-- -" Προκειμένου να λειτουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ως φορέας ηγεμονίας των δικών μας αντιλήψεων, πρακτικών, αρχών και αξιών ζωής, θα πρέπει να παραμείνει σε επαφή με την κυβέρνηση αλλά αυτόνομος από το κράτος, ώστε να μπορεί να επιτελεί να ελέγχει, να διορθώνει και να υποδεικνύει. " -
-- * Εμείς εμπεδώνουμε καθημερινά την αξιοκρατία, τις ίσες ευκαιρίες και το κράτος δικαίου για όλους τους Έλληνες πολίτες, ανεξάρτητα από τις πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις τους και τον τρόπο ζωής τους. * -


Σάββατο, 30 Ιουνίου 2012

Ευτυχώς που δεν βγήκε ο ΣΥΡΙΖΑ


Τα νοσοκομεία ξαφνικά λειτουργούν, ο ΕΟΠΥΥ υπάρχει, το πρόβλημα των φαρμάκων εξαφανίστηκε από τα ΜΜΕ, το 1 δισ. που παράτυπα κατακρατά η τρόικα θα έλθει επιτέλους (άσχετα αν κατά 90% θα πάει σε διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας). Ευτυχώς που δεν βγήκε ο ΣΥΡΙΖΑ! Από τις 20/6 ευτυχώς έχουμε πρωθυπουργό Σαμαρά και κυβέρνηση "εθνικής συνευθύνης". Έχουμε βέβαια μερικά προβλήματα υγείας που παρατείνουν το κυβερνητικό κενό αλλά ευτυχώς που δεν βγήκε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Έτσι οι τουρίστες άρχισαν να συρρέουν και οι καταθέσεις να επιστρέφουν στις τράπεζες.
Τα νοσοκομεία ξαφνικά λειτουργούν, ο ΕΟΠΥΥ υπάρχει, το πρόβλημα των φαρμάκων εξαφανίστηκε από τα ΜΜΕ, το 1 δισ. που παράτυπα κατακρατά η τρόικα θα έλθει επιτέλους (άσχετα αν κατά 90% θα πάει σε διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας).
Ευτυχώς που δεν βγήκε ο ΣΥΡΙΖΑ! Τώρα το 0.4 του ΑΕΠ για τον ΕΟΠΥΥ θα παραμείνει
σταθερό, η μείωση φαρμακευτικής δαπάνης επί δικαίων και αδίκων θα παραμείνει πρώτος στόχος της κυβέρνησης, ο "υγιής ανταγωνισμός" δημόσιου και μεγάλου επιχειρηματικού κεφαλαίου θα συνεχίσει προς όφελος των ασθενών, οι δημοσιές δαπάνες υγείας θα μειωθούν και άλλο στο πλαίσιο των μνημονιακών δεσμεύσεων. Τα χρέη σε γιατρούς και φαρμακοποιούς θα εξαφανιστούν μαγικά. Οι δομές ψυχικής υγείας θα κλείνουν η μια μετά την άλλη. Οι "υψηλοί" μισθοί των υγειονομικών θα μειωθούν και άλλο. Το περίφημο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης θα συνεχίσει να βολοδέρνει ανάμεσα σε αντικρουόμενα συμφέροντα και 3 τουλάχιστον παράλληλους ασυντόνιστους διαγωνισμούς "συναρμοδίων" παραγόντων.

Ευτυχώς που δεν βγήκε ο ΣΥΡΙΖΑ! Γιατί αν έβγαινε μπορεί να στενοχωρούσε τους φίλους - σύμμαχους - εταίρους και μπορεί να "υπέκυπταν" στις ανεύθυνες απαιτήσεις του ελληνικού λαού για σταμάτημα των αλόγιστων περικοπών στις δημοσιές δαπάνες υγείας, για άμεση κάλυψη των αναγκών σε φάρμακα των πολιτών, για σταμάτημα των περικοπών στους μισθούς και σταμάτημα των απολύσεων, για κάλυψη όλων από τις υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας. Μπορεί να προχωρούσε το χτύπημα της διαφθοράς και των υπερβολικών υπερκερδών με λειτουργία κεντρικού συστήματος προμηθειών και ολοκληρωμένο ενιαίο σύστημα συνταγογράφησης. Μπορεί να προχωρούσε άμεσα ενιαίο ηλεκτρονικό σύστημα χρεών, δαπανών και πληρωμών στον ΕΟΠΥΥ για αποτελεσματικό έλεγχο και γρήγορη αποπληρωμή των δικαιούχων.

Ευτυχώς που δεν βγήκε ο ΣΥΡΙΖΑ!

Το πρόβλημα είναι πως στην "προγραμματική συμφωνία" της συγκυβέρνησης Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜ.ΑΡ., έχουν παρεισφρήσει ορισμένα από τα ανεύθυνα αιτήματα του ΣΥΡΙΖΑ, για να τα διαπραγματευτούν βεβαίως στο πλαίσιο του Μνημονίου με την τρόικα. Η όποια έρχεται οσονούπω! Δυστυχώς κόλλησαν μια μικρή δόση "ανευθυνότητας" αλλά θα θεραπευτούν άμεσα και δραστικά στις πρώτες συναντήσεις με την τρόικα.

Ευτυχώς που δεν βγήκε ο ΣΥΡΙΖΑ. Και όλα θα πάνε καλά.

Το κακό είναι πως υπάρχει η πιθανότητα να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές που μπορεί να μην αργήσουν. Όμως κάτι θα κάνουμε να το αποτρέψουμε και αυτό. Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα.

Ο Γιάννης Γ. Μπασκόζος είναι υπεύθυνος του Τμήματος Υγείας του ΣΥΝ, μέλος της ΠΣΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή: Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...