-- -" Προκειμένου να λειτουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ως φορέας ηγεμονίας των δικών μας αντιλήψεων, πρακτικών, αρχών και αξιών ζωής, θα πρέπει να παραμείνει σε επαφή με την κυβέρνηση αλλά αυτόνομος από το κράτος, ώστε να μπορεί να επιτελεί να ελέγχει, να διορθώνει και να υποδεικνύει. " -
-- * Εμείς εμπεδώνουμε καθημερινά την αξιοκρατία, τις ίσες ευκαιρίες και το κράτος δικαίου για όλους τους Έλληνες πολίτες, ανεξάρτητα από τις πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις τους και τον τρόπο ζωής τους. * -


Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

25 μέρες που θα σημαδέψουν την Ελλάδα και την Ευρώπη - Του Κώστα Πουλάκη

Ο Κώστας Πουλάκης
'' Το ψέμα, ο εκβιασμός, η τρομοκράτηση δεν κρατάνε για πάντα. Η ανάγκη και η ελπίδα είναι πια πολύ ισχυρότερα συναισθήματα. Και κυριαρχεί μεταξύ των πολιτών η βεβαιότητα πως – ό,τι κι αν γίνει – με την Αριστερά ο λαός θα σηκώσει κεφάλι, θα πάρει ανάσα. ”
Η 29η Δεκεμβρίου θα αποδειχθεί τομή στον πολιτικό χρόνο. Η αποτυχία του κυβερνητικού υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας να συγκεντρώσει υπέρ του τις απαιτούμενες από το Σύνταγμα 180 ψήφους αποτέλεσε το γεγονός που άνοιξε το δρόμο σε μια ιστορική για την Ελλάδα και την Ευρώπη ανατροπή.
Ο αριθμός των μόλις 168 βουλευτών που συγκεντρώθηκε υπέρ του κ. Δήμα άφησε εκτεθειμένο τον πρωθυπουργό που μόλις λίγες εβδομάδες πριν διαβεβαίωνε ότι η θετική ψήφος των 180 βουλευτών είναι εξασφαλισμένη, κάνοντας μάλιστα λόγο για “μαξιλαράκια”. Δεν ήταν βέβαια η πρώτη φορά.
Είχε προηγηθεί η διάψευση του success story, του “τέλους των μνημονίων” και όλων των προπαγανδιστικών “χαρτιών” που επιστράτευσε το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση Σαμαρά.
Πλέον η Αριστερά και η ίδια η χώρα αναμετράται με την ιστορία της. Και, πολύ περισσότερο, αναμετράται με το μέλλον της.
Έχουμε 25 μέρες να πείσουμε ακόμα περισσότερους, να στηρίξουμε την ελπίδα, να επικοινωνήσουμε το πρόγραμμά μας με κάθε γωνιά της Ελλάδας.
Ένα πρόγραμμα στο οποίο η μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας μπορεί να δει να αντικατοπτρίζονται οι ανάγκες της.

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι πραγματικά πλειοψηφική. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κανένας και καμία – πλην των ελαχίστων διαπλεκόμενων με το μνημονιακό μπλοκ εξουσίας μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων – που να μην έχει αντικειμενικό συμφέρον να συμπαραταχθεί με την προσπάθεια της Αριστεράς να βάλει τέλος στην καταστροφή.

Δεν υπάρχει κανένας και καμία που να μην έχει αντικειμενικό συμφέρον να στηρίξει το σχέδιο κοινωνικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, το σχέδιο για την ανάκτηση της εργασίας, για την προστασία του δημόσιου πλούτου και των κοινωνικών αγαθών. Δεν υπάρχει κανένας και καμία που να μην έχει αντικειμενικό συμφέρον να στρατευθεί στη διαδικασία θεσμικής αναγέννησης της χώρας και ενίσχυσης της δημοκρατίας στη χώρα, που τόσο έχει υπονομευθεί τα τελευταία δυόμιση τουλάχιστον χρόνια.

Αυτή την πραγματικότητα θα κληθούμε να αναδείξουμε, όλα τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την Ελλάδα, μέσα στις επόμενες 25 μέρες. Με εμπιστοσύνη στην ορθότητα της πρότασής μας και στην κρίση του ελληνικού λαού, που δεν πρόκειται να “τσιμπήσει” για δεύτερη φορά στην προπαγάνδα της ΝΔ και των πάσης φύσεως μνημονιακών “φίλων” και “υποστηρικτών” της.

Το ψέμα, ο εκβιασμός, η τρομοκράτηση δεν κρατάνε για πάντα. Η ανάγκη και η ελπίδα είναι πια πολύ ισχυρότερα συναισθήματα. Και κυριαρχεί μεταξύ των πολιτών η βεβαιότητα πως – ό,τι κι αν γίνει – με την Αριστερά ο λαός θα σηκώσει κεφάλι, θα πάρει ανάσα.

Μας χωρίζουν, λοιπόν, 25 μέρες από την πιο καθοριστική μέρα στη νεότερη ιστορία της χώρας. Από τη μέρα που η χώρα και ο λαός της θα κάνουν το μεγάλο άλμα προς το μέλλον. 25 μέρες που θα σημαδέψουν – όχι ίσως τον κόσμο – σίγουρα όμως την Ελλάδα και την Ευρώπη.


1 σχόλιο:

  1. Γεια σε όλους, είμαι Joyce Ocar με το όνομα και είμαι από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.. Γράφω αυτή την επιστολή, διότι είμαι πραγματικά ευγνώμων για ό, τι ο κ. John Leo έκανε για μένα και την οικογένειά μου, όταν σκέφτηκα ότι δεν υπήρχε ελπίδα ήρθε και να κάνει έναν τρόπο για μένα και την οικογένειά μου, δανείζοντας μας δάνειο, με πολύ χαμηλό επιτόκιο 2%. Ποτέ δεν σκέφτηκα ότι εξακολουθούν να υπάρχουν ο Θεός έστειλε και γνήσια δανειστές δανείου στο διαδίκτυο, αλλά για να μου μεγαλύτερη έκπληξη πήρα το δάνειό μου χωρίς σπατάλη πολύ χρόνο, ώστε αν είστε εκεί έξω ψάχνει για ένα δάνειο οποιουδήποτε ποσού θα ήθελα να σας συστήσει στον κ. John Leo τη διαχείριση direc Tor της εταιρείας John Leo δάνειο γιατί είναι ένας Θεός έστειλε ο άνθρωπος που μπορεί να αλλάξει τη ζωή σας για πάντα.... Έτσι, αν θέλετε πραγματικά να κάνει μια καλύτερη ζωή χωρίς καμία έλλειψη Ταμείο.... Θα σας συμβούλευα να επικοινωνήσετε μαζί του μέσω αυτού του e-mail παρακάτω johnleoloancompany@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...