-- -" Προκειμένου να λειτουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ως φορέας ηγεμονίας των δικών μας αντιλήψεων, πρακτικών, αρχών και αξιών ζωής, θα πρέπει να παραμείνει σε επαφή με την κυβέρνηση αλλά αυτόνομος από το κράτος, ώστε να μπορεί να επιτελεί να ελέγχει, να διορθώνει και να υποδεικνύει. " -
-- * Εμείς εμπεδώνουμε καθημερινά την αξιοκρατία, τις ίσες ευκαιρίες και το κράτος δικαίου για όλους τους Έλληνες πολίτες, ανεξάρτητα από τις πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις τους και τον τρόπο ζωής τους. * -


Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017

Ανακοίνωση για την επέτειο των 73 χρόνων από τη μάχη της Νάξου



 ” Με ζωντανή την ιστορική μνήμη  από την αντίσταση και τη μάχη της Νάξου συνεχίζουμε σήμερα τους αγώνες μας για τον απεγκλωβισμό της χώρας μας από την επιτροπεία.”
 Η Οργάνωση Μελών Ναξου του ΣΥΡΙΖΑ τιμά την επέτειο της 3ήμερης μάχης της Νάξου, που δόθηκε ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό, στις 13, 14 και 15 Οκτωβρίου του 1944 από τους Ναξιώτες αντιστασιακούς μαχητές του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ Νάξου, το Στρατιωτικό Τμήμα Νάξου, ομάδα  στρατιωτών του Ιερού Λόχου, της συμμαχικής αεροπορίας και ναυτικού. Ο συγχρονισμός και η ενότητα των  δυνάμεων αυτών έφερε το νικηφόρο αποτέλεσμα, την αποτίναξη του κατοχικού ζυγού και την απελευθέρωση του νησιού μας.
Σήμερα, που η χώρα μας βρίσκεται σε καθεστώς ιδιότυπης οικονομικής κατοχής, δεσμευμένη από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, σήμερα που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζεται για την έξοδο από τα μνημόνια και την επιτροπεία με τη κοινωνία όρθια, σήμερα που ο ναζισμός στην Ελλάδα σηκώνει κεφάλι, η μνήμη του αγώνα και της θυσίας των συμπατριωτών μας, αποτελεί την μεγάλη κληρονομιά και παρακαταθήκη ενάντια σε κάθε μορφή φασισμού, νεοναζισμού, ρατσισμού και ξενοφοβίας.
Με επίκαιρα τα ιδανικά της Εθνικής Αντίστασης και με βαθειά την  αίσθηση της ευθύνης, συνεχίζουμε τον αγώνα για την προάσπιση της εθνικής ανεξαρτησίας της πατρίδας μας, την κοινωνική προκοπή και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια του λαού μας. 
Νάξος 15/10/2017 
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΝΑΞΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...