-- -" Προκειμένου να λειτουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ως φορέας ηγεμονίας των δικών μας αντιλήψεων, πρακτικών, αρχών και αξιών ζωής, θα πρέπει να παραμείνει σε επαφή με την κυβέρνηση αλλά αυτόνομος από το κράτος, ώστε να μπορεί να επιτελεί να ελέγχει, να διορθώνει και να υποδεικνύει. " -
-- * Εμείς εμπεδώνουμε καθημερινά την αξιοκρατία, τις ίσες ευκαιρίες και το κράτος δικαίου για όλους τους Έλληνες πολίτες, ανεξάρτητα από τις πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις τους και τον τρόπο ζωής τους. * -


Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Απαράδεκτη η τακτική της τρικομματικής κυβέρνησης να εισάγει μέσα σε άσχετα νομοσχέδια διατάξεις που καταργούν τα δικαιώματα των σμυριδεργατών

           Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων
               ΑΝΑΦΟΡΑ
 Για τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
 Θέμα: Κλείσιμο σμυριδορυχείων στη Νάξο
 Οι Βουλευτές Μανώλης Γλέζος και  Νίκος Συρμαλένιος καταθέτουν αναφορά την επιστολή της προέδρου Δ.Κ. Απεράθου κας Χριστίνας Γιακουμή και το έγγραφο του Συλλόγου Κορωνιδιατών με τα οποία επισημαίνεται «η απαράδεκτη τακτική της τρικομματικής κυβέρνησης να εισάγει μέσα σε άσχετα νομοσχέδια διατάξεις που καταργούν τα δικαιώματα των σμυριδεργατών και οδηγούν στη συρρίκνωση του ήδη μικρού πληθυσμού των 6 σμυριδοχωριών και στην εγκατάλειψή τους». Ζητάνε την απόσυρση του άρθρου 12 περί «Ρυθμίσεως θεμάτων Ναξίας Σμύριδας» του σχεδίου νόμου περί «Ρυθμίσεων θεμάτων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και άλλες διατάξεις».
  Επισυνάπτεται η Επιστολή και το Έγγραφο.
Παρακαλούμε για την απάντηση και τις ενέργειες σας και να μας ενημερώσετε                   σχετικά.
  Αθήνα, 12.12.2012
           Οι καταθέτοντες  Βουλευτές
Μανώλης Γλέζος
Νίκος Συρμαλένιος
 Απεράθου, 12-12-2012
 ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΑΞΙΑ ΣΜΥΡΙΔΑ
Η απαράδεκτη τακτική της τρικομματικής Κυβέρνησης να εισάγει μέσα σε άσχετα νομοσχέδια διατάξεις που καταργούν τα δικαιώματα των σμυριδεργατών (δικαιώματα
κατοχυρωμένα περίπου από το 1880) οδηγούν στη συρρίκνωση του ήδη μικρού πληθυσμού των έξι σμυριδοχωριών και στην εγκατάλειψή τους. Στα δύσκολα χρόνια η Ελληνική Κυβέρνηση έβαζε ως εγγύηση την Ναξία Σμύριδα. Πρέπει να βαδίζουμε προς το μέλλον χωρίς να αγνοούμε το παρελθόν γιατί, λαός που αγνοεί το παρελθόν του δεν έχει και μέλλον.
Ήρθε η  ώρα να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του. Ο λαός μας εκλέγει για ένα καλύτερο μέλλον και όχι για να παρασυρόμαστε από το χείμαρρο των μεταρρυθμίσεων που επιβάλει η Πλουτοκρατία και η Τρόικα σε συνεργασία με την τρικομματική Κυβέρνηση σε βάρος του Λαού.
Ήρθε η ώρα τα λόγια, οι υποσχέσεις και οι διαβεβαιώσεις που δόθηκαν στη Σύσκεψη του Σεπτέμβρη 2012, να γίνουν ΠΡΑΞΕΙΣ!!! Οι Βουλευτές των Κυκλάδων καθώς και οι Βουλευτές που κατάγονται από τις Κυκλάδες, ο καθένας από τη θέση που κατέχει, καλούνται να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των σμυριδεργατών και να αποσύρουν το άρθρο 12 “Ρυθμίσεως θεμάτων Ναξίας Σμύριδας” του σχεδίου νόμου περί “Ρυθμίσεων θεμάτων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) και άλλες διατάξεις”. Οι χωριανοί μου λένε πως “Όταν δεν μπορείς να κάνεις καλό…τουλάχιστον, μην κάνεις κακό!!!”. Σε αντίθετη περίπτωση θα προβούμε σε ακραίες κινητοποιήσεις.
Το οριστικό κλείσιμο των ορυχείων είναι για τους κυβερνόντες η εύκολη και απαίδευτη λύση. Τόσα χρόνια δεν έχουν εκπονηθεί μελέτες βιωσιμότητας του ορυκτού ώστε να έχει γίνει ανταγωνιστικό και τώρα η Κυβέρνηση σκύβει το κεφάλι στις διαταγές της Τρόικα και προσπαθεί να καταργήσει σε ένα άρθρο, λίγων μόνο γραμμών, δικαιώματα που αποκτήθηκαν με αγώνα και κόπο πολλών ετών.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΝΑΞΙΑΣ ΣΜΥΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΣΜΥΡΙΔΟΧΩΡΙΩΝ
                                                                     Χριστίνα Γιακουμή
                                                                Πρόεδρος Δ.Κ. Απεράθου
 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Νάξος 10/12/2012



