-- -" Προκειμένου να λειτουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ως φορέας ηγεμονίας των δικών μας αντιλήψεων, πρακτικών, αρχών και αξιών ζωής, θα πρέπει να παραμείνει σε επαφή με την κυβέρνηση αλλά αυτόνομος από το κράτος, ώστε να μπορεί να επιτελεί να ελέγχει, να διορθώνει και να υποδεικνύει. " -
-- * Εμείς εμπεδώνουμε καθημερινά την αξιοκρατία, τις ίσες ευκαιρίες και το κράτος δικαίου για όλους τους Έλληνες πολίτες, ανεξάρτητα από τις πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις τους και τον τρόπο ζωής τους. * -


Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ Η ΧΩΡΑ!





ΣΤΥΓΝΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΕ-ΤΡΟΪΚΑΣ  ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
ΠΡΟΣ ΠΛΗΡΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΚΑΘΕ ΙΧΝΟΥΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ
Φαίνεται πως οι προαναγγελθέντες σχεδιασμοί Μέρκελ και Σόιμπλε για μονιμοποίηση της δημοσιονομικής επιτήρησης τόσο της Ελλάδας όσο και άλλων ευρωπαϊκών χωρών (βλ. ευρωπεριφέρεια) μέσω της εγκαθίδρυσης ειδικών επιτροπών εμπειρογνομόνων σε εθνικό και διεθνές επίπεδο  αρχίζουν να παίρνουν σάρκα και οστά!
Αυτό πρακτικά συμαίνει ότι ευρωπαίοι ελεγκτές (κυρίως γερμανοί και γάλλοι) θα αναλάβουν τον πλήρη έλεγχο της καθημερινής λειτουργίας της ελληνικής δημόσιας διοίκησης, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις και επιβάλλοντας στην εκάστοτε κυβέρνηση τα μέτρα εκείνα, που θα κάνουν την Ελλάδα να μετατραπεί μια απέραντη
μπανανία. Μια μπανανία, χωρίς δημόσιους ελεγκτικούς μηχανισμούς, περιβαλλοντικούς όρους, εργασιακά δικαιώματα κλπ, όπου το γερμανικό και δευτερεύοντωε το γαλλικό κεφάλαιο θα διενεργούν επενδύσεις με το ελάχιστο δυνατό εργατικό, διοικητικό και φορολογικό κόστος.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:
Στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων θα λογοδοτεί, από αύριο, η Ομάδα Δράσης για την Ελλάδα του κ. Χορστ Ράιχενμπαχ, ο οποίος, μέχρι σήμερα, είχε απευθείας επαφή με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο.
Με τον τρόπο αυτόν, ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης αναφέρεται στην κοινοτική αρχή, η οποία είναι υπεύθυνη όχι μόνο για τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, αλλά και τα δημοσιονομικά μέτρα που αφορούν την Ελλάδα. Η επίσημη εξήγηση είναι ο καλύτερος ''συντονισμός'' μεταξύ Βρυξελλών και Αθήνας, ώστε να δίνονται άμεσα λύσεις και να προχωρούν οι αλλαγές που έχουν συμφωνηθεί εντός και εκτός μνημονίου. Με λίγα λόγια να διασφαλιστεί η απόλυτη και απαρέγκλιτη εφαρμογή των όσων κατεδαφιστικών μέτρων έχουν συνομολογήσει  -και ακόμα περισσότερων- η τρόικα και η μνημονιακή συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ   .
  
ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΤΡΟΙΚΑΣ - Ε.Ε  ΣΤΗ ΧΩΡΑ
Ανεπίσημα, όμως, φαίνεται ότι το ανοικτό θέμα της μόνιμης εποπτείας της ελληνικής οικονομίας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει αρχίσει να παίρνει το δρόμο του. Ωστόσο, όπως αναφέρουν κοινοτικά στελέχη, μπορεί να ακολουθήσει και ένα δεύτερο «κύμα» ανασχηματισμού της ομάδας, αυτή τη φορά επί ελληνικού εδάφους, με αλλαγές και εμπλουτισμό προσώπων που έχουν έδρα την Αθήνα.
Προς το παρόν, δημοσιονομικά, μέσω της τρόικας, και διαρθρωτικές αλλαγές στο κράτος, μέσω της Ομάδας Δράσης, θα εποπτεύονται από την ίδια αρχή στην καρδιά της Ε.Ε.
Ο κ. Ρεν θα αναπτύξει ένα δεύτερο σκέλος, αυτό της γνωστής τρόικας, που θα πρέπει (σύμφωνα με τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του Μαρτίου) να επεκτείνει τη συνεχή παρουσία της στην Αθήνα για να ελέγχει την υλοποίηση του μνημονίου και να ζητεί -αν χρειάζονται- πρόσθετες παρεμβάσεις.
Οι αποφάσεις είναι «φρέσκες» και ο τρόπος που θα δεθεί η ομάδα στο σκέλος της βοήθειας και του ελέγχου θα δοκιμασθεί στην πράξη τον επόμενο μήνα σε Βρυξέλλες, αλλά και στην Αθήνα: αν η νέα κυβέρνηση συγκροτηθεί χωρίς χρονοτριβή, τότε αναμένεται η κάθοδος, το τελευταίο 10ήμερο του μήνα, επισήμως για επαφές γνωριμίας. Έπειτα από κάποιες ημέρες, θα ακολουθήσει ο επίσημος και ιδιαίτερα κρίσιμος έλεγχος: θα ζητηθούν τα νέα μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος, αλλά και απολογισμός όλων των μεταρρυθμίσεων του μνημονίου.
ΔΙΕΥΡΥΝΕΤΑΙ ΔΙΑΡΚΩΣ ΤΟ ΠΕΔΙΟ ''ΔΡΑΣΗΣ'' ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΡΑΣΗΣ  ΤΟΥ ΡΑΙΧΕΝΜΠΑΧ
Παράλληλα, θα έρθει στην Αθήνα και ο κ. Χορστ Ράιχενμπαχ για τεχνική βοήθεια σε πολλά πεδία, στα οποία η τρόικα ζητεί παρεμβάσεις. Υπενθυμίζεται ότι η Ομάδα Δράσης της Επιτροπής για την Ελλάδα, που ξεκίνησε τον προηγούμενο Σεπτέμβριο, έχει δύο κυρίως καθήκοντα: την επιτάχυνση της απορρόφησης των κοινοτικών κονδυλίων και το συντονισμό της τεχνικής βοήθειας για την υλοποίηση του μνημονίου σε συγκεκριμένους τομείς.
Αξίζει να υπενθυμίσει κανείς ότι η Ομάδα Δράσης ξεκίνησε το έργο της στην Ελλάδα, με πρώτη αποστολή την επιτάχυνση της απορρόφησης των πόρων του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) και τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Αργότερα, το πεδίο δράσης επεκτάθηκε στη σύνταξη και την εκτέλεση του Προϋπολογισμού και, ειδικότερα, τη μείωση των δημόσιων δαπανών, αλλά και της είσπραξης των δημόσιων εσόδων. Μάλιστα, συμμετέχει μαζί με το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) στην προσπάθεια περιορισμού των δαπανών του Δημοσίου, ενώ παρέχει βοήθεια και στη βελτίωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού.
Επίσης, με επιμέρους ομάδες δίνει τεχνογνωσία στις περικοπές στη δημόσια υγεία, τη διοικητική μεταρρύθμιση, την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, την αγορά εργασίας, τη δικαιοσύνη και τις εσωτερικές υποθέσεις. Οι ανάγκες και τα αιτήματα της ελληνικής κυβέρνησης θα εξελίσσονται ανάλογα με τις μεταβαλλόμενες οικονομικές συνθήκες ή με νέους στόχους στον τομέα των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.
Συγκεκριμένα, από τις ελληνικές αρχές έχει ζητηθεί η συνδρομή για την ολοκλήρωση του Εθνικού Κτηματολογίου που θεωρείται βασικό για τη δημιουργία ενός αναπτυξιακού κύματος προς την ελληνική οικονομία. Τα στελέχη της Ομάδας Δράσης θα ασχοληθούν και με το θέμα της παρακολούθησης και της εποπτείας των κρατικών ενισχύσεων: έπειτα από συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές, μπορεί να υπάρχει πεδίο βελτίωσης της ικανότητας της ελληνικής κυβέρνησης να εντοπίζει και να κοινοποιεί μέτρα κρατικών ενισχύσεων που πρέπει να εγκριθούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα διευκολύνεται μόνο η συμμόρφωση με το κοινοτικό δίκαιο για τις κρατικές ενισχύσεις, αλλά και η ορθολογικότερη και αποτελεσματικότερη χρήση δικαιολογημένων κινήτρων, με βάση αποτελεσματικούς μηχανισμούς ελέγχου.
ΤΕΧΝΙΚΗ «ΒΟΗΘΕΙΑ» ΓΙΑ ΕΠΙΣΠΕΥΣΗ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ
Οι ελληνικές αρχές ζήτησαν, μεταξύ άλλων, τη συνδρομή της Ομάδας Δράσης στην προετοιμασία κρατικών περιουσιακών στοιχείων πριν από την ιδιωτικοποίηση: το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων που συμφωνήθηκε στο μνημόνιο. Η τεχνική βοήθεια μπορεί να διευκολύνει την επιτυχή πώληση ορισμένων κατηγοριών περιουσιακών στοιχείων.
ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΑΡΣΗ «ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ» ΓΙΑ ΕΠΙΣΠΕΥΣΗ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ !
Ενα νομικό πλαίσιο που θα διέπει τις επενδύσεις και θα λύνει τα προβλήματα της γραφειοκρατίας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου οι Γερμανοί επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα, τόνισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γερμανών Βιομηχάνων, Χανς-Πέτερ Κάιτελ, σε συνέντευξή του στη Γερμανική Ραδιοφωνία.
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ
Για να αποτραπούν αυτές οι εξελίξεις, στις εκλογές της 6ης Μάη, ο ελληνικός λαός θα πρέπει με την ψήφο του να οδηγήσει σε συντριβή το μνημονιακό δίδυμο ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και να αναδείξει κυρίαρχες τις δυνάμεις της  Ριζοσπαστικής Αριστεράς έτσι ώστε συμπαραταγμένες να διαδραματίσουν όσο το δυνατόν πιο αποφασιστικό ρόλο στις μετεκλογικές εξελίξεις,  στην κατεύθυνση μιας νέας κυβέρνησης και μιας νέας εργατικής και λαϊκής εξουσίας με σοσιαλιστική προοπτική.

Δευτέρα 30 Απριλίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...