-- -" Προκειμένου να λειτουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ως φορέας ηγεμονίας των δικών μας αντιλήψεων, πρακτικών, αρχών και αξιών ζωής, θα πρέπει να παραμείνει σε επαφή με την κυβέρνηση αλλά αυτόνομος από το κράτος, ώστε να μπορεί να επιτελεί να ελέγχει, να διορθώνει και να υποδεικνύει. " -
-- * Εμείς εμπεδώνουμε καθημερινά την αξιοκρατία, τις ίσες ευκαιρίες και το κράτος δικαίου για όλους τους Έλληνες πολίτες, ανεξάρτητα από τις πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις τους και τον τρόπο ζωής τους. * -


Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2012

Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Νάξου - επείγοντα θέματα λειτουργίας και παροχής υγειονομικών υπηρεσιών βρίσκονται εδώ και καιρό σε σοβαρή εκκρεμότητα.


Νίκος Συρμαλένιος - ΕΡΩΤΗΣΗ
 Προς τους κ.κ. Υπουργούς Υγείας και   Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικονομικών
ΘΕΜΑ:  Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας  Νάξου
 Σε πρόσφατη επίσκεψη μου στο Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας της Νάξου και μετά από συζήτηση με τον Αναπληρωτή Υποδιοικητή κ Β. Ραπτάκη και την Διευθύντρια Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Μ. Κοντοπούλου, διεπίστωσα ότι επείγοντα θέματα λειτουργίας και παροχής υγειονομικών υπηρεσιών βρίσκονται εδώ και καιρό σε σοβαρή εκκρεμότητα.

 Καταρχήν, και ενώ είχε υπογραφεί ο νέος Οργανισμός, ζητήθηκε η αναθεώρηση του, με προφανή στόχο τη μείωση των οργανικών θέσεων εργασίας. Άλλωστε αυτό επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι εκκρεμεί ακόμα από τις 31/10/2011, η αποδοχή από το Υπουργείο Οικονομικών της πρόσληψης 11 γιατρών ειδικοτήτων, των οποίων η πρόσληψη είχε ολοκληρωθεί και εγκριθεί από το Υπουργείο Υγείας.

Δεύτερο σοβαρό ζήτημα, αποτελεί η από ετών αναμενόμενη λειτουργία μονάδας τεχνητού νεφρού, η οποία απαιτεί αφενός μεν τη λειτουργία της μονάδας αιμοδοσίας και αφετέρου την πρόσληψη ενός τουλάχιστον νεφρολόγου, για την πρόσληψη του οποίου υπάρχει ανοιχτή προκήρυξη.

Τρίτο ζήτημα η μείωση του προϋπολογισμού του νοσοκομείου σε ποσοστό περίπου 60%, το οποίο δημιουργεί μείζον πρόβλημα λειτουργίας, αφού τα χρέη σε προμήθειες και άλλες δαπάνες είναι αδύνατον να αποπληρωθούν. Η μείωση των κονδυλίων συμπληρώνεται επίσης από την περικοπή κατά 50% των εφημεριών των γιατρών, καθιστώντας ακόμα δυσχερέστερο το έργο παροχής των ιατρικών υπηρεσιών.

Επιπλέον, με δεδομένα τα γενικότερα προβλήματα στελέχωσης, εξοπλισμού αλλά και γενικότερης λειτουργίας του νοσοκομείου – κέντρου υγείας της Νάξου, στο οποίο σημειωτέον υπάγονται όλες οι δημόσιες ιατρικές υπηρεσίες των Μικρών Κυκλάδων (Ηρακλειά, Σχοινούσα, Κουφονήσι, Δονούσα)  αλλά και της Αμοργού, που αντιμετωπίζουν ακόμη πιο οξυμένα προβλήματα και με δεδομένη την ανυπαρξία περιφερειακού ΕΚΑΒ που αφήνει ακάλυπτη την ασφαλή και επείγουσα διακομιδή των έκτακτων περιστατικών, ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί, τι μέτρα πρόκειται να πάρουν έτσι ώστε, μέσα στην τουριστική περίοδο που διανύουμε, να αντιμετωπιστούν καταρχήν τα επείγοντα ζητήματα και κατά δεύτερον να τεθούν επιτέλους οι βάσεις για τη μονιμότερη αντιμετώπιση των προβλημάτων που απορρέουν από τη νησιωτική πραγματικότητα.
                                                                         
                                                                            Ο ερωτών βουλευτής
                                                                       
                                                                              Νίκος Συρμαλένιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...