Σύλλογος Κορωνιδιατών
Χώρα Νάξου
Προς:
α.Υπουργό Περιβάλλοντος
Ενέργειας & ΚλιματικήςΑλλαγής


β.Βουλευτές Ν. Κυκλάδων


κ.κ Ιωάννη Βρούτση (υπουργό Εργασίας)


Παναγιώτη Ρήγα


γ.Βουλευτή Επικρατείας
κ. Μανώλη Γλέζο
Θέμα : Απόσυρση του άρθρου 12 περί ‘’Ρυθμίσεως Θεμάτων Ναξίας Σμύριδας’’ του σχεδίου νόμου περί ‘’Ρυθμίσεων Θεμάτων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και άλλες διατάξεις ‘’
 Κύριε υπουργέ και κύριοι βουλευτές,
 Εκπροσωπούμε τα 1300 μέλη μας που έλκουν την καταγωγή τους από την Κόρωνο της Νάξου και οι οποίοι διαμένουν και δραστηριοποιούνται στην Χώρα της Νάξου. Ενημερωθήκαμε από την Επιτροπή Αγώνα για τη Σμύριδα και όσον αφορά τις  τελευταίες εξελίξεις και πιο συγκεκριμένα για το σχέδιο νόμου "Ρυθμίσεων Θεμάτων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και άλλες διατάξεις" του οποίου στο άρθρο 12 "Ρύθμιση Θεμάτων Ναξίας Σμύριδας" και στην παράγραφο 4 αναφέρεται ότι «από 1/1/2015 αναστέλλεται η λειτουργία των σμυριδωρυχείων Νάξου , καθώς και η ισχύς κάθε νομοθετικής διάταξης ή διοικητικής πράξης που αντίκειται στην παρούσα ρύθμιση».
Γνωρίζοντας πολύ καλά την ιστορία του χωριού μας αλλά και την παρούσα κατάσταση, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε πως η σμύριδα είναι η μοναδική πηγή ζωής για όσους έχουν απομείνει στο χωριό μας . Η σμύριδα και η απαξίωση της, στα χρόνια που πέρασαν μετα τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, είναι η αιτία που όλοι εμείς αναγκαστήκαμε να δραστηριοποιούμαστε εδώ στην Χώρα της Νάξου και όχι στο χωριό μας. Λαμβάνοντας αυτα υπόψιν, δεν θέλουμε αυτοί οι λίγοι που έμειναν εκεί να αναγκαστούν να φύγουν σε μια περίοδο κατά την οποία κανένας άλλος τόπος δε μπορεί να τους προσφέρει δουλειά.
             Καταργώντας το δικαίωμα των χωριανών μας, αλλά και των κατοίκων των υπόλοιπων σμυριδοχωριών της Ορεινής Νάξου, να προχωρήσουν στην εξόρυξη της  σμύριδας από τα ορυχεία που με δικά τους έξοδα και κόπο έχουν δημιουργήσει, είναι σαν να επιδιώκετε την βίαιη εγκατάλειψη αυτών των χωριών από τους κατοίκους τους  χωρίς να μπορούμε να φανταστούμε τους λόγους .
Κύριε υπουργέ και κύριοι βουλευτές απαιτούμε την άμεση απόσυρση αυτής της ρύθμισης και σας ενημερώνουμε πως σαν Σύλλογος θα συμπαρασταθούμε ενεργά και με κάθε τρόπο στο χωριό μας και στην Επιτροπή Αγώνα για τη Σμύριδα .
Για το Δ.Σ.
Η  Γενική Γραμματέας                                                     Ο   Πρόεδρος

Κυριακή Ματθ. Σιδερή                         Κωνσταντίνος Ν. Μαστρογιαννόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...