-- -" Προκειμένου να λειτουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ως φορέας ηγεμονίας των δικών μας αντιλήψεων, πρακτικών, αρχών και αξιών ζωής, θα πρέπει να παραμείνει σε επαφή με την κυβέρνηση αλλά αυτόνομος από το κράτος, ώστε να μπορεί να επιτελεί να ελέγχει, να διορθώνει και να υποδεικνύει. " -
-- * Εμείς εμπεδώνουμε καθημερινά την αξιοκρατία, τις ίσες ευκαιρίες και το κράτος δικαίου για όλους τους Έλληνες πολίτες, ανεξάρτητα από τις πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις τους και τον τρόπο ζωής τους. * -


Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Δήλωση Π.Τριγάζη υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, με την ευκαιρία της αυριανής Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος


Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος Να απαγορευτεί συνταγματικά η εγκατάσταση πυρηνικών στην Ελλάδα Να πάρουν θέση τα κόμματα στην πρόταση για αποπυρηνικοποιημένη Μ. Ανατολή
Με την ευκαιρία της αυριανής Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου) ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στη Β’ Αθηνών και υπεύθυνος του τμήματος εξωτερικής πολιτικής του ΣΥΝ, Πάνος Τριγάζης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος είναι μέρα εγρήγορσης και κινητοποίησης για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας περιβαλλοντικής κρίσης.
Απαιτούνται πρωτοβουλίες τόσο για την ενίσχυση της παγκόσμιας συνεργασίας όσο και της περιφερειακής, αλλά πάνω απ’ όλα η διεκδίκηση της αρχής: οι άνθρωποι και το περιβάλλον πάνω από τα κέρδη.
Στο πρόγραμμά του για την εξωτερική πολιτική, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ έχει διακηρύξει τη θέλησή του να αγωνιστεί για την ανάπτυξη της Βαλκανικής και της Μεσογειακής συνεργασίας. Στο πλαίσιο της διαβαλκανικής συνεργασίας έχουμε προτείνει, μεταξύ άλλων, την εκπόνηση ενός Βαλκανικού Οικολογικού Χάρτη.
Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος υπενθυμίζει και τους μεγάλους κινδύνους για την
ευρύτερη περιοχή μας και τη χώρα μας από τα πυρηνικά όπλα και τα εργοστάσια, που υπάρχουν ή σχεδιάζονται, όπως το πυρηνικό εργοστάσιο στην υψηλής σεισμικότητας περιοχή των Αδάνων της Τουρκίας (Ακούγιου). Γι’ αυτό αποτελεί ζήτημα ζωής να κινητοποιηθούμε όλοι οι λαοί της περιοχής για την δημιουργία μιας αποπυρηνικοποιημένης Μ.Ανατολής, πρόταση που μπορεί να αποτελέσει απάντηση και στα σχέδια νέου πολέμου στη πολύπαθη Μ.Ανατολή, με πρόσχημα το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.
Η χώρα μας έχει κάθε λόγο να πρωταγωνιστήσει στην κατεύθυνση αυτή, υποστηρίζοντας ενεργά την φινλαδική πρωτοβουλία για μια διεθνή  διάσκεψη για το ζήτημα αυτό υπό την αιγίδα του ΟΗΕ εντός του 2012.
Τέλος, μεγάλη συμβολή στην υπόθεση της αποπυρηνικοποίησης θα ήταν μια απόφαση της Βουλής των Ελλήνων στο πλαίσιο της επόμενης συνταγματικής αναθεώρησης, για την απαγόρευση της εγκατάστασης πυρηνικών όπλων και πυρηνικών εργοστασίων στη χώρα μας.
Επαναφέρουμε την πρόταση αυτή, την οποία είχαμε κάνει στη διάρκεια της προηγούμενης προεκλογικής περιόδου, ζητώντας να πάρουν θέση όλα τα πολιτικά κόμματα ενόψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου».

To Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...