-- -" Προκειμένου να λειτουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ως φορέας ηγεμονίας των δικών μας αντιλήψεων, πρακτικών, αρχών και αξιών ζωής, θα πρέπει να παραμείνει σε επαφή με την κυβέρνηση αλλά αυτόνομος από το κράτος, ώστε να μπορεί να επιτελεί να ελέγχει, να διορθώνει και να υποδεικνύει. " -
-- * Εμείς εμπεδώνουμε καθημερινά την αξιοκρατία, τις ίσες ευκαιρίες και το κράτος δικαίου για όλους τους Έλληνες πολίτες, ανεξάρτητα από τις πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις τους και τον τρόπο ζωής τους. * -


Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

ΠΑΣΟΚ: ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΑΡΧΙΣΑΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ...




ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ, ΛΟΒΕΡΔΟΣ, ΚΡΑΤΟΥΝ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ
Ρήγμα στην ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ προκαλούν οι πρώτες δημόσιες αιχμές από κορυφαία στελέχη ενάντια στην προεκλογική τακτική Βενιζέλου, μόλις δέκα ημέρες πριν από την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση.
Bασικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως η Αννα Διαμαντοπούλου, ο Ανδρέας Λοβέρδος αλλά και ο Χρήστος Παπουτσής, έρχονται να επιβεβαιώσουν δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για γκρίνια στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τον τον τρόπο με τον οποίο πορεύεται προς την 6η Μαΐου ο Ε. Βενιζέλος .
ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΤΕΡΗ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑ Η Α. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ - ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΓΙΑ ''ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΙ ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΕΙΑ''!
«Μόνο με συγγνώμη και πηγαίνοντας πλάτη πλάτη δεν μπορούμε φυσικά να ζητήσουμε την ψήφο του κόσμου», είπε, μιλώντας στον «Αθήνα 984», η υπουργός
Παιδείας και υποψήφια στην Α΄ Αθήνας, σχολιάζοντας την «πολιτική πράξη» – όπως την έχει χαρακτηρίσει ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- της συγγνώμης που ζήτησε ο κ. Βενιζέλος αναφερόμενος στα πεπραγμένα, στα λάθη και τις παραλείψεις της περασμένης διετίας, αλλά και των προηγούμενων χρόνων που το ΠΑΣΟΚ είχε την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας.
«Δεν συμφωνώ με την προσέγγιση ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να κατέβει στις εκλογές ζητώντας μόνο συγγνώμη. Εάν θεωρεί ότι μόνο το συγγνώμη (σ.σ.: εννοεί τη συγγνώμη του κ. Βενιζέλου) είναι αυτό που έχει να πει στον ελληνικό λαό είναι καλύτερα να αποχωρήσει», προχώρησε ένα βήμα περισσότερο η κα. Διαμαντοπούλου, ξεκινώντας μία συζήτηση εσωστρέφειας που έχει ως αντικείμενο τα όσα λέγονται περί έλλειψης κεντρικής προεκλογικής στρατηγικής από το νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.
Προχωρώντας μάλιστα σε ...συστάσεις προς τον κ. Βενιζέλο, η κ. Διαμαντοπούλου είπε ότι το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να ζητήσει συγγνώμη για τα λάθη του και να κάνει την αυτοκριτική του, δεύτερον, να εξηγήσει το μεγάλο αγώνα που έδωσε και τι κατάφερε να κάνει και, τρίτον, να πει με ειλικρίνεια τι σημαίνει δανειακή σύμβαση, διαγραφή χρέους, να μιλήσει για το παραγωγικό μοντέλο και την ανάπτυξη και τι αλλάζουμε, για τις θεσμικές αλλαγές -πολιτικό σύστημα και πολιτικό χρήμα-, Βουλή, εκλογικό σύστημα, προνόμια βουλευτών και συνδικαλιστών, «για όλα αυτά που πραγματικά πρέπει να αλλάξουν». Που αυτονόητα σημαίνει ότι κατά την κ. Διαμαντοπούλου ο κ. Βενιζέλος δεν έχει μιλήσει μέχρι τώρα για όλα αυτά...
 
