-- -" Προκειμένου να λειτουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ως φορέας ηγεμονίας των δικών μας αντιλήψεων, πρακτικών, αρχών και αξιών ζωής, θα πρέπει να παραμείνει σε επαφή με την κυβέρνηση αλλά αυτόνομος από το κράτος, ώστε να μπορεί να επιτελεί να ελέγχει, να διορθώνει και να υποδεικνύει. " -
-- * Εμείς εμπεδώνουμε καθημερινά την αξιοκρατία, τις ίσες ευκαιρίες και το κράτος δικαίου για όλους τους Έλληνες πολίτες, ανεξάρτητα από τις πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις τους και τον τρόπο ζωής τους. * -


Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2012

ΕΦΑΓΕ ΠΟΡΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!

απο Iskra,
ΝΑΥΑΓΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ-ΒΕΡΣΤΕΡΒΕΛΕ.
ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΑΝΤΙ ΧΑΛΑΡΩΣΗΣ, ΜΑΛΛΟΝ, ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΜΕΤΡΑ!
Φιάσκο για την κυβέρνηση απέβη η αποστολή Αβραμόπουλου στη Γερμανία και η συνάντησή του με τον Γερμανό υπ.Εξ. Γκίντο Βερστερβέλε.
Η Γερμανία για άλλη μια φορά έδειξε το αποκρουστικό ιμπεριαλιστικό της πρόσωπο απέναντι σε μια χώρα, όπως η Ελλάδα, που δοκιμάζεται από τις νεοαποικιακές πολιτικές του Βερολίνου και της ΕΕ.
Ο Γερμανός υπ.Εξ. απέκλεισε ουσιαστικά την πιθανότητα χαλάρωσης του μνημονίου και όλα δείχνουν ότι η Γερμανία, μάλλον, θα ζητήσει και πρόσθετα μέτρα από την Ελλάδα. Η κυβέρνηση, παραδομένη εξ αρχής χωρίς εναλλακτική λύση στα τροϊκανά σχέδια και τους τροϊκανούς εκβιασμούς, πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένη.
Όταν η κυβέρνηση τρομοκρατεί το λαό με το ενδεχόμενο εξόδου από την ευρωζώνη και τη διακοπή αποπληρωμής του χρέους (πτώχευση), τότε καθίσταται υποχείριο ακόμα πιο ωμών εκβιασμών και εφαρμογής ακόμα πιο ανελέητων μέτρων.
Στο αναμενόμενο ναυάγιο των προσδοκιών από τη Γερμανία πρέπει να αποδοθεί ο πανικός της κυβέρνησης και των κυρίαρχων ΜΜΕ και οι ευτελείς αντιπερισπασμοί που επιχειρούν με τις πρωτοφανείς διαστρεβλώσεις τοποθετήσεων στελεχών του
ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τις συκοφαντικές αποπροσανατολιστικές επιθέσεις στον ίδιο το ΣΥΡΙΖΑ.
Η προσπάθεια της κυβέρνησης και των διαπλεκόμενων μέσων να μεταθέσουν τη συζήτηση και να αλλάξουν την ατζέντα από τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, θα πέσει στο κενό και δεν πείθει κανένα.

Η Iskra, προς πληρέστερη ενημέρωση των αναγνωστών, παραθέτει, χωρίς κρίσεις και σχόλια, επίκαιρο ρεπορτάζ από διάφορες ιστοσελίδες σχετικά με τη συνάντηση του Δ. Αβραμόπουλου και του υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας Γκ. Βερστερβέλε.

ΑΠΕΚΛΕΙΣΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ Ο ΓΚΙΝΤΟ ΒΕΣΤΕΡΒΕΛΕ
Η Γερμανία δεν θα χαλαρώσει σημαντικά τους όρους του ελληνικού μνημονίου, δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε, μετά την συνάντησή του με τον Έλληνα ομόλογό του Δημήτρη Αβραμόπουλο στο Βερολίνο.
«Το κλειδί της επιτυχίας βρίσκεται στην Αθήνα» επανέλαβε ο Γερμανός αξιωματούχος, καθώς και ότι πριν την έκθεση της τρόικας δεν μπορεί να ληφθεί καμία απόφαση. Δεν παρέλειψε πάντως να τονίσει ότι η γερμανική κυβέρνηση επιθυμεί να μείνουμε όλοι ενωμένοι στην Ευρωζώνη και προς τούτο εργάζεται. 
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, από την πλευρά του, διαβεβαίωσε για την αποφασιστικότητα της Ελλάδας στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων και είπε ότι ο Α. Σαμαράς θα παρουσιάσει εντός των επόμενων εβδομάδων το πακέτο των προαναγγελθέντων περικοπών, ύψους 11,5 δισ. ευρώ, στο πλαίσιο της τήρησης των δεσμεύσεών της.
Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε ακόμη στην ανάγκη να επιδεικνύεται «αλληλεγγύη» ανάμεσα στις χώρες της Ευρώπης, «ακόμη και σε επίπεδο δηλώσεων και εντυπώσεων» και προειδοποίησε για τον κίνδυνο κοινωνικής αστάθειας και εξάπλωσής της.
Την άποψη αυτή φαίνεται να συμμερίζεται και ο Γκ. Βεστερβέλε που εκφράζοντας με έμφαση την συμπαράσταση της κυβέρνησής του προς τον ελληνικό λαό για τα βάρη που επωμίζεται, κάλεσε όλους, τόσο στην Γερμανία όσο και στην Ελλάδα και αλλού, να μιλούν με αίσθημα ευθύνης και να αποφεύγουν τις εκδηλώσεις λαϊκισμού.
«Στην Αθήνα το κλειδί της επιτυχίας»
Ειδικότερα, ο Γκ.Βεστερβέλε τόνισε ότι «η γερμανική κυβέρνηση επιθυμεί να μείνουμε όλοι ενωμένοι στην Ευρωζώνη. Εργαζόμαστε προς την κατεύθυνση της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη».
Ο κ. Βεστερβέλε επανέλαβε ότι «το κλειδί της επιτυχίας βρίσκεται στην Αθήνα», σημείωσε ότι η υλοποίηση των συμφωνηθέντων και των μεταρρυθμίσεων είναι απαραίτητη, αλλά διευκρίνισε ότι οποιαδήποτε απόφαση δεν μπορεί να ληφθεί πριν από την ολοκλήρωση της έκθεσης της τρόικας και ανέφερε την πάγια θέση της γερμανικής κυβέρνησης ότι δεν είναι δυνατές αλλαγές στην ουσία των μεταρρυθμίσεων.
«Γνωρίζουμε τι επωμίζεστε»
Εξέφρασε δε με έμφαση την συμπαράσταση της κυβέρνησής του προς τον ελληνικό λαό για τα βάρη που επωμίζεται και κάλεσε όλους, τόσο στην Γερμανία, όσο και στην Ελλάδα και αλλού, να μιλούν με αίσθημα ευθύνης και να αποφεύγουν τις εκδηλώσεις λαϊκισμού.
«Γνωρίζουμε τι επωμίζεστε στην παρούσα φάση. Γνωρίζουμε τι τραβάει ο απλός άνθρωπος στην Ελλάδα. Τι σημαίνει για νέους ανθρώπους που αναζητούν εργασία, τι σημαίνει για μεγαλύτερους να περικόπτονται οι μισθοί τους και για συνταξιούχους να φοβούνται για το μέλλον τους», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στην Ελλάδα, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών έκανε λόγο για το «λίκνο της δημοκρατίας» και την «πηγή του ευρωπαϊκού πολιτισμού», τονίζοντας ότι η Ευρώπη είναι μια κοινότητα χωρών οι οποίες απευθύνονται η μία στην άλλη όχι με κλισέ και προκαταλήψεις, αλλά με εκτίμηση και σεβασμό.
Αλληλεγγύη στην ΕΕ ζήτησε ο Αβραμόπουλος
Από την πλευρά του, ο κ. Αβραμόπουλος διαβεβαίωσε τον ομόλογό του ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην πλήρη εφαρμογή και προώθηση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων και πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς πρόκειται σύντομα να ανακοινώσει νέο πακέτο δημοσιονομικών μέτρων 11,5 δισ. ευρώ, το οποίο «θα επιβεβαιώσει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την αποφασιστικότητα της Ελλάδας να πετύχει τους στόχους, με ειδική, ωστόσο, φροντίδα στις ασθενέστερες κοινωνικές τάξεις, οι οποίες βρίσκονται στην δίνη μιας κοινωνικής κρίσης, εξαιτίας της δημοσιονομικής κρίσης».
Ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε ακόμη στην ανάγκη να επιδεικνύεται αλληλεγγύη ανάμεσα στις χώρες της Ευρώπης, «ακόμη και σε επίπεδο δηλώσεων και εντυπώσεων» και προειδοποίησε για τον κίνδυνο κοινωνικής αστάθειας και εξάπλωσής της.
«Η κοινωνική αστάθεια, εφόσον προκύψει, δεν γνωρίζει σύνορα», δήλωσε χαρακτηριστικά και κάλεσε όλους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ενώ χαρακτήρισε τον λαϊκισμό ως την μεγάλη απειλή για την συνοχή της Ευρώπης.
Αναφερόμενος δε στις σχέσεις των λαών Ελλάδας και Γερμανίας, παρέπεμψε στα δύο εκατομμύρια Γερμανών τουριστών οι οποίοι επισκέφθηκαν φέτος, παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις, την Ελλάδα.
Ο κ. Αβραμόπουλος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ανάγκη εφαρμογής πολιτικών ανάπτυξης, καθώς, όπως τόνισε «η λιτότητα μόνη δεν είναι αρκετή» και σημείωσε ότι χωρίς επενδύσεις και ρευστότητα στην αγορά δεν θα υπάρξει ανάκαμψη, αλλά ακόμη μικρότερη παραγωγή και υψηλότερα ποσοστά ανεργίας.
Κληθείς να σχολιάσει το δημοσίευμα του περιοδικού «Der Spiegel» περί ανάγκης να εξευρεθούν επιπλέον 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ από την ελληνική κυβέρνηση, ο κ. Αβραμόπουλος διευκρίνισε ότι αρμόδιος να δώσει απαντήσεις ως προς αυτό το μέγεθος είναι ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος θα συνοδεύει την Παρασκευή τον πρωθυπουργό κατά την επίσκεψή του στο Βερολίνο.
Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...