-- -" Προκειμένου να λειτουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ως φορέας ηγεμονίας των δικών μας αντιλήψεων, πρακτικών, αρχών και αξιών ζωής, θα πρέπει να παραμείνει σε επαφή με την κυβέρνηση αλλά αυτόνομος από το κράτος, ώστε να μπορεί να επιτελεί να ελέγχει, να διορθώνει και να υποδεικνύει. " -
-- * Εμείς εμπεδώνουμε καθημερινά την αξιοκρατία, τις ίσες ευκαιρίες και το κράτος δικαίου για όλους τους Έλληνες πολίτες, ανεξάρτητα από τις πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις τους και τον τρόπο ζωής τους. * -


Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Απάντηση στη Διαπλοκή και Διαφθορά των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης η λειτουργία του “Μεσόγειος στο Κόκκινο” στη Νάξο.


Η λειτουργία του Ρ/Σ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ στη Νάξο αποτελεί μια σημαντική κατάκτηση για τις νησιώτικες κοινωνίες, αφού τους δίνει τη δυνατότητα της άμεσης πρόσβασης στις τοπικές, πανελλαδικές και παγκόσμιες ειδήσεις της αδέσμευτης δημοσιογραφίας. Ο Ρ/Σ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ είναι ένα ανοιχτό και πολυφωνικό βήμα παρουσίασης των προβλημάτων μας, ένα εργαστήρι συνάντησης και  δημιουργίας, αξιοποίησης της παράδοσης και του πολιτισμού μας, ένας ευαίσθητος δέκτης και δυνατός πομπός  της νησιωτηκότητας, ένα ραδιόφωνο που συνδέει τα απομονωμένα  νησιά και χωριά μας με το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, ένα ραδιόφωνο που ενώνει τα 24 νησιά των Κυκλάδων σε μια ενιαία έκφραση και φωνή.
Στα πλαίσια των εγκαινίων του Ραδιοφωνικού Σταθμού «Μεσόγειος στο Κόκκινο 105,4 FM” πραγματοποίησαν στη Νάξο τριήμερη επίσκεψη η Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητική Εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, ο Υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσος Πετρόπουλος και ο Διευθυντής Γραφείου του Υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, Παναγιώτης Σκούτας.
Την Παρασκευή 3/6 ο Τάσος Πετρόπουλος επισκέφτηκε τον Ο.Α.Ε.Δ., τον Ο.Α.Ε.Ε. και το Ι.Κ.Α. Νάξου, όπου σε φιλόξενο κλίμα ανέλυσε στους υπαλλήλους το σχέδιο της Κυβέρνησης για την ανασυγκρότηση των υπηρεσιών της κοινωνικής ασφάλισης.
Το Σάββατο 4/6 συναντήθηκε με το προεδρείο του Σωματείου Σμυριδεργατών, της Ε.Α.Σ. Νάξου και τον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο Νάξου, όπου συζήτησε ασφαλιστικά θέματα των σμυριδεργατών, των αγροτών και επαγγελματιών αντίστοιχα.
Η Όλγα Γεροβασίλη με τους βουλευτές Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνη Συρίγο και Νίκο Μανιό καθώς τον Τάσο Πετρόπουλο και  Παναγιώτη Σκούτα επισκέφτηκαν, το Γ.Ν.- Κέντρο Υγείας Νάξου, όπου συζήτησαν διεξοδικά με τον αναπληρωτή διοικητή του Β. Ραπτάκη. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν όλα τα τμήματα και συζήτησαν με τους γιατρούς και τους άλλους εργαζόμενους. Εκτιμήθηκε ότι η στελέχωση του Γ.Ν.- Κ.Υ. Νάξου συνεχίζεται με έντονους ρυθμούς.  Όμως η πλήρης στελέχωση και λειτουργία όλων των τμημάτων που αποτελεί την πολιτική βούληση της κυβέρνησης είναι μια διαδικασία σε εξέλιξη που πρέπει να υπερβαίνει  καθημερινά πολλά γραφειοκρατικά και χρηματοδοτικά εμπόδια.  
Η Κυβερνητική Εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη επίσης επισκέφτηκε το Ρ/Σ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ όπου συναντήθηκε με τον Διευθυντή Κώστα Αρβανίτη, τους δημοσιογράφους και το τεχνικό προσωπικό και συζήτησαν για το νέο ραδιοφωνικό εγχείρημα του Ρ/Σ ΣΤΟΚΟΚΚΙΝΟ, 105,5 FM στη Νάξο και τις Κυκλάδες.
Την Κυριακή 5/6 πραγματοποιήθηκε από το Ρ/Σ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ εκδήλωση με θέμα “Διαπλοκή, Διαφθορά και ΜΜΕ”, στο αμφιθέατρο “Ι. Καμπανέλλης”, με ομιλητές την Όλγα Γεροβασίλη και τον Κώστα Αρβανίτη. Στην εκδήλωση συμμετείχε και παρενέβη η συντονίστρια των Οικολόγων-Πράσινων Χριστίνα Ευθυμιάτου η οποία τόνισε τη σημαντική για τον τόπο μας απένταξη με νόμο από το ΤΑΙΠΕΔ  των περιοχών Natura και των αρχαιολογικών χώρων κλπ. (Αλυκή, λίμνες του Αγ. Προκοπίου,  Πλάκα, Καλαντός,  Λιβάδι Ηρακλειάς).
Τέλος πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Όλγας Γεροβασίλη με το Δήμαρχο Μ.Μαργαρίτη και μέλη του Δ.Σ. όπου ενημερώθηκε για διάφορα ανεπίλυτα εδώ και δεκαετίες προβλήματα του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Η  Όλγα
Γεροβασίλη έκανε εκτενή αναφορά στη βαρύνουσα θεσμική σημασία της αυτοδιοίκησης. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις πλευρές της νησιωτικότητας και στη σχεδιαζόμενη αναθεώρηση του «Καλλικράτη», με στόχο την βελτίωση των συνθηκών και τη θεσμική ουσιαστική αναβάθμιση των τοπικών κοινωνιών.

Νάξος 7/6/2016 
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΝΑΞΟΥ









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...