-- -" Προκειμένου να λειτουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ως φορέας ηγεμονίας των δικών μας αντιλήψεων, πρακτικών, αρχών και αξιών ζωής, θα πρέπει να παραμείνει σε επαφή με την κυβέρνηση αλλά αυτόνομος από το κράτος, ώστε να μπορεί να επιτελεί να ελέγχει, να διορθώνει και να υποδεικνύει. " -
-- * Εμείς εμπεδώνουμε καθημερινά την αξιοκρατία, τις ίσες ευκαιρίες και το κράτος δικαίου για όλους τους Έλληνες πολίτες, ανεξάρτητα από τις πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις τους και τον τρόπο ζωής τους. * -


Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Τώρα πρέπει να τους σταματήσουμε. Να ορθώσουμε τείχος στο φασισμό.






ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος φόνου.
Ένας νέος άνθρωπος, ο Παύλος Φύσσας, μουσικός με αντιφασιστική δράση, έπεσε χθες τη νύχτα νεκρός, από δολοφονικό χτύπημα της Χρυσής Αυγής, στην Αμφιάλη. Η άγρια δολοφονία του Παύλου Φύσσα αποτελεί κορύφωση της εγκληματικής δράσης των ακροδεξιών ναζιστών της Χ.Α. στη χώρα μας.
Οι νεοναζί οπλισμένοι με θράσος και φονικά όπλα, ενθαρρυμένοι από την τυχοδιωκτική πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, δολοφονούν τώρα στους δρόμους, οποιονδήποτε αντιστέκεται στα μνημόνια και το φασισμό.
Ζητάμε τη παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, καθώς και την απόλυτη καταδίκη τους, χωρίς επικινδύνους συμψηφισμούς.
Τα ερωτήματα απέναντι στα οποία καλούνται όλοι να απαντήσουν είναι ποιος οπλίζει το δολοφονικό χέρι των ακροδεξιών φασιστών, πόσο βοηθούν στην αντιμετώπισή τους η επίκληση από τα πιο επίσημα χείλη της ανιστόρητης θεωρίας των δύο άκρων που τελικά ξεπλένει τη φασιστική Χ.Α. και χτυπά την δημοκρατία.

Τώρα πρέπει να τους σταματήσουμε.
Να ορθώσουμε τείχος στο φασισμό.



Νάξος, 18/09/2013                                                                         






Ανακοίνωση νέων ΣΥΡΙΖΑ για τη φασιστική δολοφονία 34χρονου στην Αμφιάλη
Χθες το βράδυ δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας, μέλος της αντιφασιστικής πρωτοβουλίας του Πειραιά, στην Αμφιάλη. Μαχαιρώθηκε από φασίστες οι οποίοι επιτέθηκαν, τριάντα εναντίον πέντε, σε αυτόν και σε μερικούς φίλους του. Ο Παύλος Φύσσας υπέκυψε στα τραύματά του, από μαχαίρι, λίγο αργότερα στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Ο δράστης ο οποίος συνελήφθη από δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ ομολόγησε ότι ανήκει στη Χρυσή Αυγή.
Η οργή και ο πόνος μας δεν ξεχειλίζουν απλά. Αυτό το έχουν κάνει προ καιρού. Αυτό που ξεχειλίζει πια είναι η αποφασιστικότητά μας. Ο Παύλος Φύσσας είναι ένας από εμάς. Κι αυτό το «εμάς» είναι μεγάλο: είναι το «εμάς» μιας νεολαίας που δε βολεύεται να ζει με το φόβο, να ζει στο περιθώριο, να μην μπορεί να διεκδικήσει το δικαίωμά της στη ζωή. Είναι το «εμάς» μιας κοινωνίας που δεν το βάζει κάτω κι αγωνίζεται ενάντια στην εξαθλίωση, ενάντια στην καταστροφή, για «ψωμί – παιδεία – ελευθερία».

Οι φασίστες ήταν, είναι και θα είναι οι μεγαλύτεροι εχθροί αυτού του «εμάς». Δεν είναι τυχαία η κάλυψη που απολαμβάνουν, δεν οπλίστηκε τυχαία το χέρι τους. Αυτό οπλίζεται καθημερινά όταν στελέχη της ΝΔ μιλούν για συγκυβέρνηση με τη ΧΑ, όταν το μιντιακό σύστημα υπερθεματίζει υπέρ τους, όταν η «θεωρία των δύο άκρων» έχει γίνει το βασικό αναλυτικό εργαλείο της ακροδεξιάς κυβέρνησης Σαμαρά, όταν, εσκεμμένα, οι τραμπούκοι και οι μαχαιροβγάλτες χρυσαυγίτες ταυτίζονται με τους αγωνιστές.

Δε μας φοβίζουν οι φασίστες της Χρυσής Αυγής. Το αίμα του συναγωνιστή μας μας κάνει πιο δυνατές και δυνατούς. Παλεύουμε για τις ζωές μας και για τη δική του. Αυτή η τραγική πράξη, θα είναι και η τελευταία πράξη των φασιστών της Χρυσής Αυγής. Η συμμαχία κυβέρνησης και Χρυσής Αυγής σκοτώνει και πρέπει να τελειώνει εδώ και τώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...