-- -" Προκειμένου να λειτουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ως φορέας ηγεμονίας των δικών μας αντιλήψεων, πρακτικών, αρχών και αξιών ζωής, θα πρέπει να παραμείνει σε επαφή με την κυβέρνηση αλλά αυτόνομος από το κράτος, ώστε να μπορεί να επιτελεί να ελέγχει, να διορθώνει και να υποδεικνύει. " -
-- * Εμείς εμπεδώνουμε καθημερινά την αξιοκρατία, τις ίσες ευκαιρίες και το κράτος δικαίου για όλους τους Έλληνες πολίτες, ανεξάρτητα από τις πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις τους και τον τρόπο ζωής τους. * -


Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

ΣΥΡΙΖΑ: Η επιμήκυνση πνίγηκε στα κύματα της συμπαθείας της κ. Μέρκελ

 
«Ο πρωθυπουργός τα δίνει όλα και δεν παίρνει τίποτα. Κανείς δεν τον έχει εξουσιοδοτήσει για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας».
Tίποτα το νέο δεν προέκυψε, καθώς «μάταια ο ελληνικός λαός περίμενε να ακούσει κάτι που να θυμίζει την έννοια της επαναδιαπραγμάτευσης από τα χείλη του πρωθυπουργού».
«Αντ’ αυτού»  
 Eπαναλήφθηκαν για άλλη μια φορά όρκοι πίστης στην απαρέγκλιτη εφαρμογή της αποτυχημένης και κοινωνικά καταστροφικής μνημονιακής πολιτικής, και ιδιαίτερα στην επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων και της εκποίησης του δημόσιου πλούτου της χώρας χάριν των δανειστών.
 H θρυλούμενη επιμήκυνση και επαναδιαπραγμάτευση πνίγηκαν στα «κύματα συμπάθειας» της κ. Μέρκελ προς τον «δοκιμαζόμενο» ελληνικό λαό, αλλά και την αναμονή της Έκθεσης της Τρόικα
 Ο κ. Σαμαράς, απλώς, δήλωσε «υπερήφανα και αξιόπιστα» την υποταγή του στη γερμανική ακαμψία που διαλύει μέσω των ακραίων αντικοινωνικών νεοφιλελευθέρων πολιτικών την Ελλάδα, αποδομώντας συνολικά και την Ευρώπη .
 Δεν υπάρχει προοπτική ανάπτυξης και εξόδου της χώρας από την κρίση όσο εξακολουθεί να εφαρμόζεται η μνημονιακή πολιτική για αυτό και πρέπει να ανατραπεί το συντομότερο δυνατό»

ΑΠΟ - ΑΥΓΗ
 Ο Έλληνας πρωθυπουργός αποκήρυξε το αντιμνημονιακό παρελθόν του ενώπιον της Μέρκελ, "ξέχασε" τα περί επιμήκυνσης και άκουσε τις αυστηρές συστάσεις "η κυβέρνηση να υλοποιήσει όσα έχει υποσχεθεί". Σήμερα συνάντηση Σαμαρά - Ολάντ
 Τίποτα νέο δεν προσέφερε η χθεσινή συνάντηση Μέρκελ - Σαμαρά στο Βερολίνο. Η Γερμανίδα καγκελάριος περιορίστηκε σε δήλωση "συμπόνοιας" προς τον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό και σε αυστηρές συστάσεις προς την κυβέρνηση να υλοποιήσει όλα όσα έχει υποσχεθεί, δηλαδή να εφαρμόσει το Μνημόνιο που είναι πηγή των δεινών για τον ελληνικό
λαό. Μέσα σ' αυτό το κλίμα δεν υπήρξε καμία αναφορά του κ. Σαμαρά για επιμήκυνση, που παραπέμφθηκε και πάλι να συζητηθεί μετά την έκθεση της τρόικας. Ούτε σκέψη, βέβαια, για επαναδιαπραγμάτευση.
 Η Μέρκελ επανέλαβε ότι θέλει την Ελλάδα μέσα στο ευρώ και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις ιδιωτικοποιήσεις... Χθες στο Βερολίνο αναζωπυρώθηκαν τα σενάρια για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, με πρωταγωνιστή στενό συνεργάτη της κ. Μέρκελ. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο Αμερικανός πρόεδρος ζητεί οποιαδήποτε απόφαση για την Ελλάδα και το ευρώ να ληφθεί μετά τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.
Τον δικό της Γολγοθά ανεβαίνει η Πορτογαλία, με νέα έκρηξη της ανεργίας και της ύφεσης, καθώς και η Ισπανία. Σήμερα ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Γάλλο πρόεδρο, από τον οποίο προσδοκά πιο ανοιχτή εκδήλωση συμπόνοιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...