-- -" Προκειμένου να λειτουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ως φορέας ηγεμονίας των δικών μας αντιλήψεων, πρακτικών, αρχών και αξιών ζωής, θα πρέπει να παραμείνει σε επαφή με την κυβέρνηση αλλά αυτόνομος από το κράτος, ώστε να μπορεί να επιτελεί να ελέγχει, να διορθώνει και να υποδεικνύει. " -
-- * Εμείς εμπεδώνουμε καθημερινά την αξιοκρατία, τις ίσες ευκαιρίες και το κράτος δικαίου για όλους τους Έλληνες πολίτες, ανεξάρτητα από τις πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις τους και τον τρόπο ζωής τους. * -


Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Το Μήνυμα εστάλη στην Ευρώπη



Στέλιος Παππάς
Το μήνυμα του ελληνικού λαού εστάλη και στην Ευρώπη. Οι σύντροφοι από όλες τις δυνάμεις της Ευρωπαϊκής Αριστεράς αναδύουν το άρωμα της ελπίδας που εισέπραξαν από τον ελληνικό λαό.
“Μας κάνετε υπερήφανους”  γράφουν.  “Ο κοινός στόχος για την Ευρώπη της ειρήνης της δημοκρατίας, για την Ευρώπη των λαών, υπηρετήθηκε αποφασιστικά από το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών.” “Μας δίνεται δύναμη να συνεχίσουμε και στην δική μας χώρα.”
Προσπαθώντας να αποκωδικοποιήσω το βασικό νόημα των δεκάδων μηνυμάτων που ο ΣΥΡΙΖΑ, ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ, η ΑΚΟΑ πήραμε από τις δυνάμεις τις Ευρωπαϊκής Αριστεράς είναι σίγουρο πως θα τα αδικήσω.
Το μήνυμα όμως φαίνεται πως το πήρανε και οι δυνάμεις του άξονα “Μερκοζί” και
επιχειρούν την αναδίπλωση τους. Επιχειρούν να διασφαλίσουν τους τραπεζίτες και τους κερδοσκόπους. Υπενθυμίζουν στους ντόπιους εκπρόσωπους τους ότι  έχουν δεσμευτεί με ενυπόγραφες επιστολές ότι από οποιαδήποτε θέση κι αν βρεθούν θα στηρίξουν την νεοφιλελεύθερη-συντηρητική συνταγή των δανειακών συμβάσεων και των μνημονίων ανεξάρτητα από το κοινωνικό κόστος, ανεξάρτητα από το βαθμό εξαθλίωσης του λαού μας. Το δόγμα στο οποίο συνεχίζουν να ομνύουν είναι: “πρώτα οι δανειστές και οι τοκογλύφοι.”
      Ο φαρισαϊσμός τους είναι απύθμενος. Προκειμένου να αλλάξουν την ατζέντα της πολιτικής αντιπαράθεσης και να συγκαλύψουν τις τεράστιες ευθύνες τους για την καταστροφή της χώρας,  μας καλούν με ύφος εισαγγελέα να ορκιστούμε ότι είμαστε υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ.
Δεν θα επαναλάβω τα επιχειρήματα όπως ότι “δεν υπάρχει καμιά θεσμική δυνατότητα”, ούτε το γεγονός ότι “δεν τους συμφέρει διότι τότε θα καταρρεύσουν οι ίδιοι”.
Ε’ λοιπόν επειδή είμαι προσωπικά υπέρ ενός κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος που στην περίπτωση μας είναι το ευρώ  θέλω να αντιστρέψω το ερώτημα σε όσους μας εγκαλούν. Είστε υπέρ των αποφάσεων της 26 Οκτωβρίου 2011;
Επειδή μπορεί να μην ξέρουν τι σημαίνουν για την δημοσιονομική σταθερότητα και το ευρώ θα ήθελα να τους υπενθυμίσω τα παρακάτω.
 Η απόφαση της 26ης Οκτωβρίου επιβεβαιώνει ότι αυτό που αποκαλούν “οικονομική διακυβέρνηση” είναι η επιβεβαίωση της αντιδημοκρατικής και αυταρχικής λογικής τους. Μια ακραία συντηρητική αντίληψη και πρακτική που βάζει βόμβες στην συνοχή των χωρών και των λαών της Ε.Ε.
