-- -" Προκειμένου να λειτουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ως φορέας ηγεμονίας των δικών μας αντιλήψεων, πρακτικών, αρχών και αξιών ζωής, θα πρέπει να παραμείνει σε επαφή με την κυβέρνηση αλλά αυτόνομος από το κράτος, ώστε να μπορεί να επιτελεί να ελέγχει, να διορθώνει και να υποδεικνύει. " -
-- * Εμείς εμπεδώνουμε καθημερινά την αξιοκρατία, τις ίσες ευκαιρίες και το κράτος δικαίου για όλους τους Έλληνες πολίτες, ανεξάρτητα από τις πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις τους και τον τρόπο ζωής τους. * -


Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Αριστερό άλλοθι ψάχνουν ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ.







 Ημερομηνία δημοσίευσης: 11/05/2012

* Κυβέρνηση με συμμετοχή της Αριστεράς για εφαρμογή του Μνημονίου μεθοδεύουν ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ., παραβιάζοντας τη λαϊκή εντολή για αλλαγή πορείας
* Πρόταση του Φ. Κουβέλη για "οικουμενική κυβέρνηση" με πρόγραμμα τη "σταδιακή απαγκίστρωση" από το Μνημόνιο μέχρι τις ευρωεκλογές του 2014 εκλαμβάνεται από Βενιζέλο και Σαμαρά ως παραπλήσια με τις δικές τους
* Αλ. Τσίπρας: ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ. ψάχνουν αριστερό Καρατζαφέρη, ώστε να συνεχιστεί η λαίλαπα του Μνημονίου
* Επανεξέταση ολόκληρου του πλαισίου της υπάρχουσας στρατηγικής σε Ελλάδα και Ευρώπη ζητάει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ με επιστολή του προς τους Ευρωπαίους αξιωματούχους

Φιλί ζωής σε κυβέρνηση "μεγάλου συνασπισμού" για να συνεχιστούν οι πολιτικές του
Μνημονίου προσπαθούν να δώσουν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, παρ' ότι οι άλλοτε κραταιές δυνάμεις αυτού του συνασπισμού συνετρίβησαν στις εκλογές. Για τον σκοπό αυτό Βενιζέλος και Σαμαράς "αξιοποιούν" από χθες πρόταση του προέδρου της ΔΗΜ.ΑΡ. Φ. Κουβέλη για συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης μακράς πνοής με τη συμμετοχή Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜ.ΑΡ. και ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θα επαναδιαπραγματευτεί τη "σταδιακή απαγκίστρωση" από το Μνημόνιο μέχρι το 2014. Η πρόταση Κουβέλη "σχεδόν συμπίπτει" με αυτή του ΠΑΣΟΚ, επισήμανε ο Ευ. Βενιζέλος. "Πολύ κοντά" με αυτή της Ν.Δ., σχολίασε ο Αντ. Σαμαράς.
Σε κρίσιμους παράγοντες για τη συγκρότηση μνημονιακής κυβέρνησης αναδεικνύονται τα εσωκομματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κ. Βενιζέλος και Σαμαράς, καθώς επίσης η απήχηση του ΣΥΡΙΖΑ και της πρότασης για κυβέρνηση της Αριστεράς, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Marc, σε τυχόν νέα εκλογική αναμέτρηση.



................................



Δημοσκόπηση MARC: Πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ με 27,7% σε ενδεχόμενο νέων εκλογών

Μελιγγώνης Γιώργος
Ημερομηνία δημοσίευσης: 11/05/2012
Πρώτο κόμμα και... ένα βήμα πριν από την αυτοδυναμία θα ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση επαναληπτικών εκλογών, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση της εταιρείας MARC που παρουσίασε χθες το κεντρικό δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού Alpha. Παράλληλα, λίγο πριν από την κατάρρευση εμφανίζεται ο δικομματισμός, ενώ σημαντικές “απώλειες” καταγράφονται για το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ, τη Χρυσή Αυγή και τη ΔΗΜ.ΑΡ.

