-- -" Προκειμένου να λειτουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ως φορέας ηγεμονίας των δικών μας αντιλήψεων, πρακτικών, αρχών και αξιών ζωής, θα πρέπει να παραμείνει σε επαφή με την κυβέρνηση αλλά αυτόνομος από το κράτος, ώστε να μπορεί να επιτελεί να ελέγχει, να διορθώνει και να υποδεικνύει. " -
-- * Εμείς εμπεδώνουμε καθημερινά την αξιοκρατία, τις ίσες ευκαιρίες και το κράτος δικαίου για όλους τους Έλληνες πολίτες, ανεξάρτητα από τις πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις τους και τον τρόπο ζωής τους. * -


Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου 2012

Όλοι στους δρόμους και τις πλατείες για να φύγει η κυβέρνηση!


Σφέτσα Δάφνη
Ημερομηνία δημοσίευσης: 06/10/2012
"Να μην περάσουν τα μέτρα, να ανατραπεί η πολιτική των Mνημονίων, να φύγει η κυβέρνηση της καταστροφής". Αυτή είναι η κατακλείδα της ανακοίνωσης που εξέδωσε χθες η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, η οποία καθιστά σαφές ότι η αντιπολιτευτική τακτική του σχήματος έχει περάσει για τα καλά πλέον σε νέα φάση, πιο δυναμική και αποφασιστική, με σαφή στόχο πια την ανατροπή της πολιτικής που εξαθλιώνει την κοινωνία.

"Δεν ήταν ποτέ στις προθέσεις μας να τη συναντήσουμε" λέει ο ΣΥΡΙΖΑ
Η παράταξη της Αριστεράς καλεί ευθέως την κοινωνία που πλήττεται "να βγει στους δρόμους και τις πλατείες", με άμεσο σταθμό τη συγκέντρωση "υποδοχής" στην Α. Μέρκελ που αποφάσισαν τα συνδικάτα για την Τρίτη. Ούτως ή άλλως, από τη στιγμή που έγινε γνωστή η επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ δήλωναν την πρόθεσή του να καλέσει σε κινητοποιήσεις, ενώ τα συνδικαλιστικά στελέχη του Δικτύου Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς έσπευσαν στα συνδικάτα να πιέσουν σε αυτήν την κατεύθυνση. Σημειώνουμε ότι, ανεξαρτήτως προθέσεων Μέρκελ, οι ίδιες πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισαν από την πρώτη στιγμή ότι δεν είναι στις προθέσεις της ηγεσίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συναντηθεί με την καγκελάριο.
Έτσι η Γραμματεία του σχήματος συνεδρίασε χθες και στο δελτίο που έδωσε στη δημοσιότητα επισημαίνει την αποφασιστική της υποστήριξη στις κινητοποιήσεις της Δευτέρας και της Τρίτης, καλώντας, την ίδια ώρα, όλες τις οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ "να συγκεντρώσουν τις επόμενες εβδομάδες τις δυνάμεις τους στο καθήκον να σταματήσουμε τα μέτρα - φαρμάκι της κυβέρνησης και της τρόικας, να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική και τους φορείς που την εκφράζουν".
Οι χθεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού εξάλλου ξεσήκωσαν την έντονη αντίδραση της
παράταξης που κατηγόρησαν τον Α. Σαμαρά ότι "συνεχίζει να μην γνωρίζει πού πατά και πού βρίσκεται". Έκανε λόγο για επικοινωνιακή διαχείριση της "εξαπάτησης του ελληνικού λαού" εκτιμώντας εξάλλου ότι η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τη Γερμανίδα καγκελάριο θα είναι "μια ακόμα επίδειξη υποταγής στα συμφέροντα των τραπεζιτών και του κεφαλαίου από μια κυβέρνηση που βουλιάζει από τους αγώνες των εργαζομένων".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...