-- -" Προκειμένου να λειτουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ως φορέας ηγεμονίας των δικών μας αντιλήψεων, πρακτικών, αρχών και αξιών ζωής, θα πρέπει να παραμείνει σε επαφή με την κυβέρνηση αλλά αυτόνομος από το κράτος, ώστε να μπορεί να επιτελεί να ελέγχει, να διορθώνει και να υποδεικνύει. " -
-- * Εμείς εμπεδώνουμε καθημερινά την αξιοκρατία, τις ίσες ευκαιρίες και το κράτος δικαίου για όλους τους Έλληνες πολίτες, ανεξάρτητα από τις πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις τους και τον τρόπο ζωής τους. * -


Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2012

Ανακοίνωση του ΣΥΝ - ιατροφαρμακευτική περίθαλψη λιμενικώνΑνακοίνωση του Τμήματος Σωμάτων Ασφάλειας του ΣΥΝ - ιατροφαρμακευτική περίθαλψη λιμενικών 
Την απαγόρευση πρόσβασης στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που έχει επιβληθεί στον ελληνικό λαό από τις πολιτικές του μνημονίου, οι λιμενικοί τη βιώνουν εδώ και τέσσερα χρόνια. Είναι πιθανόν οι μοναδικοί εργαζόμενοι  που οι ίδιοι και οι οικογένειές τους ζουν τα αποτελέσματα του μνημονίου στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δύο χρόνια πριν την υπογραφή του.
Οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα όχι μόνο αρνήθηκαν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα αλλά προσπάθησαν να κατευνάσουν τις αντιδράσεις του προσωπικού , μέσα από μια επαναλαμβανόμενη υποσχεσιολογία για εξεύρεση λύσης του αυτονόητου.
Η πρόσκαιρη λύση  της  ενταλματοποίησης,  που φάνηκε να προχωράει προεκλογικά μετά τις κινητοποιήσεις του προσωπικού , ανεστάλη λόγω της αλλαγής υπαγωγής του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής στο Υπουργείο Ναυτιλίας.
Η συνέχιση της ενταλματοποίησης για την προσωρινή αντιμετώπιση του προβλήματος καθώς και η άμεση πληρωμή των χρημάτων που χρωστάνε μπορεί και πρέπει να γίνει με μια απλή συνεννόηση των συναρμόδιων υπουργών, ενώ παράλληλα πρέπει να δρομολογηθεί και η άμεση επίλυσή του στην κατεύθυνση που θα προτείνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.
Είναι θλιβερό, τέσσερα χρόνια τώρα, να κοροϊδεύουν ανθρώπους και να παίζουν με την υγεία τους . Αν ήταν τραπεζίτες, εφοπλιστές, εκδότες ή κρατικοδίαιτοι εργολάβοι θα είχαν βρει λύση σε μία ώρα.
Τμήμα του ΣΥΝ για τα Σώματα Ασφαλείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...