-- -" Προκειμένου να λειτουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ως φορέας ηγεμονίας των δικών μας αντιλήψεων, πρακτικών, αρχών και αξιών ζωής, θα πρέπει να παραμείνει σε επαφή με την κυβέρνηση αλλά αυτόνομος από το κράτος, ώστε να μπορεί να επιτελεί να ελέγχει, να διορθώνει και να υποδεικνύει. " -
-- * Εμείς εμπεδώνουμε καθημερινά την αξιοκρατία, τις ίσες ευκαιρίες και το κράτος δικαίου για όλους τους Έλληνες πολίτες, ανεξάρτητα από τις πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις τους και τον τρόπο ζωής τους. * -


Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων -Θέμα: Αδειοδότηση ή μη των εταιρειών LIDL και DENENALD στη Χώρα της Νάξου



 Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων
 ΑΝΑΦΟΡΑ
 Για τους  κ.  Υπουργούς Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
 Θέμα: Αδειοδότηση ή μη των εταιρειών LIDL και DENENALD στη Χώρα της Νάξου       
Ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Νικόλαος Συρμαλένιος καταθέτει αναφορά το έγγραφο
του Εμπορποεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου της 22.07.2014 με αρ. πρωτ. 815 σχετικά με την αδειοδότηση ή μη των εταιρειών LIDL και DENENALD στη Χώρα της Νάξου. Αναφέρει σχετικά ότι: «Οι έμποροι του νησιού γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα, τις ανάγκες και τα προβλήματα τα οποία καθημερινά βιώνουν τόσο οι ίδιοι όσο και το αγοραστικό κοινό, εν μέσω της χειρότερης εμπορικής και ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνει το σύνολο των κατοίκων της Ελλάδας. Επιγραμματικά θα σας αναφέρω τα προβλήματα που
τυχόν αδειοδότηση  σε κάποια από τις δύο ή και στις δύο εταιρίες θα δημιουργήσουν.
·     Αναστολή και τελικά εξάλειψη της επιχειρηματικότητας στο νησί μας.
·     Αναστολή και τελικά εξάλειψη της ανταποδοτικότητας…
·     Αλλοίωση και τελικά αλλοτρίωση των καθημερινών συνηθειών  χιλιάδων κατοίκων αλλά και επισκεπτών του νησιού μας….»
Επισυνάπτεται το έγγραφο
Παρακαλούμε για την απάντηση και τις ενέργειές σας και να μας ενημερώσετε σχετικά.
 Αθήνα, 22.07.2014
 Ο καταθέτων Βουλευτής
 Νικόλαος Συρμαλένιος

