-- -" Προκειμένου να λειτουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ως φορέας ηγεμονίας των δικών μας αντιλήψεων, πρακτικών, αρχών και αξιών ζωής, θα πρέπει να παραμείνει σε επαφή με την κυβέρνηση αλλά αυτόνομος από το κράτος, ώστε να μπορεί να επιτελεί να ελέγχει, να διορθώνει και να υποδεικνύει. " -
-- * Εμείς εμπεδώνουμε καθημερινά την αξιοκρατία, τις ίσες ευκαιρίες και το κράτος δικαίου για όλους τους Έλληνες πολίτες, ανεξάρτητα από τις πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις τους και τον τρόπο ζωής τους. * -


Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΥΝΕΡΡΕΥΣΑΝ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

..ΠΑΡΑ ΤΙΣ "ΧΟΥΝΤΙΚΕΣ" ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ
Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ "ΑΠΟΙΚΙΑ"!!!
Μια λαοθάλασσα έχει κατακλύσει το Σύνταγμα και την Ομόνοια στις ενωτικές, αγωνιστικές, ειρηνικές, παλλαϊκές κινητοποιήσεις!
Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, μαθητές, φοιτητές, έμποροι, επαγγελματοβιοτέχνες και αγρότες καταφθάνουν διαρκώς και ήδη έχουν γεμίσει την πλατεία Συνταγματος και την πλατεία Ομονοίας, παρά τις "χουντικές" απαγορεύσεις , τις εκατοντάδες απαράδεκτες προληπτικές προσαγωγές και το γενικότερο κλίμα τρομοκρατίας που έχει καλλιεργήσει η τρικομματική συγκυβέρνηση των αντιλαϊκών μέτρων και της καταστολής, ελέω της επίσκεψης της επικυριάρχου Άνγκελα Μέρκελ !

Πλήθος λαού εκφράζει την αντίθεσή του στις πολιτικές του Βερολίνου,της εγχώριας και ξένης τρόικας, οι οποίες θέλουν την Ελλάδα και τον υπόλοιπο ευρωπαϊκό νότο, γερμανική "αποικία".
Ο λαός μιας χώρας όπου χρησιμοποιείται  ως το χειρότερο «πειραματόζωο» για αντεργατικούς και ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που αφορούν όλη την Ευρώπη αλλά και τον κόσμο, αντιδρά μαζικά και δυναμικά στα σχέδια της διεθνούς δικτατορίας του χρηματιστικού κεφαλαίου.
ΜΗΝΥΜΑ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
Έφασε στο Σύνταγμα η πορεία του ΠΑΜΕ από την Ομόνοια. Για πρώτη φορά, μάλιστα, οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ από την Ομόνοια παρέμειναν στο Σύνταγμα με τους υπόλοιπους διαδηλωτές δείχνοντας ότι υπάρχει ανάγκη ενότητας  και συμπόρευσης σε κοινούς αγώνες των αριστερών προοδευτικών δυνάμεων μπροστά στον κοινό εχθρό που δεν είναι άλλος από τους εγχώριους και ξένους εκπροσώπους της δικτατορίας του διεθνούς χρηματιστικού κεφαλαίου.
ΑΠΡΟΚΛΗΤΗ ΡΙΨΗ ΔΑΚΡΥΓΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ 
ΠΡΟΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
Απρόκλητη ρίψη δακρυγόνων είχαμε  από τις δυνάμεις κατστολής στην Πλατεία Συντάγματος με σκοπό να "αδειάσουν"  την πλατεία Συντάγματος από τους ειρηνικούς
διαδηλωτες. Πολλοί από τους διαδηλωτές κινήθηκαν με κατεύθυνση προς το Μοναστηράκι και παρέμειναν στις Οδούς Ερμού, Καραγιώργης Σερβίας και Μητροπόλεως. Αρκετοί ειρηνικοί διαδηλωτές, παρά την αποπνικτική ατμόσφαιρα, επέστρεψαν και δεν κάμφθηκαν από την απρόκλητη επίθεση.
Οι δυνάμεις καταστολείς βρήκαν ως αφορμή στο προδιαγεγραμμένο σχέδιό τους για την εκκένωση της Πλατείας Συντάγματος, προβοκατόρικες δράσεις "γνωστών -αγνώστων κουκουλοφόρων".
Εκτελόντας εντολές της τρικομματικής κυβέρνησης οι δυνάμεις καταστολής διέλυσαν με χρήση χημικών και επιδρομές  ΜΑΤ-ατζήδων,το συγκεντρωμένο πλήθος υπό τον φόβο ότι θα αποτελέσει πόλο έλξης για όλο και περισσότερο κόσμο ο οποίος θα συνέρρεε στην Πλατεία Συντάγματος για να ενωθεί με το μεγάλο πλήθος και να διατρανώσει την αντίθεσή του στις "νεοαποικιοκρατικές" πολιτικές της Α. Μέρκελ αλλά και τις μνημονιακές πολιτικές λεηλασίας  και κατεδάφισης που ακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση των υπαλλήλων Τρόικας, ΕΚΤ και ΔΝΤ.

