-- -" Προκειμένου να λειτουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ως φορέας ηγεμονίας των δικών μας αντιλήψεων, πρακτικών, αρχών και αξιών ζωής, θα πρέπει να παραμείνει σε επαφή με την κυβέρνηση αλλά αυτόνομος από το κράτος, ώστε να μπορεί να επιτελεί να ελέγχει, να διορθώνει και να υποδεικνύει. " -
-- * Εμείς εμπεδώνουμε καθημερινά την αξιοκρατία, τις ίσες ευκαιρίες και το κράτος δικαίου για όλους τους Έλληνες πολίτες, ανεξάρτητα από τις πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις τους και τον τρόπο ζωής τους. * -


Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

ΜΠΗΚΕ Η ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΘΗΛΕΙΑ KAI ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ!


100 ΔΙΣ ΛΗΣΤΡΙΚΗ ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ!
ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΝΟΤΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΥΡΩΠΗ!
Η Ισπανία θα αιτηθεί επισήμως οικονομικής στήριξης για τη διάσωση του τραπεζικού της συστήματος, όπως επιβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Λουίς ντε Γκίντος, μετά το πέρας της τηλεδιάσκεψης του Eurogroup. Τόνισε ακόμη ότι η σημερινή συμφωνία αντανακλά τη δέσμευση όλων των μελών της ευρωζώνης για διαφύλαξη του ενιαίου νομίσματος.
Ο ντε Γκίντος σημείωσε επίσης ότι η συμφωνία αυτή αφορά «οικονομική στήριξη» και όχι «διάσωση» της χώρας και δεν συνδέεται με οικονομικές ή δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις.
Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι ο ρόλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα είναι «αυστηρά συμβουλευτικός» και ότι μετά τους ανεξάρτητους ελέγχους στα τραπεζικά ιδρύματα θα γνωστοποιηθεί ποιες τράπεζες χρειάζονται κεφάλαια. Εκτίμησε μάλιστα ότι

πολλές δεν θα χρειαστούν βοήθεια.