.......................................................
εμποροεπαγγελματικός σύλλογος νάξου
Νάξος, 22 Ιουλίου 2014
Αρ. πρωτ:…..815……….
Κοινοποίηση Προς:
1) Υπουργείο Ανάπτυξης
2) Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
3) ΜΜΕ
Τοποθέτηση του Εμπορικού Συλλόγου Δια του Προέδρου κ. Στρατούρη Ευάγγελου  Ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου
Αξιότιμοι κκ, αντιπρόσωποι των Ναξιωτών και Μικροκυκλαδιτών Πολιτών
Ίσως αυτά που θα αναφέρω στη συνέχεια δεν θα ευχαριστήσουν κάποιους είναι όμως η καθαρή αλήθεια.
Θα ήθελα, λοιπόν, εκπροσωπώντας τους Ναξιώτες Επαγγελματίες να καταθέσω τις απόψεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας, που αφορούν το κρισιμότατο ζήτημα της αδειοδότησης ή μη των  εταιριών “LIDL” και «DENENALD” για την έναρξη λειτουργίας καταστημάτων (Υπεραγορών) των ανωτέρω εταιριών στη Χώρα της Νάξου.
Οι έμποροι του νησιού γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα, τις ανάγκες και τα
προβλήματα τα οποία καθημερινά βιώνουν τόσο οι ίδιοι όσο και το αγοραστικό κοινό, εν μέσω της χειρότερης εμπορικής και ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνει το σύνολο των κατοίκων της Ελλάδας.
Επιγραμματικά θα σας αναφέρω τα προβλήματα που τυχόν αδειοδότηση  σε κάποια από τις δύο ή και στις δύο εταιρίες θα δημιουργηθούν.
·        Αναστολή και τελικά εξάλειψη της επιχειρηματικότητας στο νησί μας .
·        Αναστολή και τελικά εξάλειψη της ανταποδοτικότητας μιας και το κεφάλαιο το οποίο προέκυπτε από τον κύκλο εργασιών των τοπικών επιχειρήσεων επέστρεφε δια της ανταποδοτικότητας αυτής στις επιχειρήσεις αλλά και στα νοικοκυριά της Νάξου καθώς και των Μικρών Κυκλάδων.
·         Αλλοίωση και τελικά αλλοτρίωση των καθημερινών συνηθειών  χιλιάδων κατοίκων αλλά και επισκεπτών του νησιού μας. Συνηθειών τόσο διατροφικών,(σε ένα νησί μάλιστα που είναι για αυτές αλλά ταυτόχρονα τις προβάλει ως προϊόν προσέλκυσης του επισκέπτη) όσο και κοινωνικών.
·        Θέση σε ανεργία εκατοντάδων συμπολιτών μας, οι οποίοι εργάζονται τόσο στον πρωτογενή τομέα, όσο και στον τομέα των επιχειρήσεων.
·        Επιβάρυνση του Αστικού Ιστού με την δημιουργία Υπερκαταστημάτων. Πολύ απλά στη Νάξο δεν υφίστανται οι δομές τόσο χωροταξικές όσο και ρυμοτομικές για τέτοιες επιχειρήσεις.
 Θέτουμε τα εξής ερωτήματα που αφορούν τα ανωτέρω
·        Ποιος ο ρόλος της ΕΑΣ στις συγκεκριμένες επιχειρηματικές κινήσεις? Λειτουργεί ως «Δούρειος Ίππος» της Ναξιακής και Μικροκυκλαδίτικης Αγοράς?
·        Έχετε αντιληφθεί ότι πρόκειται για Υπεραγορές οι οποίες πωλούν από είδη πρώτης ανάγκης ως και ιματισμό?
·         Ποιο το κίνητρο της εμμονής τους να «επενδύσουν» στη Νάξο πέραν της προσδοκίας του απόλυτου κέρδους?
·        Γνωρίζετε, τους μισθούς καθώς και το που κατευθύνονται τα κεφάλαια που κερδίζουν, προσφέροντας προϊόντα κατώτατης ποιότητας?
Περαιτέρω, ο νόμος είναι σαφής. Επιχειρήσεις, οι οποίες θα αιτηθούν την έναρξη λειτουργίας καταστημάτων του τύπου Υπεραγορών, όσον αφορά τη Νάξο, περιορίζονται στα 200 τμ. ενώ τόσο οι δομές οι οποίες απαιτούνται (χωροταξία, ρημοτόμηση,) όσο και τα πληθυσμιακά κριτήρια ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ.
Τέλος όσον αφορά το ηθικό σκέλος του εν λόγω ζητήματος.
1.      Η ιδιομορφία της τιμολογιακής πολιτικής την οποία ακολουθούσαν τέτοιου τύπου εταιρείες, ανάγκασε Υπουργό της Κυβέρνησης (κ. Ξυνίδης, 29 Μαρτίου 2012), να τις καταγγείλει ενώπιων τόσο της επιτροπής ανταγωνισμού όσο και Ενώπιον του Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου. Στον αντίποδα, οι τιμές και οι υπηρεσίες των επιχειρηματιών της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων είναι οι μεν πρώτες από τις χαμηλότερες (βάσει και της εβδομαδιαίας έκθεσης) οι μεν δεύτερες υψηλότατες και ταυτόχρονα άριστης ποιότητας.
2.      Η ιδιομορφία του φορολογικού καθεστώτος του οποίου χαίρουν οι πολυεθνικές που «αναπτύσσουν» την οικονομία μας, είναι αντικείμενο έρευνας οικονομικών Εισαγγελέων ενώ ταυτόχρονα ο ντόπιος επιχειρηματίας γονατίζει καθημερινά τόσο από τη φορολογική λαίλαπα όσο και από την πίεση των Τραπεζών οι οποίες αντί για τον ρόλο του αρωγού στην ανάπτυξη έχουν λάβει τον ρόλο του εισπράκτορα κυνηγού ακινήτων.
3.      Οι μικροπαραγωγοί και μικροκαταστηματάρχες πως θα διοχετεύουν τα προϊόντα τους στην αγορά?
Δια ποίου?
Των Πολυεθνικών καταστημάτων με προϊόντα ετικέτας, τα οποία έρχονται κατευθείαν από το όποιο ευρωπαϊκό κράτος σε εξευτελιστικές τιμές μιας και η ποιότητα τους τίθεται επιεικώς εν αμφιβολία?  
Τέλος κάτι που αφορά εσάς τους ίδιους, ΤΟΣΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΗΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ, οι οποίοι ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΑΤΕ  προεκλογικά  ότι ΟΥΔΕΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ.
Επιμένετε ακόμη?
Και αν ναι, δεν πρέπει να ενημερώσετε τον Ναξιώτη και Μικροκυκλαδίτη πολίτη?
Να τον ενημερώσετε ότι ΑΠΟΡΡΙΨΑΤΕ για τυπικούς και ουσιαστικούς λόγους την αδειοδότηση.
Να του ενημερώσετε ότι ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥΣ .
ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ενημερώστε τους ότι υπογράφετε και προκρίνετε την ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ  ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ.
ΥΓ. Εμείς από τη πλευρά μας, θα δημοσιοποιήσουμε με κάθε μέσο της στάση σας προς αυτούς, αυτούς οι οποίοι σας εξέλεξαν προ μηνός, είτε αυτή είναι θετική και προς όφελος τους είτε αυτή είναι αρνητική προς ζημία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...