-- -" Προκειμένου να λειτουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ως φορέας ηγεμονίας των δικών μας αντιλήψεων, πρακτικών, αρχών και αξιών ζωής, θα πρέπει να παραμείνει σε επαφή με την κυβέρνηση αλλά αυτόνομος από το κράτος, ώστε να μπορεί να επιτελεί να ελέγχει, να διορθώνει και να υποδεικνύει. " -
-- * Εμείς εμπεδώνουμε καθημερινά την αξιοκρατία, τις ίσες ευκαιρίες και το κράτος δικαίου για όλους τους Έλληνες πολίτες, ανεξάρτητα από τις πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις τους και τον τρόπο ζωής τους. * -


Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Αλ. Παπαρήγα: Δεν μας ενδιαφέρει η κυβέρνηση και τα ποσοστά

 
 
 
 
 
Αλ. Παπαρήγα: Δεν μας ενδιαφέρει η κυβέρνηση και τα ποσοστά
Ημερομηνία  28/04/2012
Με τη φράση «εμείς δεν είμαστε Μελανσόν, δεν θέλουμε η Ελλάδα να γίνει Γαλλία», η Αλ. Παπαρήγα φρόντισε από την πρώτη στιγμή της χθεσινής διακαναλικής συνέντευξης Τύπου του ΚΚΕ να υψώσει απόρθητα τείχη στο λαϊκό αίτημα για ενότητα των αριστερών και ριζοσπαστικών δυνάμεων του τόπου. Η γραμματέας του ΚΚΕ αφιέρωσε μεγάλο μέρος των τοποθετήσεών της να απαντάει στις θέσεις και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και χρησιμοποίησε σκληρούς χαρακτηρισμούς, ενώ άφησε σχεδόν στο απυρόβλητο τα κόμματα του Μνημονίου, ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., και εκτίμησε ότι από την επομένη των εκλογών έρχονται ακόμα σκληρότερα μέτρα, γι' αυτό ο λαός πρέπει να είναι σε ετοιμότητα.
"Δεν πρόκειται να πάρουμε μέρος σε καμία κυβέρνηση ούτε να δώσουμε ψήφο ανοχής σε
κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές, γιατί θα επιδεινώσει τη θέση του λαού και θα πάρει ακόμη χειρότερα μέτρα", υποστήριξε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ. Ταυτόχρονα, ανέφερε πως "την εντολή (σχηματισμού κυβερνήσεως) θα την καταθέσουμε αμέσως" και συμπλήρωσε πως "αν ο λαός θέλει λαϊκή εξουσία, θα πρέπει να δημιουργήσει σιγά - σιγά αυτή την προϋπόθεση. Εμείς δεν θα πουλήσουμε στον ελληνικό λαό με το επιχείρημα ότι θα τον σώσουμε".
Ταυτόχρονα, απαντώντας στην πρόταση του Αλ. Τσίπρα για κυβέρνηση Αριστεράς, ακόμα και με πρωθυπουργό την ίδια, το χαρακτήρισε "ονειροφαντασίες", ενώ μιλώντας περί του αντιμνημονιακού μετώπου είπε ότι "έχει δημιουργηθεί ένα αντιμνημονιακό μέτωπο, στο οποίο έχουν προσχωρήσει από τη Χρυσή Αυγή μέχρι τον ΣΥΡΙΖΑ", διευκρινίζοντας ότι δεν ταυτίζει σε καμία περίπτωση τον ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή και σημειώνοντας ότι έτσι επιδιώκουν όλοι να πάρουν ψήφους από όλους.
Επιπλέον επιτέθηκε σε όσους θέλουν το ΚΚΕ να είναι στην τρίτη θέση ή και πιο κάτω, "για να καλέσουν την άλλη μέρα τα μέλη του κόμματος να ανατρέψουν την επιλογή της ηγεσίας του κόμματος. Σχολιάζοντας την ερώτηση ότι το ΚΚΕ καλλιεργεί το εμφυλιοπολεμικό κλίμα στην Αριστερά, υποστήριξε ότι "εμφύλιος υπάρχει ανάμεσα σε αδέρφια, εμείς δεν είμαστε αδέρφια", ενώ συμπλήρωσε ότι "κριτήριο για τον Περισσό δεν είναι τα εκλογικά ποσοστά". Από το στόχαστρο της Αλ. Παπαρήγα δεν ξέφυγε ούτε η "αραβική άνοιξη", εφόσον "οι εξεγέρσεις δεν γίνονται με email".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...