-- -" Προκειμένου να λειτουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ως φορέας ηγεμονίας των δικών μας αντιλήψεων, πρακτικών, αρχών και αξιών ζωής, θα πρέπει να παραμείνει σε επαφή με την κυβέρνηση αλλά αυτόνομος από το κράτος, ώστε να μπορεί να επιτελεί να ελέγχει, να διορθώνει και να υποδεικνύει. " -
-- * Εμείς εμπεδώνουμε καθημερινά την αξιοκρατία, τις ίσες ευκαιρίες και το κράτος δικαίου για όλους τους Έλληνες πολίτες, ανεξάρτητα από τις πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις τους και τον τρόπο ζωής τους. * -


Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Ζούμε τον εφιάλτη της Μέρκελ και όχι μόνο!

του Κώστα Ζαχαριάδη
Ξαφνικά, εκεί που όλοι γνώριζαν στην Ε.Ε. τον Βενιζέλο και τον Σαμαρά, τα site, οι εφημερίδες, οι τηλεοράσεις έχουν γεμίσει από Τσίπρα! Δυστυχώς γι’ αυτούς το φαινόμενο «Τσίπρας» δεν σταματά στα ΜΜΕ, έχει γίνει αντικείμενο διαβουλεύσεων πολιτικών και οικονομικών ελίτ και λόμπι. Οι εκλογές στη Γαλλία και στην Ελλάδα μεταβάλλουν άρδην το πολιτικό τοπίο στην Ευρώπη…
Το κείμενο δεν φιλοδοξεί να ασχοληθεί με τα σενάρια της επόμενης μέρας των ελληνικών εκλογών και αυτό γιατί κινδυνεύει να γίνει εξαιρετικά ανεπίκαιρο από τη μια στιγμή στην άλλη. Το πολιτικό σκηνικό είναι εξαιρετικά ρευστό.
Ναι, στην Ελλάδα έχουμε έναν πολιτικό σεισμό! Είναι πολύ νωρίς ακόμη για να πούμε αν η 6η Μαΐου θα είναι μέρα ιστορική, αλλά σίγουρα δεν θα είναι όπως όλες οι άλλες.
ΠΑΣΟΚ + ΝΔ =32%, Ν.Δ. + ΠΑΣΟΚ= 149 έδρες
Ο στόχος που προεκλογικά είχαμε θέσει, να μη συγκεντρώσουν τα δύο κόμματα 151 έδρες
και να μην έχουν 50% ώστε να μην έχουν ούτε κοινωνική ούτε κοινοβουλευτική νομιμοποίηση να συνεχίζουν την καταστροφική πολιτική για την κοινωνία και την οικονομία, πέτυχε! Η κάλπη κατέγραψε 2ο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ, ελάχιστα πίσω από τη Ν.Δ. Τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα καταψηφίστηκαν μαζικά, όχι μόνο γιατί υλοποιούν την πολιτική του Μνημονίου, αλλά γιατί οι ψηφοφόροι τα θεωρούν υπεύθυνα και για την έλευση του Μνημονίου.
Η Αριστερά στο προσκήνιο
Οι πολίτες που μας εμπιστεύτηκαν, ήρθαν σε εμάς όχι μόνο γι’ αυτό που είμαστε, αλλά και γι’ αυτό που ζητάνε να γίνουμε και πρέπει να γίνουμε, δηλαδή μια Αριστερά σύγχρονη, δημοκρατική, ενωμένη, με όραμα αλλά και με προοδευτικό ρεαλιστικό σχέδιο που να διεκδικήσει ριζικές αλλαγές και στην Ελλάδα και στη θέση της Ελλάδας μέσα στην Ε.Ε. Το αποτέλεσμα στέλνει ένα πιεστικό μήνυμα και στις ηγεσίες του ΚΚΕ, της ΔΗΜ.ΑΡ. και των Οικολόγων Πρασίνων με διαφορετικό περιεχόμενο στον καθένα.
Ο εκλογικός νόμος είναι γυμνός!
