-- -" Προκειμένου να λειτουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ως φορέας ηγεμονίας των δικών μας αντιλήψεων, πρακτικών, αρχών και αξιών ζωής, θα πρέπει να παραμείνει σε επαφή με την κυβέρνηση αλλά αυτόνομος από το κράτος, ώστε να μπορεί να επιτελεί να ελέγχει, να διορθώνει και να υποδεικνύει. " -
-- * Εμείς εμπεδώνουμε καθημερινά την αξιοκρατία, τις ίσες ευκαιρίες και το κράτος δικαίου για όλους τους Έλληνες πολίτες, ανεξάρτητα από τις πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις τους και τον τρόπο ζωής τους. * -


Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Φίλοι και φίλες, όσοι ζούμε στη Νάξο γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το ΚΥ, εκτός από ΚΥ στέγασε και δραστηριότητες απόλυτης διαπλοκής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Νάξου χαιρετίζει τη σημερινή συγκέντρωση της επιτροπής αγώνα για την αυτόνομη  διατήρηση και ανάπτυξη του ΚΥ-Νοσοκομείου Νάξου.
Η ανάγκη της Νάξου και των γύρω νησιών, αλλά και το όνειρο των κατοίκων τους  για ένα νοσοκομείο, είδαμε τα τελευταία χρόνια να γίνεται πραγματικότητα, τουλάχιστον όσο αφορούσε τις κτιριακές ανάγκες και τον στοιχειώδη εξοπλισμό. Τις απαραίτητες ειδικότητες σε έναν οργανισμό σε πλήρη ανάπτυξη που περιμέναμε να ενσωματωθούν στη λειτουργία του, δεν τα  είδαμε ποτέ. Αντίθετα αυτό που βιώνουμε τον τελευταίο χρόνο είναι η υποβάθμιση σε παράρτημα της Σύρου και σε ενδιάμεσο σταθμό  διαμετακομιδών.
Αυτά που αποκαλύπτονται τον τελευταίο χρόνο τόσο από το υπουργείο όσο και από τους τοπικούς βουλευτές νδ-πασόκ, ως προαποφασισμένοι στόχοι, είναι η εφαρμογή των μνημονίων 1, 2, και 3 στο χώρο της υγείας. Αυτό που προβλέπεται και έχει βάλει σε εφαρμογή η τρικομματική κυβέρνηση είναι η εξοικονόμηση κονδυλίων μόνο μέσω περικοπών, για να τα διαθέσουν στη συνέχεια στους εγχώριους και ξένους τοκογλύφους. Με αυτή την πολιτική της υποβάθμισης όμως πετυχαίνουν άλλους  δυο άκρως  νεοφιλελεύθερους διαβολικούς στόχους, εφ’ όσον συνδυάζεται με τις περικοπές στα φάρμακα, με την αύξηση της συμμετοχής στο συνολικό κόστος περίθαλψης, με την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, με την μείωση των  συντάξεων, με την φτωχοποίηση δηλαδή των κοινωνιών και την εξαθλίωση των συνταξιούχων. Ένας στόχος είναι η στροφή όσων έχουν ανάγκη και μπορούν στις ιδιωτικές επιχειρήσεις υγείας και ο κυριότερος, ο χρονικός περιορισμός του προσδόκιμου ζωής. Περισσότερη δουλειά, λιγότερα φάρμακα, λιγότεροι συνταξιούχοι. Αυτό είναι το διαβολικό σχέδιο των τραπεζιτών, αυτό εφαρμόζει η κυβέρνηση νδ-πασόκ-δημάρ. Αυτό το διαβολικό έργο παρακολουθούμε. Παροχές συρρικνώνονται, γιατροί ειδικότητας απομακρύνονται, εκατομμύρια €υρώ διατίθενται σε επισφαλείς διακομιδές. Όμως, δυο διαγνωστικά ιατρικά κέντρα εγκαταστάθηκαν και λειτουργούν στο νησί μας, αρκετοί ιδιώτες γιατροί, (ευτυχώς), άνοιξαν ιατρεία στον τόπο μας. Οδεύουμε ολοταχώς στην απόλυτη ιδιωτικοποίηση, και όποιος έχει, πληρώνει και ζει.
Φίλοι και φίλες, όσοι ζούμε στη Νάξο γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το ΚΥ, εκτός από ΚΥ στέγασε και δραστηριότητες απόλυτης διαπλοκής. Έχει καταγγελθεί ότι έχει αναδείξει δημάρχους και βουλευτές, ακόμα και για επιλεκτική διάθεση  αίματος έχει γίνει λόγος, εμπλέκοντας και το ίδρυμα στήριξης. Σε μια τέτοια κατάσταση δεν επιθυμούμε βέβαια να επιστρέψουμε. Στόχος μας πρέπει να είναι ένας: ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ με όλες τις ειδικότητες γιατρών, νοσηλευτών και τεχνικών, με τον απαραίτητο εξοπλισμό, ώστε να διατεθούν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες 2βάθμιας φροντίδας υγείας, προς όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Νάξου και των γύρω νησιών με Πάρο και Αμοργό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Νάξου θα αγωνιστεί με κάθε μέσο και κάθε τρόπο, για να πετύχουμε αυτό το στόχο. Πιστεύουμε ότι πολύ σύντομα, με τους Ναξιώτες στο δρόμο,  θα μπει το νερό στ’ αυλάκι και θα μιλάμε με ημερομηνίες.
Νάξος, 12 Φεβρ. 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...