-- -" Προκειμένου να λειτουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ως φορέας ηγεμονίας των δικών μας αντιλήψεων, πρακτικών, αρχών και αξιών ζωής, θα πρέπει να παραμείνει σε επαφή με την κυβέρνηση αλλά αυτόνομος από το κράτος, ώστε να μπορεί να επιτελεί να ελέγχει, να διορθώνει και να υποδεικνύει. " -
-- * Εμείς εμπεδώνουμε καθημερινά την αξιοκρατία, τις ίσες ευκαιρίες και το κράτος δικαίου για όλους τους Έλληνες πολίτες, ανεξάρτητα από τις πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις τους και τον τρόπο ζωής τους. * -


Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Γιατί ΣΥΡΙΖΑ;

 
 
 
 
του Γαβριήλ Σακελλαρίδη 
Εδώ και δύο χρόνια, η χώρα έχει εισέλθει με ιλλιγγιώδη ταχύτητα σε έναν μονόδρομο. Όντως είναι μονόδρομος το Μνημόνιο, όπως πεισματικά υποστηρίζουν οι θιασώτες του. Όμως είναι μονόδρομος με κατάληξη την οικονομική καταστροφή και την πλήρη αποδόμηση του κοινωνικού ιστού. Δύο χρόνια πριν, η παραπάνω περιγραφή της «κατάληξης αυτού του μονοδρόμου» θα φάνταζε ως άλλη μία ξύλινη διατύπωση, χαρακτηριστική της «αριστερής καταστροφολογίας». Όμως όταν η ίδια η πραγματικότητα είναι πιο πέτρινη από ποτέ, είναι τουλάχιστον άτοπο να χαρακτηρίζεται η περιγραφή της «ξύλινη».
Πολλοί αναλυτές θεωρούν ότι στις εκλογές της 6ης Μαϊου στην ουσία θα αναμετρηθούν δύο
αντίπαλα συναισθήματα που εκφράζονται μέσα στην κοινωνία εν καιρώ Μνημονίου: της οργής από την μία και του φόβου από την άλλη. Η οργή βρίσκει την εκλογική της έκφραση στο αντιμνημονιακό μπλοκ, ενώ όπου κυριαρχεί ο φόβος, οι ψηφοφόροι στρέφονται σε δοκιμασμένες «μνημονιακές λύσεις».
Σε αυτές τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ, θέλοντας να εκφράσει ένα ευρύτατο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας που βιώνει τις συνέπειες της μνημονιακής πολιτικής, δεν έχει σκοπό να επενδύσει απλά στην διάχυτη «οργή», αλλά ταυτόχρονα θέλει να αποδομήσει και τον «φόβο» για την επόμενη μέρα.
Για να γίνω πιο σαφής. Για τον ΣΥΡΙΖΑ η οργή της κοινωνίας είναι η πιο λογική αντίδραση απέναντι στις ακολουθούμενες πολιτικές. Όμως η οργή από μόνη της δεν αρκεί για να αλλάξει η κατάσταση, αφού μπορεί να οδηγήσει στην αποχή, στην ψήφο στη νεοναζιστική εγκληματική συμμορία ή σε απολίτικα ξεσπάσματα τύπου «I am Hellene» (http://www.youtube.com/watch?v=MFvU18GGM3Y). Για το ΣΥΡΙΖΑ, η οργή είναι η αναγκαία συνθήκη για να αλλάξουν τα πράγματα αλλά όχι η ικανή. Για να ανατραπεί η νοσηρή κατάσταση ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει να μετουσιωθεί η δικαιολογημένη οργή σε πολιτική στήριξη σε έναν πολιτικό χώρο που αντιστάθηκε με αξιοπρέπεια στις μνημονιακές πολιτικές αλλά και τις συκοφαντίες. Σε έναν πολιτικό χώρο του οποίου οι θέσεις επιβεβαιώθηκαν αυτά τα δύο χρόνια και έχει καταθέσει το μόνο ρελιστικό πρόγραμμα για την έξοδο από την κρίση.
Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ αντιστρατεύεται τον «φόβο» που καλλιεργείται τόσο έντεχνα από την φιλομνημονιακή προπαγάνδα. Με πολύ συγκροτημένο τρόπο έχουμε αποδείξει ότι τα συμφέροντα των χωρών της Ευρωζώνης είναι άρρηκτα δεμένα με την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και με αυτό το διαπραγματευτικό όπλο, ζητάμε από τον ελληνικό λαό να δώσει τη δύναμη σε έναν πολιτικό χώρο που θα χρησιμοποίηση τη λαϊκή εντολή προς όφελος αυτού που του την έδωσε.
Στην ερώτηση «γιατί ΣΥΡΙΖΑ στις 6 Μαϊου» η απάντηση δεν είναι απλώς για να πούμε «όχι στο μνημόνιο». Η απάντηση είναι να στηρίξουμε στο ΣΥΡΙΖΑ για να τοποθετηθούν οι αξίες της κοινωνικής δικαιοσύνης, της αξιοπρέπειας, της αλληλεγγύης και της δημοκρατίας και πάλι στην κορυφή της ημερήσιας διάταξης.
*Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης είναι υποψήφιος Βουλευτής στη Β' Αθήνας με τον ΣΥΡΙΖΑ-Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...