-- -" Προκειμένου να λειτουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ως φορέας ηγεμονίας των δικών μας αντιλήψεων, πρακτικών, αρχών και αξιών ζωής, θα πρέπει να παραμείνει σε επαφή με την κυβέρνηση αλλά αυτόνομος από το κράτος, ώστε να μπορεί να επιτελεί να ελέγχει, να διορθώνει και να υποδεικνύει. " -
-- * Εμείς εμπεδώνουμε καθημερινά την αξιοκρατία, τις ίσες ευκαιρίες και το κράτος δικαίου για όλους τους Έλληνες πολίτες, ανεξάρτητα από τις πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις τους και τον τρόπο ζωής τους. * -


Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2012

ΒΡΩΜΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΟΝ Π.ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΥΡΩ!

 

 ΥΣΤΑΤΟ ΟΠΛΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ Η ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ, Η ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ!
Με όπλο τη συκοφαντία, την διαστρέβλωση και την παραπληροφόρηση, η ΝΔ επιχειρεί με επίθεση για πολλοστή φορά στον Π.Λαφαζάνη αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ, για το θέμα της χρεοκοπίας και του ευρώ, να κάνει ευτελή αντιπερισπασμό απέναντι στα αδιέξοδά της.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΔ
Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Λαφαζάνης, με σημερινές του δηλώσεις, εύχεται τη χρεοκοπία της χώρας.
Λίγες εβδομάδες πριν, ζητούσε απροκάλυπτα την έξοδό μας από το ευρώ και την Ευρώπη.
Ούτε ο ελληνικός λαός, ούτε η κυβέρνηση θα του κάνουν τη χάρη.
Τέτοιες, όμως, δηλώσεις αποτελούν ντροπή.
Ακολουθεί η συνέντευξη του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Π.Λαφαζάνη, στον ραδιοσταθμό Alpha 989. 
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ
ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗ,
ΣΤΟΝ Ρ/Σ ALPHA 9,89 (16/8/2012)
• Ωστόσο κάποιος θα σας έλεγε ότι ελλοχεύει σε μια διαφορετική περίπτωση η χρεωκοπία, η έξοδος από το ευρώ και η επιστροφή στη δραχμή, αν δεν ληφθούν αυτά τα μέτρα.
Κοιτάξτε εδώ υπάρχει μια κινδυνολογία. Εν πάση περιπτώσει, τη χρεοκοπία, την προτείνει
σήμερα και το Spiegel, ή χθες αν θυμάμαι καλά, ως μόνη λύση για την Ελλάδα. Η χρεοκοπία, εν γένει - δεν το λέω ως απάντηση στο ελληνικό πρόβλημα, αλλά επειδή τρομοκρατούν με τις λέξεις τον ελληνικό λαό - η χρεωκοπία δεν είναι κάτι το οποίο είναι κατά ανάγκη καταστροφικό σε κάθε περίπτωση. Η χρεωκοπία είναι όπλο των αδύνατων όταν φτάνουν σ' ένα σημείο που δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους. Δείτε τι γίνεται καθημερινά στην κοινωνία και την οικονομία. Επομένως, δεν πρέπει να την εμφανίζουμε κι εδώ στην Ελλάδα, ως μπαμπούλα.
• Θα μπορούσε να ήταν διαπραγματευτικό ατού αυτό απέναντι στους εταίρους μας;
Βεβαίως θα μπορούσε να ήταν διαπραγματευτικό ατού και, να πω με σαφήνεια ότι, στο όνομα των τροϊκανών δόσεων, δηλαδή στο όνομα της χρηματοδότησης από την τρόικα, εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να εφαρμόσουμε το οτιδήποτε και κυρίως δεν είμαστε διατεθειμένοι να συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε τα απαράδεκτα μνημόνια, τα οποία καταστρέφουν την Ελλάδα και δεν επιφέρουν καμία θετική προοπτική στον τόπο...»
• Ωστόσο την ίδια ώρα έχει πέσει στο τραπέζι και νέο κούρεμα, του χρέους, μείωση του ελληνικού χρέους. Αυτό τουλάχιστον μεταδίδει το Reuters, που συνήθως είναι καλά ενημερωμένο ή τέλος πάντων έχει βάσιμες πληροφορίες αρκετές φορές. Πιστεύετε έστω αυτή η εκδοχή μας δίνει μια λύση;
Υπάρχουν κύκλοι, όπως βλέπετε, μέσα στην Ε.Ε, κύκλοι οι οποίοι δεν είναι κατ' ανάγκη αριστεροί, οι οποίοι σκέφτονται ρεαλιστικά, και λένε ότι το χρέος που έχει η Ελλάδα δεν είναι πια βιώσιμο και με κάθε προσπάθεια που γίνεται για να το αποπληρώσει εξοντώνουμε τον ελληνικό λαό, εξοντώνουμε τη χώρα χωρίς να υπάρχει και καμία διέξοδος ούτε για την ίδια ούτε για την Ευρωζώνη. Επίσης, οι ίδιοι κύκλοι κατακρίνουν τις πολιτικές λιτότητας και λένε ότι η λιτότητα αυτή έχει καταστρέψει την ελληνική οικονομία χωρίς αποτέλεσμα. Επίσης, οι ίδιοι κύκλοι λένε ότι αυτό το χρέος πρέπει να το διαγράψουμε εντελώς. Και έχουν βγει πάρα πολλοί σοβαροί οικονομολόγοι, σοβαροί αναλυτές, πολιτικοί, έντυπα πάρα πολλά και έχουν ανακινήσει το θέμα, ακόμα και πολιτικοί από τον ευρωπαϊκό χώρο. Οι μόνοι που δεν τολμάνε να μιλήσουν γι' αυτά είμαστε εδώ στην Ελλάδα.
(για να ακούσετε ολόκληρη την συνέντευξη πατήστε εδώ)

Η ανακοίνωση-απάντηση του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ έχει ως εξής: 

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΔ
Η ΝΔ συνεχίζει τον βρώμικο πόλεμο λάσπης, παραποίησης και παραπληροφόρησης, γιατί είναι το τελευταίο όπλο που έχει μείνει σε ένα κυβερνητικό κόμμα που καταρρέει καταστρέφοντας τη χώρα.
Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί, αφού η συγκυβέρνηση συνεχίζει να εφαρμόζει, και μάλιστα με τον πιο σκληρό τρόπο, τις καταστροφικές μνημονιακές συνταγές, οδηγώντας τη χώρα στη χρεοκοπία και στην έξοδο από την ευρωζώνη.
Η λάσπη, η συκοφαντία και η παραπληροφόρηση δεν πείθουν πλέον κανέναν. Ο βασιλιάς είναι γυμνός.

Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2012
ΑΠΟ ISKRA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...