-- -" Προκειμένου να λειτουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ως φορέας ηγεμονίας των δικών μας αντιλήψεων, πρακτικών, αρχών και αξιών ζωής, θα πρέπει να παραμείνει σε επαφή με την κυβέρνηση αλλά αυτόνομος από το κράτος, ώστε να μπορεί να επιτελεί να ελέγχει, να διορθώνει και να υποδεικνύει. " -
-- * Εμείς εμπεδώνουμε καθημερινά την αξιοκρατία, τις ίσες ευκαιρίες και το κράτος δικαίου για όλους τους Έλληνες πολίτες, ανεξάρτητα από τις πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις τους και τον τρόπο ζωής τους. * -


Τρίτη, 29 Μαΐου 2012

Γόνιμη συνάντηση του ΣΥΡΙΖΑ με την ΟΛΜΕ
Οι βουλευτές Τάσος Κουράκης και Γιάννης Αμανατίδης, με τους Αγγέλικα Σαπουνά, Γρηγόρη Καλομοίρη και Χρήστο Πιλάλη απ΄την επιτροπή παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, επισκέφθηκαν τα γραφεία της ΟΛΜΕ όπου συνάντησαν το Διοικητικό Συμβούλιο της εκπαιδευτικής Ομοσπονδίας.
Στη συνάντηση αυτή, που έγινε στο πλαίσιο του συνεχούς διαλόγου του ΣΥΡΙΖΑ με τους εκπαιδευτικούς φορείς, ο Τάσος Κουράκης, Δ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής, διαπίστωσε μεταξύ άλλων ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και πολλά χρόνια βρίσκεται σε παράλληλο πολιτικό βηματισμό με την ΟΛΜΕ, με πολλές από τις θέσεις της εκπαιδευτικής Ομοσπονδίας να βρίσκονται στο πρόγραμμα της αριστερής διακυβέρνησης της χώρας που έχει εκπονήσει και παρουσιάζει στις εκλογές της 17η Ιούνη.
Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ενημερώθηκε για τις θέσεις της ΟΛΜΕ στα τρέχοντα
(Πανελλαδικές εξετάσεις) αλλά και στα μονιμότερα προβλήματα της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (επιπτώσεις των μνημονιακών νόμων στην εκπαίδευση, μείωση δαπανών, επιμόρφωση, αξιολόγηση, μείωση μισθών, κ.ά.) από τον Πρόεδρο της ΟΛΜΕ Νίκο Παπαχρήστο, τα μέλη της διοίκησης της Θέμη Κοτσιφάκη, Ελένη Ζωγραφάκη, Δημήτρη Πεππέ, Παύλο Αντωνόπουλο και τον Ανδρέα Παπαδαντωνάκη, γεν.γραμματέα του ΚΕΜΕΤΕ της ΟΛΜΕ.
Οι Τ.Κουράκης και Ι.Αμανατίδης εξέφρασαν την πεποίθηση τους ότι η 17η Ιουνίου μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία μιας κυβερνητικής εκπαιδευτικής πολιτικής που ως πρώτο και άμεσο στόχο της θα έχει την υψηλού επιπέδου δωρεάν δημόσια παιδεία για όλες και για όλους όσους ζουν στη χώρα, αλλά και αξιοπρεπείς όρους και συνθήκες εργασίας για τους εκπαιδευτικούς της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...