό.

Οι εισηγητές Δημήτρης Βασαλάκης  και Βασίλης Θεωνάς ,ανέλυσαν το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο, ώστε να γίνει κατανοητό στους συμπατριώτες μας
κτηνοτρόφους, ότι βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, οι παραγωγοί μπορούν να διαθέτουν τα προιόντα τους ΜΟΝΟΝ μέσω των τοπικών αγορών [ λαική αγορά, αγορές παραγωγών].

Κάθε άλλη εμπορική δραστηριότητα εκτός ΝΆΞΟΥ είναι παράνομη και τιμωρείται με τα υπέρογκα πρόστιμα , τα οποία παρέλαβαν πολλοί  Φιλωτίτες  πέρσι το Πάσχα.

Εντρομοι οι τοπάρχες του κ.Βρούτση , γνωρίζοντας την αγωνία των παραγωγών και μη έχοντας επιχειρήματα να αντιτάξουν , κάλεσαν  από την Αθήνα να παραβρεθούν  στην εκδήλωση, στενούς  συνεργάτες του κ. Βρούτση και μεγαλοστελέχη μονοπωλιακών ομίλων προιόντων γάλακτος, συνδιαμορφωτές ,όπως ,ομολόγησαν της επίμαχης νομοθεσίας . Ο κεντρικός τους στόχος ήταν να φιμωθεί ο διάλογος με τρόπους που θυμίζουν παρακράτος  [φωνές, προπηλακισμοί], ενώ ακόμα και  οι υποστηριχτές τους παραδέχτηκαν  , ότι υπάρχει  «νομική ασάφεια» και χρειάζεται νέα εφαρμοστική διάταξη , για την εκτός Νάξου ελεύθερη διάθεση των προιόντων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά , πως τα συμφέροντα που εκπροσωπούν οι άνθρωποι αυτοί και οι νόμοι που θεσπίζουν , έρχονται σε αντίθεση με τα συμφέροντα των μικρών παραγωγών του νησιού μας και οδηγούν στην παραπέρα συρρίκνωση της παραγωγής στο νησί .

Οι παραγωγοί της Νάξου πρέπει οι ίδιοι να υπερασπιστούν  τα προιόντα τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται να τους στηρίξει σε όλα τα στάδια της παραγωγής τους, από την εκτροφή και τις ζωοτροφές μέχρι την μεταποίηση και την διάθεση των προιόντων, στα πλαίσια της οικονομικής  και κοινωνικής αναζωογόνησης της υπαίθρου, σύμφωνα με το πρόγραμμά του.


Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Νάξου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...