ΜΑΤ ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΤΟΥ ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ-ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ!
MAT μπήκαν στο προαύλιο του Ερρικος Ντυνάν(!),όπου απλήρωτοι εργαζόμενοι προσπάθησαν να βγουν προς τον δρόμο για να προχωρήσουν προς το Σύνταγμα και εμποδίστηκαν από τις διμοιρίες των ΜΑΤ. Πέντε διμοιρίες στο σημείο εγκλώβισαν τον κόσμο μέσα, κάνοντας εκτεταμένη χρήση χημικών, αποκλείνοντας την είσοδο του νοσοκομείου.
Εργαζόμενος κατήγγειλε στο ραδιοφωνικό σταθμό "Στο κόκκινο" ότι ρίχτηκαν χημικά ακόμα και μέσα στο κτίριο και κάποιοι είναι στις πρώτες βοήθειες με αναπνευστικά προβλήματα.

EKAΤΟΝΤΑΔΕΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ
Οι δυνάμεις καταστολής της εγχώριας τρόικας προχώρησαν σε εκατοντάδες προληπτικές προσαγωγές με σκοπό την τρομοκράτηση του λαού. Βέβαια, αυτές οι κινήσεις πανικού  της τρικομματικής συμμαχίας και των δυνάμεων καταστολής της μπροστά στις λαϊκές αγωνιστικές κινητοποιήσεις, περισσότερο ενισχύουν παρά αποθαρρύνουν τον ελληνικό λαό και δεν πτοούν το αγωνιστικό του φρόνημα.
Χαρακτηριστικά, η αστυνομία προχώρησε στην προληπτική προσαγωγή εκατοντάδων ατόμων και στη σύλληψη δύο, από το κέντρο της Αθήνας. Ανάμεσα στους προσαχθέντες ήταν και μέλη της ΕΙΝΑΠ. Συνάδελφοί τους ,σύμφωνα με πληροφορίες, προσπαθούν να φτάσουν στην ΓΑΔΑ με σκοπό να συμπαρασταθούν στους προσαχθέντες συναδέλφους τους.
Από τους προσαχθέντες αρκετοί ήταν μαθητές που βρίσκονταν στην πλατεία Συντάγματος και προσήχθησαν προκειμένου να ελεγχθούν τα σακίδια που έφεραν.

ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ Α.ΤΣΙΠΡΑΣ- Α. ΠΑΠΑΡΗΓΑ


Στη συγκέντρωση του Συντάγματος πήγε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έκανε λόγο για επίσκεψη που θα κομίσει το «μήνυμα ότι η Ευρώπη των λαών θα νικήσει την Ευρώπη των μνημονίων». Τον συνόδευσε ο επικεφαλής της γερμανικής Αριστεράς Μπ. Ρίξινγκερ.
«Η Μέρκελ σήμερα έρχεται στην Αθήνα για να στηρίξει τους "μερκελιστές" της Ελλάδας, τον κ. Σαμαρά, τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Κουβέλη», δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση με τις αποκαλύψεις της λίστας και τα νέα μέτρα είναι ετοιμόρροπη και κινδυνεύει από τη λαϊκή οργή και αγανάκτηση.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, η Α. Μέρκελ «έρχεται να τους στηρίξει, αλλά αυτό που θα καταφέρει είναι να δώσει στον ελληνικό λαό ένα μήνυμα ότι η Ευρώπη των λαών θα νικήσει την Ευρώπη των μνημονίων και της βαρβαρότητας. Η συμβολική παρουσία σήμερα εδώ τού ηγέτη της γερμανικής Αριστεράς, υποδηλώνει ότι δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με τους λαούς. Η παράδοση της δημοκρατίας και της Ευρώπης δεν επιτρέπει να γίνουμε πειραματόζωα».
«Ήρθαμε εδώ για να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στον ελληνικό λαό. Εμείς ως Αριστερά της Γερμανίας διαφωνούμε κάθετα με το Δημοσιονομικό Σύμφωνο, με το Μηχανισμό Στήριξης. Δεν θέλουμε να αναγκαστούν να πληρώσουν οι συνταξιούχοι, οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι. Δεν θέλουμε να αναγκαστούν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες να ξεπουλήσουν τη δημόσια περιουσία τους», δήλωσε ο Μπερντ Ρίξινγκερ.
Ο πρόεδρος του Die Linke τόνισε πως το κόμμα του θέλει «να δημιουργηθούν οι συνθήκες όπου ο κόσμος θα μπορεί να ζει από τη δουλειά του και να μην δημιουργείται αρνητικό κλίμα στους Γερμανούς συνταξιούχους και εργαζόμενους απέναντι στους Έλληνες».

Το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια,πραγματοποιήθηκε παρουσία της Γ.Γ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα η οποία δήλωσε: «Θα νικήσουν εκείνοι οι λαοί που δεν διστάζουν να σπάσουν και να χάσουν τις ταξικές αλυσίδες τους. Αυτό για μας είναι το νόημα των σημερινών συγκεντρώσεων. Αυτό πρέπει να είναι το νόημα των άμεσων και μελλοντικών αγώνων».

ΜΕ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ ΤΗ ΜΕΡΚΕΛ
Στο άγαλμα του Βενιζέλου στην πλατεία Αριστοτέλους οργανώνουν συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, η Ένωση Δημοσιουπαλληλικών Οργανώσεων και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.
Παράλληλα, με στόχο να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι να πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις ΕΚΘ και ΕΔΟΘ, έχουν κηρύξει για σήμερα 4ωρη στάση εργασίας.
Οι συγκεντρώσεις θα συνεχιστούν και τις απογευματινές ώρες. Στις 5 το απόγευμα, οι ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΈΝΟΙ επιστρέφουν στην πλατεία του Λευκού Πύργου και μαζί με τους «Μοτοσικλετιστές εν δράσει» αναμένεται να πραγματοποιήσουν πορεία προς το γερμανικό προξενείο μέσω της παραλιακής λεωφόρου.
Μιάμιση ώρα αργότερα, στις 6.30 το απόγευμα τα πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων, μέλη αντιρατσιστικών οργανώσεων και μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα συγκεντρωθούν στην Καμάρα και θα ακολουθήσει πορεία.
Τέλος, στις 7 το απόγευμα τα μέλη του ΠΑΜΕ δίνουν ραντεβού στο άγαλμα Βενιζέλου.
Οι διοργανωτές των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας δεν έχουν ενημερώσει για το ποιο θα είναι το δρομολόγιο της πορείας που θα ακολουθήσουν αν δηλαδή οι διαδηλώσεις καταλήξουν στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης ή περιοριστούν σε δρόμους του εμπορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης.


 
Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2012





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...