-- -" Προκειμένου να λειτουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ως φορέας ηγεμονίας των δικών μας αντιλήψεων, πρακτικών, αρχών και αξιών ζωής, θα πρέπει να παραμείνει σε επαφή με την κυβέρνηση αλλά αυτόνομος από το κράτος, ώστε να μπορεί να επιτελεί να ελέγχει, να διορθώνει και να υποδεικνύει. " -
-- * Εμείς εμπεδώνουμε καθημερινά την αξιοκρατία, τις ίσες ευκαιρίες και το κράτος δικαίου για όλους τους Έλληνες πολίτες, ανεξάρτητα από τις πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις τους και τον τρόπο ζωής τους. * -


Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Γιά τις αναφορές του γκαουλάιτερ Φούχτελ στη Rόδο



Η κυβέρνηση παραμένει πιστή στις δεσμεύσεις της για απαρέγκλιτη εφαρμογή του μνημονίου και συνεργάζεται στενά με την τρόικα για μείωση μισθών και συντάξεων, κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων, κατεδάφιση του εναπομείναντος κοινωνικού κράτους και ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου.

 Το μεγαλύτερο μέρος των εργασιακών μέτρων έχει ήδη ψηφιστεί και συμφωνηθεί από το Φεβρουάριο του 2012 και άρα οι όποιες πρόσκαιρες αντιδράσεις είναι απολύτως υποκριτικές.
Όμως οι ανά την Ελλάδα προπαγανδιστές της πολιτικής των τροϊκανών, εκλεγμένοι κυρίως της 1βάθμιας αυτοδιοίκησης, συζητούν σε τοπικά ΜΜΕ για τα  προβλήματα των τοπικών κοινωνιών,  σαν να μη συνέβη τίποτα στον τόπο μας τα τελευταία χρόνια. Τα προβλήματα που ούτως ή άλλως υπήρχαν, οξύνθηκαν σε τέτοιο βαθμό που αν οι δημότες δεν υποχρεώσουν τους αιρετούς τους να πάρουν θέση, όχι στα τοπικά ραδιόφωνα, αλλά να μπουν μπροστά στις κινητοποιήσεις τους θα οδηγηθούμε σε καταρρεύσεις των τοπικών κοινωνιών.
 Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου υπενθύμισε, σήμερα 17 10 12 στο ραδιοφωνικό
σταθμό mesogeios fm, τις αναφορές του γκαουλάιτερ Φούχτελ στη Rόδο για τη διαχείριση των απορριμμάτων στη Νάξο, σαν να επρόκειτο για σχόλια κάποιου τουρίστα που επισκέφτηκε το νησί μας. Με νοοτροπία ραγιά, αποδέχτηκε τις παρεμβάσεις και τις απρεπείς υποδείξεις του υφυπουργού της Μέρκελ, σαν υπήκοος επαρχίας (Gau) της αυτοκρατορικής Πρωσίας. ΟΧΙ, αυτή η ύπουλη προπαγάνδα δεν πρέπει να περάσει, είναι ζήτημα αυτοσεβασμού, είναι υπόθεση προσωπικής, αλλά κυρίως εθνικής αξιοπρέπειας.

Καλούμε τη δημοτική αρχή να επανεξετάσει τη στάση της απέναντι στην 3κομματική κυβέρνηση, και έμπρακτα να αποδείξει ότι στέκεται στο πλευρό των δημοτών, διεκδικώντας τους πόρους που μας παρακρατήθηκαν, απορρίπτοντας κάθε ιδέα κατάργησης ή συγχώνευσης οποιασδήποτε σχολικής μονάδας, στηρίζοντας την προσπάθειά τους στην άρνηση καταβολής χαρατσιών μέσω ΔΕΗ κλπ κλπ. Υπάρχουν τόσα προβλήματα, ας συγκαλέσει μια ανοιχτή συνέλευση επιτέλους.


Νάξος, 17 Οκτ. 2012


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...