Σχολιάζοντας, δε, τη δήλωση Βενιζέλου ότι θα δεχόταν για πρωθυπουργό τον Α. Σαμαρά εάν η Ν.Δ. έβγαινε πρώτο κόμμα, ο πρώην υπουργός και υποψήφιος στην Α' Αθήνας Χρήστος Παπουτσής σχολίασε χθες στο twitter: «Είναι αδιανόητο ορισμένοι δικοί μας να σπεύδουν να εκδηλώσουν προθυμία συμμετοχής σε μια κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον κ. Σαμαρά».
ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ-ΛΟΒΕΡΔΟΣ: ΠΡΟΛΕΙΑΙΝΟΥΝ ΕΔΑΦΟΣ ΓΙΑ ΟΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!
Μικρότερες, αλλά επίσης εμφανείς αποστάσεις, πήρε η κ. Διαμαντοπούλου από την τακτική Βενιζέλου και στο θέμα του ρόλου του κ. Παπαδήμου την επομένη των εκλογών. Τι έχει πει ο κ. Βενιζέλος; Μιλώντας προσφάτως σε συνεντεύξεις του, έχει καταστήσει σαφές ότι επιθυμεί ο επόμενος πρωθυπουργός να είναι πολιτικό πρόσωπο και η επόμενη κυβέρνηση μία πολιτική κυβέρνηση και έχει μάλιστα επιχειρηματολογήσει για αυτό. «Δεν είμαστε καταδικασμένοι να προωθούμε τεχνοκράτες ή ουδέτερα πολιτικά πρόσωπα», είπε μόλις προχθές, ενώ και σε συγκεκριμένη ερώτηση «αν ο λαός ψηφίσει διαφορετικά και έρθουν τα πράγματα έτσι που τα κόμματα δεν μπορέσουν να σχηματίσουν κυβέρνηση συνεργασίας θα συμφωνούσατε με μία κυβέρνηση τεχνοκρατών με πρωθυπουργό τον κ. Παπαδήμο ή τύπου Παπαδήμου;», ο κ. Βενιζέλος απάντησε: «Ποιος θα ψηφίζει τα νομοσχέδιά της; Ποιος θα παίρνει το πολιτικό κόστος;».
Τι είπε χθες, επίσης στον «Αθήνα 984», η κ. Διαμαντοπούλου για το ίδιο θέμα; «Σε περίπτωση που δεν υπάρξει πολιτική επιλογή θεωρώ ότι είναι ένας άνθρωπος με επάρκεια και εκτιμώ ότι είναι ένας άνθρωπος που η συμφωνία με την οποία έγινε η προηγούμενη κυβέρνηση αδίκησε τις δυνατότητές του και την ικανότητά του να παράγει έργο. Ο πρωθυπουργός πρέπει να είναι κοινής αποδοχής, βεβαίως μπορεί να είναι και πολιτικό πρόσωπο, αλλά και μη πολιτικό πρόσωπο. Αυτό θα εξαρτηθεί από το πού θα μας οδηγήσουν οι πολίτες», είπε η κ. Διαμαντοπούλου και συμπλήρωσε: «Θα ήθελα να πάρει την εντολή ο κ. Βενιζέλος και αν μιλάμε για πολιτικό πρόσωπο να μιλάμε για τον κ. Βενιζέλο. Αλλά από τη στιγμή που μιλάμε για πολιτικά πρόσωπα, βεβαίως είναι και ο κ. Σαμαράς μέσα στην εικόνα».
Πιο προσεκτικός, αλλά με εμφανείς διαφορές από τη θέση Βενιζέλου υπέρ πολιτικού προσώπου για πρωθυπουργό και πολιτικής κυβέρνησης, εμφανίστηκε και ο υπουργός Υγείας Α. Λοβέρδος με συνέντευξή του στο «Ράδιο 9»: «Ο κύριος Παπαδήμος ήταν μία περίπτωση πολιτικού που τον κάλεσαν για ειδικό σκοπό, στον οποίο επέτυχε πλήρως, αλλά τα υπόλοιπα δεν τα ήξερε, τώρα τα ξέρει. Αν ξαναπεράσουμε διαδικασία όπου εμείς πρέπει τα 9 στα 10 σε έναν πρωθυπουργό να του τα μάθουμε, θα χάσουμε το 2012, και αν χάσουμε το 2012 και δεν έχουμε χτυπήσει την ύφεση, τότε το 2013 ο τότε υπουργός Υγείας δεν θα μπορέσει να κρατήσει όλα τα νοσοκομεία όρθια», είπε ο κ. Λοβέρδος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι και εκείνος τάσσεται υπέρ του σεναρίου Παπαδήμου την επομένη των εκλογών, αναλόγως φυσικά και του αποτελέσματος της 6ης Μαΐου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...