-- -" Προκειμένου να λειτουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ως φορέας ηγεμονίας των δικών μας αντιλήψεων, πρακτικών, αρχών και αξιών ζωής, θα πρέπει να παραμείνει σε επαφή με την κυβέρνηση αλλά αυτόνομος από το κράτος, ώστε να μπορεί να επιτελεί να ελέγχει, να διορθώνει και να υποδεικνύει. " -
-- * Εμείς εμπεδώνουμε καθημερινά την αξιοκρατία, τις ίσες ευκαιρίες και το κράτος δικαίου για όλους τους Έλληνες πολίτες, ανεξάρτητα από τις πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις τους και τον τρόπο ζωής τους. * -


Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Ούτε ο υπ. Υγείας τολμά να δικαιολογήσει τον κανιβαλισμό...




Βενιζέλος Β.  03/05/2012
Ήταν ολοφάνερο. Ο υπουργός Υγείας Αν. Λοβέρδος δεν ήταν σε θέση χθες, κατά τη διάρκεια σχετικής συνέντευξης Τύπου, να δικαιολογήσει έστω στοιχειωδώς την απόφαση του εισαγγελέα να δοθούν στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες και όλα τα προσωπικά στοιχεία ταυτότητας των 12 οροθετικών ιεροδούλων, οι οποίες εντοπίσθηκαν από τα κλιμάκια του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).
Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου ο ίδιος, ήταν απολύτως σίγουρο ότι δεν θα είχε κανένα επιστημονικό τεκμήριο να ανασύρει προκειμένου να δικαιολογήσει τον κανιβαλισμό. Ο Αν. Λοβέρδος δεν επικαλέσθηκε καν ως επιχείρημα, αλλά μόνον ως διαπιστούμενη κατάσταση, την εικαζόμενη συμφωνία (;) της πλειονότητας της ελληνικής κοινωνίας με τη διαπόμπευση των οροθετικών ιεροδούλων. Πήρε ρητές αποστάσεις από ένα τέτοιο επιχείρημα, καθώς στη γωνία παραμονεύει η γνωστή στα νομικά και την κοινωνία συζήτηση περί επαναφοράς της
θανατικής ποινής...
Βεβαίως, πολύ αρνητικό για τον ίδιο, ο αρμόδιος υπουργός Υγείας δεν κατέκρινε τη διαπόμπευση των ασθενών, δεν επέκρινε την απόφαση του εισαγγελέα και την κίνηση της Ελληνικής Αστυνομίας, παραδέχθηκε, όμως, ρητώς και με νόημα ότι η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών και των προσωπικών στοιχείων των οροθετικών ιεροδούλων απειλεί να επισύρει την οξεία παρέμβαση διεθνών οργανισμών κατά της χώρας μας.
Δεχόμενος τη σχετική ερώτηση δημοσιογράφων, ο Αν. Λοβέρδος εμφανίσθηκε διστακτικός. Πολύ σκεπτικός. Ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι ο εισαγγελέας ήταν υποχρεωμένος να κάνει στάθμιση μεταξύ δύο συγκρουομένων αγαθών: του ιατρικού απορρήτου των ασθενών, από τη μία πλευρά, και του κοινωνικού δικαιώματος στην υγεία, από την άλλη πλευρά. "Ποιος θα προστατεύσει τον άμοιρο τρίτο;", αναρωτήθηκε χωρίς να δώσει ευθεία απάντηση, καθώς το δίλημμα δεν είναι αποκλειστικά και μόνον νομικό και ο συγκεκριμένος κανιβαλισμός απειλεί να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου.
"Η ενέργεια αυτή είχε τα θετικά της", κατέληξε ο Αν. Λοβέρδος σχετικά με την απόφαση του εισαγγελέα και άφησε ορθάνοιχτη την άλλη εκδοχή, την άλλη όψη, εκείνη των πολλών αρνητικών στοιχείων τα οποία ενέχει η επίμαχη απόφαση.
Έγραφα χθες στο protagon.gr ότι, όταν το 2009 ο Άρειος Πάγος δικαίωσε ελληνική ιδιωτική εταιρεία η οποία απέλυσε εργαζόμενό της επειδή ο τελευταίος ήταν οροθετικός, δηλαδή φορέας του ιού HIV/AIDS, η μόνη κίνηση η οποία "έσπασε" την εκκωφαντική σιωπή στην ελληνική κοινωνία ήταν η καταγγελία την οποία εξέδωσε ο τότε γενικός γραμματέας Υγείας Αριστ. Καλογερόπουλος - Στράτης.
Σήμερα, το σοκ της ελληνικής κοινωνίας από τη "διαπίστωση" ότι υπάρχουν οροθετικές ιερόδουλες οι οποίες δέχονται να προσφέρουν απροφύλακτα τις υπηρεσίες τους τείνει να νομιμοποιήσει ολοσχερώς την κατάφωρα αντιδεοντολογική απόφαση της εισαγγελίας να δοθούν στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες και όλα τα προσωπικά στοιχεία ταυτότητας των 12 οροθετικών ιεροδούλων, κουρελιάζοντας με μία κίνηση κάθε αρχή του κράτους δικαίου και κάθε έννοια βασικού ανθρωπίνου δικαιώματος.
Ας αφήσουμε στην άκρη τους ανεύθυνους φωνασκούντες σε κάθε περίπτωση, ας αφήσουμε στην άγνοιά τους όλους όσοι δείχνουν να χαίρονται με τον κανιβαλισμό και την καταπάτηση των δικαιωμάτων των ασθενών και ας κρατήσουμε στο μυαλό μας μόνον αυτή τη φράση την οποία υπογράφουν σε κοινή ανακοίνωσή τους ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας "Θετική Φωνή", οι μη κυβερνητικές οργανώσεις "Κέντρο Ζωής" και "PRAKSIS", καθώς και το "Δίκτυο για το δικαίωμα στη στέγη και την κατοικία":
"Η σεξουαλική αγωγή και ο ασφαλής τρόπος σεξουαλικής επαφής είναι κάτι που επαφίεται σε όλους τους συμμετέχοντες σε μια σεξουαλική πράξη και η αμέλεια γύρω από τη μη χρήση προφυλακτικού βαραίνει κυρίως τους πελάτες των οίκων ανοχής, αφού είναι ευρέως γνωστό ότι η απαίτηση για  τη μη χρήση μέσων προστασίας συνήθως προβάλλεται από τους άνδρες πελάτες των ιεροδούλων γυναικών ως προαπαιτούμενο για τη συνεύρεση τους".
Όλοι το γνωρίζουμε, αλλά όλοι τείνουμε να κρυβόμαστε πίσω από το μικρό μας δαχτυλάκι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...