-- -" Προκειμένου να λειτουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ως φορέας ηγεμονίας των δικών μας αντιλήψεων, πρακτικών, αρχών και αξιών ζωής, θα πρέπει να παραμείνει σε επαφή με την κυβέρνηση αλλά αυτόνομος από το κράτος, ώστε να μπορεί να επιτελεί να ελέγχει, να διορθώνει και να υποδεικνύει. " -
-- * Εμείς εμπεδώνουμε καθημερινά την αξιοκρατία, τις ίσες ευκαιρίες και το κράτος δικαίου για όλους τους Έλληνες πολίτες, ανεξάρτητα από τις πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις τους και τον τρόπο ζωής τους. * -


Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Η πολύπαθη και εγκαταλελειμμένη ορεινή Νάξος εκπέμπει και πάλι σήμα κινδύνου.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Να πάψει η μνημονιακή κυβέρνηση και τοπικοί διαχειριστές της να παίζουν με τις ζωές των νησιωτών.

 Η πολύπαθη και εγκαταλελειμμένη ορεινή Νάξος εκπέμπει και πάλι σήμα κινδύνου.             Η Κόρωνος, η Κεραμωτή και το Σκαδό πέρα από την συνολική εγκατάλειψη, βιώνουν εδώ και έναν περίπου χρόνο και το δράμα της έλλειψης γιατρού, δηλαδή της στοιχειώδους ιατρικής περίθαλψης.                         

Το υποτιθέμενο πολυδύναμο περιφερειακό ιατρείο Κορώνου που έπρεπε να είναι στελεχωμένο με γιατρό και νοσηλευτή, έχει μείνει εδώ και έναν ολόκληρο χρόνο   χωρίς γιατρό, με  το ΕΚΑΒ να υπολειτουργεί και με το κόστος μετάβασης στο Κ.Υ. της Χώρας υπερβολικό. Και μόλις διορίστηκε η γιατρός μετακινήθηκε στην Ηρακλειά που και αυτή παραμένει χωρίς γιατρό.

 Αυτά είναι τα ολέθρια αποτελέσματα της μνημονιακής πολιτικής και της περιβόητης μεταρρύθμισης στην Υγεία που εξελίσσεται σε μια πραγματική υγειονομική τραγωδία και δημιουργεί μια τεράστια ζώνη υγειονομικής φτώχειας και αποκλεισμού των ανθρώπων από την στοιχειώδη ιατροφαρμακευτική φροντίδα. Που δεν λαμβάνει υπόψιν της τη νησιωτικότητα και την ορεινότητα στο νησιωτικό μας σύμπλεγμα και μας υποχρεώνει να ανεχθούμε την φτώχεια και την λογιστική στην υγεία, παίζοντας με τις ζωές των νησιωτών.

 Όσοι λοιπόν, εκπρόσωποι της μνημονιακής κυβέρνησης, έχουν διαχειριστεί ανεπιτυχώς, από θεσμικές διευθυντικές θέσεις τα θέματα της υγείας στη Νάξο, έχουν υποχρέωση, έστω και τώρα, να δώσουν άμεση λύση στο πρόβλημα και αντί να μετακινούν τον έναν γιατρό μετά τον άλλο, από δω και από κει, να στελεχώσουν άμεσα το περιφερειακό ιατρείο της Κορώνου, διότι αλλιώς θα θεωρηθούν υπεύθυνοι και υπόλογοι για οτιδήποτε συμβεί στους κατοίκους των τριών δύσβατων χωριών της ορεινής Νάξου, λόγω της εγκληματικής παράλειψής τους για στελέχωση του ιατρείου και της επικίνδυνης για τις ζωές των συμπατριωτών μας απουσίας οποιασδήποτε υγειονομικής φροντίδας γι΄ αυτούς.
ΣΥΡΙΖΑ Ο.Μ ΝΑΞΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...