-- -" Προκειμένου να λειτουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ως φορέας ηγεμονίας των δικών μας αντιλήψεων, πρακτικών, αρχών και αξιών ζωής, θα πρέπει να παραμείνει σε επαφή με την κυβέρνηση αλλά αυτόνομος από το κράτος, ώστε να μπορεί να επιτελεί να ελέγχει, να διορθώνει και να υποδεικνύει. " -
-- * Εμείς εμπεδώνουμε καθημερινά την αξιοκρατία, τις ίσες ευκαιρίες και το κράτος δικαίου για όλους τους Έλληνες πολίτες, ανεξάρτητα από τις πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις τους και τον τρόπο ζωής τους. * -


Κυριακή, 29 Ιουλίου 2012

Το δημόσιο σύστημα υγείας στο απόσπασμα!


Η κοινωνία βρίσκεται σε απόγνωση από τις επιπτώσεις των αντικοινωνικών μέτρων, ενώ η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, άξια συνεχιστής των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων, επιδίδεται σε μια ανηλεή επίθεση στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας το οποίο βρίσκεται υπό κατάρρευση.
Ήδη η εφαρμογή των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων έχουν οδηγήσει:
Ø              Στον αποκλεισμό από τις υπηρεσίες υγείας μεγάλων ομάδων πληθυσμού που βιώνουν τη φτώχεια ή βρέθηκαν να είναι ανασφάλιστοι επειδή έχουν μείνει άνεργοι.
Ø              Στην αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων σε φάρμακα και εξετάσεις και στην επιβολή χαρατσιών στα Νοσοκομεία.
Ø              Στη δημιουργία του ΕΟΠΥΥ που από την πρώτη μέρα λειτουργίας του βρίσκεται στο χείλος της χρεοκοπίας λόγω της σοβαρής έλλειψης πόρων και της διάλυσης των υγειονομικών του υπηρεσιών, ταλαιπωρώντας εκατομμύρια ασφαλισμένους πολίτες και χιλιάδες γιατρούς και φαρμακοποιούς.
Ø              Στην πλήρη αποδιοργάνωση των Νοσοκομείων λόγω υποστελέχωσης, υποχρηματοδότησης και καταλήστευσης των ταμειακών διαθεσίμων τους με την αυθαίρετη μετατροπή τους σε ομόλογα κατά τη διαδικασία του PSI.
Νοσοκομεία ανοιχτά για το λαό και όχι για τις μπίζνες ιδιωτών!
Λόγω της οικονομικής κρίσης η προσέλευση στα δημόσια νοσοκομεία έχει
αυξηθεί δραματικά και οι πολίτες έχουν ανάγκη από δημόσιες, δωρεάν, ποιοτικές και εύκολες στην
πρόσβαση υπηρεσίες υγείας. Απεναντίας η νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, άξιος συνεχιστής της προκατόχου της,  χρησιμοποιεί ανακριβή και παραπλανητικά στοιχεία που διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα ώστε να προωθήσει την ουσιαστική κατάργηση δεκάδων Νοσοκομείων, συνεπικουρούμενη από διάφορους «σοφούς» που διαχρονικά αναλαμβάνουν ρόλο αβανταδόρου έναντι παχυλής αμοιβής.
Επιδεικνύοντας ιδιαίτερη σπουδή για τα λογιστικά κριτήρια της τρόικας και αδιαφορώντας προκλητικά για τις πραγματικές υγειονομικές ανάγκες της χώρας με τις γεωγραφικές ιδιομορφίες, την εκτεταμένη νησιωτικότητα και την ανυπαρξία οργανωμένης πρωτοβάθμιας περίθαλψης την οποία καλύπτουν τα Νοσοκομεία με τη λειτουργία τους, καταδικάζει τον ελληνικό λαό σε ελλιπή υγειονομική φροντίδα, μετακυλύει το κόστος περίθαλψης στις τσέπες των πολιτών και δημιουργεί ένα νέο κοινωνικό καιάδα.
Η προάσπιση του δημόσιου συστήματος υγείας, η σωτηρία δεκάδων Νοσοκομείων από την πολιτική των συγχωνεύσεων – καταργήσεων πρέπει να γίνει πρωταρχικό μέλημα των κινημάτων, των πολιτών και κάθε συλλογικότητας. Η συγκρότηση ενός μεγάλου λαϊκού μετώπου για την υπεράσπιση τους δικαιώματος στην υγεία σήμερα είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ διεκδικεί ένα νέο αναβαθμισμένο, καλά στελεχωμένο, δημόσιο, δωρεάν και καθολικό σύστημα υγείας, με ολοκληρωμένο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, στο οποίο θα έχει πρόσβαση κάθε άνθρωπος που το έχει ανάγκη, ανεξάρτητα από την οικονομική και κοινωνική του κατάσταση.
Προτεραιότητά μας αποτελεί η επαρκής χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ και των δημόσιων νοσοκομείων, έτσι ώστε να υπάρχει η αναγκαία ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους πολίτες, η επάρκεια των απαραίτητων φαρμάκων για ασθενείς με χρόνια νοσήματα, η δωρεάν πρόσβαση σε ανέργους, απόρους, χαμηλοσυνταξιούχους και ευπαθείς ομάδες και η ακύρωση του νόμου 4052/2012 που προβλέπει τις συγχωνεύσεις – καταργήσεις νοσοκομείων.
Ή εμείς Ή αυτοί
Τώρα πια και για λόγους υγείας…
Ιούλιος 2012
Δήλωση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Όλγας Γεροβασίλη - ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ'

Στο στόχαστρο της κυβέρνησης έχει μπει το δημόσιο σύστημα υγείας, καθώς στην αγωνιώδη της προσπάθεια να επιδείξει την εικόνα του «καλού παιδιού»  προς την τρόικα, προχωρά άμεσα σε Συγχωνεύσεις-Καταργήσεις Νοσοκομείων, που περιλαμβάνονται στον Εφαρμοστικό Νόμο 4052/2012. Επιδεικνύοντας ιδιαίτερη σπουδή για τα λογιστικά κριτήρια της τρόικας και αδιαφορώντας προκλητικά για τις πραγματικές υγειονομικές ανάγκες, επιτίθεται στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, το οποίο βρίσκεται ήδη υπό κατάρρευση.
Η Άρτα δεν μένει αλώβητη από τον σχεδιασμό της τρικομματικής συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρξει δραστική μείωση κλινών και κλινικών, γεγονός που θα υποβαθμίσει το μοναδικό Νοσοκομείο του Νομού Άρτας και θα καταδικάσει τον αρτινό λαό σε ελλιπή υγειονομική φροντίδα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ διεκδικεί ένα αναβαθμισμένο, καλά στελεχωμένο, δημόσιο, δωρεάν και καθολικό σύστημα υγείας, με ολοκληρωμένο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, στο οποίο θα έχει πρόσβαση κάθε άνθρωπος που το έχει ανάγκη.


Όλγα Γεροβασίλη
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Άρτας


 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...