      Συγκροτείται ένα νέο κέντρο αποφάσεων μόνο για τις χώρες που συμμετέχουν στην ζώνη του ευρώ.
Επικεφαλής αυτού του κέντρου θα είναι ο “Πρόεδρος της Συνόδου Κορυφής για το ευρώ” και είναι στο ίδιο επίπεδο ιεραρχίας με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Η επιτροπή της οποίας ηγείται, προβλέπεται να έχει πολύ σοβαρές αρμοδιότητες για την τήρηση, την  εποπτεία και την πειθαρχία στην δημοσιονομική και την οικονομική πολιτική των χωρών που ανοίγουν στην ζώνη του ευρώ.
Αποκαλυπτική είναι η παράγραφος 26 του παραρτήματος της απόφασης και οι πέντε υποπαράγραφοι της.
Στις υποπαρ. (α) και (ε) προβλέπεται όχι μόνο δέσμευση των μελών της ευρωζώνης ότι θα τηρούν τους κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας, αλλά και ότι “θα το ενσωματώσουν στην εθνική νομοθεσία σε συνταγματικό ή σε ισοδύναμο επίπεδο ως το τέλος του 2012”.
Προβλέπεται στην υποπαρ. (γ) “δέσμευση των κοινοβουλίων ότι θα λαμβάνουν υπ’ όψη τους τις συστάσεις που θα εκδίδει”  και στην (δ) “διαβούλευση με τα κράτη μέλη πριν από την έγκριση οποιωνδήποτε σημαντικών προγραμμάτων για την μεταρρύθμιση των δημοσιονομικών ή των οικονομικών πολιτικών…..ώστε να εκτιμήσουν τον ενδεχόμενο αντίκτυπο στο σύνολο της ζώνης του ευρώ”.
Το ευρωκοινοβούλιο δεν έχει καμιά απολύτως αρμοδιότητα.
Προφανώς αυτό εννοούν όταν μας εγκαλούν να πούμε αν είμαστε υπέρ της παραμονής μας στο ευρώ και στην ευρωζώνη;
Ας το πάρουν λοιπόν χαμπάρι. Αυτό πρέπει να καταργηθεί γιατί αποτελεί βόμβα στα θεμέλια της Ευρώπης. Διότι οδηγεί σε ασύμμετρο νομισματικό πόλεμο μέσα στο εσωτερικό της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Τώρα πια δεν το λέμε μόνο εμείς. Δεν το λέει μόνο η Ευρωπαϊκή Αριστερά. Το είπε και ο λαός της Γαλλίας καθώς στήριξε τις εξαγγελίες του Φρανσουάν Ορλάν.
Θα πρέπει να το βάλλουν καλά στο μυαλό τους ότι κοινό νόμισμα χωρίς ισχυρή δημοσιονομική πολιτική, χωρίς αλλαγή στον Ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα, χωρίς έλεγχο στην διακίνηση χρηματοπιστωτικών προϊόντων, χωρίς θεσμούς διαφάνειας και χωρίς δημιουργία και ισχυροποίηση δημοκρατικών θεσμών είναι παράγοντας διάλυσης, των ευρωπαϊκών κοινωνιών και όχι παράγοντας  συνοχής και ευημερίας.
Ο ελληνικός λαός και ο Γαλλικός λαός απέρριψαν το ευρώ που βασίζεται στην συνταγματοποίηση του “συμφώνου για την δημοσιονομική σταθερότητα”.
Ο ελληνικός λαός από πειραματόζωο θα μετατραπεί σε πείραμα για την Ευρώπη της Ειρήνης, της Συνεργασίας της Δημοκρατίας της Δουλειάς και της κοινωνικής Δικαιοσύνης, πείραμα για την Ευρώπη των λαών. Αυτό άλλωστε μας το αναγνωρίζουν όσοι πήρανε το μήνυμα ελπίδας που τους έστειλε ο ελληνικός λαός στις 6 του Μάη 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...