Το 19% των πολιτών που ψήφισε σ’ αυτές τις εκλογές δεν εκπροσωπείται στο κοινοβούλιο. Ο ΣΥΡΙΖΑ, με μόλις 2% λιγότερο από τη Ν.Δ. και διαφορά κάτι παραπάνω από 100.000 ψήφους, βγάζει 52 έδρες, ενώ η Ν.Δ. 109. Το αίτημα για αναλογικό εκλογικό σύστημα που να διαμορφώνει συγκλήσεις και συμμαχίες για την άσκηση της κυβερνητικής εξουσίας είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.
Είναι η ευκαιρία μας, ηλίθιε!
Κλέβω και παραφράζω τον τίτλο του βιβλίου του δημοσιογράφου που πρόσκειται στο ΚΚΕ, Νίκου Μπογιόπουλου «Είναι ο καπιταλισμόςηλίθιε!».ΚΚΕ…! Θλίψη! Κρίμα! Μικροψυχία! Μιζέρια! Οι δηλώσεις της Αλέκας Παπαρήγα το βράδυ των εκλογών θα μπορούσαν να είχαν γίνει ακριβώς οι ίδιες σε οποιοδήποτε εκλογικό αποτέλεσμα, οποιαδήποτε χρονική στιγμή. Οι δηλώσεις της ηγεσίας του ΚΚΕ δείχνουν για άλλη μια φόρα ότι δεν πήρε χαμπάρι τι έγινε.
Στίγμα για τη δημοκρατία μας η Χρυσή Αυγή
Η είσοδος των φασιστών στο κοινοβούλιο με την ψήφο και την ανοχή τμήματος του ελληνικού λαού σφραγίζει το τέλος της μεταπολίτευσης. Η δημοκρατία μας, που κερδήθηκε με αίμα και αγώνες και με την καθοριστική συμβολή της Αριστεράς και τσαλακώθηκε τα τελευταία χρόνια πρέπει να προστατευτεί και να βαθύνει και όχι να τιμωρηθεί. Η Αριστερά έδωσε και προεκλογικά μάχη ενάντια σ’ αυτές τις ιδέες, ήταν όμως σχεδόν μόνη σε αυτόν τον αγώνα. Η οικονομική κρίση και η άδικη κατανομή των βαρών έφερε στο προσκήνιο το τυφλό μίσος που η Χρυσή Αυγή εκφράζει αυθεντικά. Η απουσία του κράτους και των μηχανισμών του για μακρύ χρονικό διάστημα, σε συνδυασμό με την ανικανότητα του κράτους να διασφαλίσει αξιοπρεπή διαβίωση και ασφάλεια στους πολίτες γέννησαν αυτή τη φαιά έκφραση της πολιτικής.
Το κείμενο δεν έχει επίλογο, δεν μπορεί να έχει επίλογο… Οι εξελίξεις τρέχουν, η έκβαση είναι αβέβαια. Ανεξάρτητα όμως της έκβασης των πραγμάτων ήδη ο ελληνικός λαός με την ψήφο του πέτυχε μια τεράστια νίκη, κατ’ αρχήν συμβολική, κατ’ αρχήν επικοινωνιακή. Έσπασε το πλαίσιο μέσα στο οποίο διεξάγεται το πολιτικό παιχνίδι. Το Μνημόνιο, από ευαγγέλιο, μέσα σε μια νύχτα μετατράπηκε σε Βελζεβούλ! Οι φανατικοί υποστηρικτές του που κατακεραύνωναν όποιον διαφωνούσε, Σαμαράς και Βενιζέλος, φαίνονται έστω και επικοινωνιακά διαλλακτικοί, μέχρι και αντιμνημονιακοί!!! Ήδη στην Ε.Ε. ορισμένοι κύκλοι, καταθορυβημένοι, προσπαθούν να αναδιπλωθούν και να ανασκευάσουν. Είμαστε στην αρχή μιας μεγάλης μάχης, μιας μεγάλης πορείας, αλλά τώρα πια τίποτα δεν είναι αδύνατο. Τίποτα απ’ όλα αυτά δεν ίσχυε αν ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. δεν είχαν συντριβεί! ΟΧΙ εφησυχασμός, ΟΧΙ αλαζονεία! Μπορούμε!
 http://www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...