Ευρωπαϊκές πηγές δήλωσαν ότι στο πλαίσιο του σχεδίου βοήθειας θα διατεθούν «έως 100 δισεκατομμύρια ευρώ». Το ακριβές ποσό θα οριστεί μετά τα αποτελέσματα των ελέγχων των ισπανικών τραπεζών.
Ειναι προφανές οτι πολύ γρήγορα θα επιβληθεί στην Ισπανία μια σφικτή μνημονιακή θηλειά ανάλογη με της Ελλάδας, Ιρλανδίας, Πορτογαλίας, η οποία θα αποτελέσει τη χαριστική, ίσως, βολή για την Ισπανική οικονομία. 
Η ευρωζώνη κάτω από τις Γερμανικές συνταγές εξουθενωτικκής λιτότητας οδηγείται στη μνημονιακή λεηλασία, τη διάλυση, το χάος και την αποσύνθεση.
Αυτή την ώρα η ακύρωση του μνημονίου από την Ελλάδα μπορεί να γίνει η σπίθα που θα βάλει ανατρεπτική φωτιά σε όλο τον Ευρωπαϊκό κάμπο!
Σάββατο 9/6/2012 10.00 μμ
Το προηγουμενο ρεπορταζ εχει ως εξης
Μπροστά στη μνημονιακή λεηλασία και η Ισπανία!
Το ποσό των 40 δισ. ευρώ -σε πρώτη φάση- θα χρειαστούν οι ισπανικές τράπεζες για να σωθούν, σύμφωνα με τη μελέτη του ΔΝΤ, η οποία δημοσιοποιήθηκε εκτάκτως.
Στη μελέτη του το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο υπογράμμισε ότι οι «έλεγχοι αντοχής» που πραγματοποίησε δεν περιλαμβάνουν τα επιπλέον κεφάλαια που χρειάζεται η χώρα για την κάλυψη του κόστους ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και κάλυψης των απωλειών τους από μη εξυπηρετούμενα δάνεια.
Στέλεχος του ΔΝΤ είπε ότι αυτό το ποσό θα πρέπει είναι έως 2 φορές μεγαλύτερο, ώστε οι αγορές να πειστούν πως η Μαδρίτη μπορεί να αντεπεξέλθει.
Στην περίπτωση της Ισπανίας, τα πρόσθετα κεφάλαια αυτά θα αυξήσουν το μέγεθος του ποσού που θα απαιτηθεί για τη σταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος στα περίπου 80 δισ. ευρώ, αν και το Ταμείο δεν έκανε εκτιμήσεις για το ακριβές ύψος του στην έκθεσή του.
Εντός της ημέρας πραγματοποιείται τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης. Προς το παρόν, πάντως, η Μαδρίτη διαψεύδει τις πληροφορίες ότι θα προσφύγει στο μηχανισμό, ενώ και η Κομισιόν δηλώνει άγνοια.
ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 5 Η ΤΕΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ EUROGROUP
Όσον αφορά πάντως την τηλεδιάσκεψη του Eurogroup θα πραγματοποιηθεί στις 17.00 (ώρα Ελλάδος) με αντικείμενο την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού τομέα της Ισπανίας, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές χωρών της ΕΕ.
Όπως είπε μία από τις πηγές, την Παρασκευή δόθηκε το «πράσινο φως» για την τηλεδιάσκεψη του Eurogroup το Σάββατο στις 16:00 ώρα Βρυξελλών (17:00 ώρα Ελλάδας) ώστε να εγκριθεί η έκδοση ανακοινωθέντος που θα υπογραμμίζει την πρόθεση της Ισπανίας να ζητήσει βοήθεια και τη δέσμευση του Eurogroup να την αποδεχτεί».
Όσον αφορά το κόστος που θα έχει για την Ισπανία η υποβολή του αιτήματος, ο κανονισμός του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ) είναι σαφέστατος, αφού αναφέρει ότι η παροχή στήριξης σε ένα κράτος-μέλος, είτε αυτή προορίζεται για την κάλυψη δημοσιονομικών αναγκών (έλλειμμα) είτε για ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, πρέπει να συνοδεύεται από μνημόνιο.
Οποιαδήποτε αλλαγή του κανονισμού λειτουργίας συνεπάγεται ομόφωνη προηγούμενη απόφαση των 17 χωρών της Ευρωζώνης, κάτι που μέχρι χθες δεν συγκέντρωνε μεγάλες πιθανότητες, με δεδομένη την άρνηση του Βερολίνου, το οποίο θεωρεί ότι οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι, που δανείζουν ένα κράτος-μέλος, πρέπει να γνωρίζουν την οικονομική πολιτική που ακολουθεί το εν λόγω κράτος, άρα απαιτείται μνημόνιο.
Δεδομένου πάντως ότι η στήριξη της Ισπανίας περιορίζεται μόνο στον τραπεζικό τομέα, το πιθανότερο είναι πως οι εταίροι δεν πρόκειται να απαιτήσουν πρόσθετα μέτρα στο δημοσιονομικό τομέα. Αλλωστε, μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ο Ολι Ρεν ανακοίνωσε ότι θα εισηγηθεί να δοθεί πρόσθετος χρόνος ενός έτους στη Μαδρίτη για την επίτευξη της δημοσιονομικής προσαρμογής. Θα ζητηθούν, όμως, δεσμεύσεις και συγκεκριμένα μέτρα για την πλήρη εξυγίανση του τραπεζικού τομέα και ενδεχομένως για περαιτέρω ενίσχυση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.
Άλλες πηγές που επικαλείται ο Guardian σημειώνουν ότι τις επόμενες ημέρες θα καταρτιστεί το σχέδιο για τη σωτηρία του χρηματοπιστωτικού συστήματος της Ισπανίας, ένα σχέδιο που θα θυμίζει «μίνι Μνημόνιο», χωρίς τους επαχθείς όρους που συνοδεύουν τα αντίστοιχα πακέτα της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας.
Σε κάθε περίπτωση, όμως, πρέπει πρώτα να υποβληθεί το αίτημα από την ισπανική κυβέρνηση. Πάντως, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σοράγια Σάενθ ντε Σανταμαρία είχε πει ότι μόλις γίνουν γνωστές οι μελέτες του ΔΝΤ, «η κυβέρνηση θα κάνει τις ανακοινώσεις της».
ΒΑΪΝΤΜΑΝ: ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΣΤΟΝ EFSF!
Ο πρόεδρος της Γερμανικής Κεντρικής Τράπεζας (Bundesbank), Γενς Βάιντμαν, συνιστά στην Ισπανία να ζητήσει βοήθεια από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), αν έχει ανάγκη, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται αύριο Κυριακή.
"Εάν η Ισπανία αισθάνεται ότι την έχουν ξεπεράσει οι ανάγκες χρηματοδότησής της, πρέπει να χρησιμοποιήσει τα μέσα που δημιουργήθηκαν για αυτό", αναφέρει ο Γενς Βάιντμαν σε συνέντευξή του στη γερμανική κυριακάτικη εφημερίδα Welt am Sonntag.
Σάββατο 9 Ιουνίου 201

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...