Στην εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος (με αναγωγή, δηλαδή, της αδιευκρίνιστης ψήφου), ο ΣΥΡΙΖΑ φτάνει το 27,7%, ενώ η Ν.Δ. ανεβαίνει οριακά, φτάνοντας το 20,3%. Περίπου σταθερά παραμένουν τα ποσοστά του κόμματος Καμμένου, ενώ το ΠΑΣΟΚ καταρρέει εντελώς.
Αναλυτικά, η εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος της MARC έχει ως εξής: ΣΥΡΙΖΑ: 27,7%, Ν.Δ.: 20,3%, ΠΑΣΟΚ: 12,6%, Ανεξάρτητοι Έλληνες: 10,2%, ΚΚΕ: 7%, ΔΗΜ.ΑΡ.: 4,9%, Χρυσή Αυγή: 5,7%, ΛΑΟΣ: 2,3%, Δημιουργία Ξανά: 1,8%, Οικολόγοι: 2,5%, ΔΗΣΥ: 2,3%.
Τα ποσοστά των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου, χωρίς στάθμιση αναποφάσιστων και λευκών - άκυρων, είναι: ΣΥΡΙΖΑ: 23,8%, Ν.Δ.: 17,4%, ΠΑΣΟΚ: 10,8%, Ανεξάρτητοι Έλληνες: 8,7%, ΚΚΕ: 6%, Χρυσή Αυγή: 4,9%, ΔΗΜ.ΑΡ.: 4,2%, ΛΑΟΣ: 2%, Οικολόγοι: 2,5%, ΔΗΣΥ: 1,5%.

ΣΥΡΙΖΑ: Συνειδητή επιλογή των πολιτών
Ενδιαφέροντα είναι τα ευρήματα και στην ερώτηση “τι θα ψηφίζατε τώρα, αν ξέρατε τα αποτελέσματα”, καθώς το 23,8% παραμένει σταθερά στον ΣΥΡΙΖΑ (23,2% είναι το ποσοστό στην πρόθεση ψήφου), ενώ τη Ν.Δ. θα επέλεγε το 19,6% των ερωτηθέντων. Τα ποσοστά που θα είχαν τα υπόλοιπα κόμματα έχουν ως εξής: ΠΑΣΟΚ: 12,5%, Ανεξάρτητοι Έλληνες: 10,4%, ΚΚΕ: 6,9%, ΔΗΜ.ΑΡ.: 5,6%, Οικολόγοι: 2,5%, ΔΗΣΥ: 1,8%.
Με βάση την εκτίμηση ψήφου της εταιρείας, οι έδρες στη νέα Βουλή μετά τις εκλογές θα κατανέμονταν ως εξής: ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε 128 βουλευτές, η Ν.Δ. θα είχε 57, το ΠΑΣΟΚ 36, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 29 βουλευτές, το ΚΚΕ 20, η Χρυσή Αυγή 16 και η ΔΗΜ.ΑΡ. 14 βουλευτές.
Παράλληλα 2 στους 3 πολίτες εμφανίζονται αρνητικοί στο ενδεχόμενο νέων εκλογών. Συγκεκριμένα το 62,7% δηλώνει ότι θα ήθελε κυβέρνηση συνεργασίας, ενώ το 32% θέλει νέες εκλογές. Σε ό,τι αφορά το ερώτημα ποια κυβέρνηση συνεργασίας θέλουν οι πολίτες, το 30,4% θέλει οικουμενική κυβέρνηση χωρίς τη Χρυσή Αυγή, το 28,1% θέλει αριστερή κυβέρνηση, το 24,7% ζητούν κυβέρνηση Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ - ΔΗΜ.ΑΡ., ενώ το 16,7% αρνήθηκε να τοποθετηθεί. Μοιρασμένοι είναι οι πολίτες στο ερώτημα αν έμειναν ικανοποιημένοι από το εκλογικό αποτέλεσμα. Το 53,1% των πολιτών δηλώνουν ότι δεν έμειναν ικανοποιημένοι, ενώ το 46,9% εκφράζει την ικανοποίησή του για όσα έβγαλε η κάλπη της 6ης Μαΐου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...