-- -" Προκειμένου να λειτουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ως φορέας ηγεμονίας των δικών μας αντιλήψεων, πρακτικών, αρχών και αξιών ζωής, θα πρέπει να παραμείνει σε επαφή με την κυβέρνηση αλλά αυτόνομος από το κράτος, ώστε να μπορεί να επιτελεί να ελέγχει, να διορθώνει και να υποδεικνύει. " -
-- * Εμείς εμπεδώνουμε καθημερινά την αξιοκρατία, τις ίσες ευκαιρίες και το κράτος δικαίου για όλους τους Έλληνες πολίτες, ανεξάρτητα από τις πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις τους και τον τρόπο ζωής τους. * -


Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2013

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΝΑΞΟΥ εκτιμά σαν θετική εξέλιξη την αποδοχή από τον Υπουργό Υγείας της τροπολογίας των βουλευτών μας για την άρση της συγχώνευσης του Νοσοκομείου Νάξου-Σύρου.Ο ΣΥΡΙΖΑ ΝΑΞΟΥ εκτιμά σαν θετική εξέλιξη την αποδοχή από τον Υπουργό Υγείας της τροπολογίας των βουλευτών μας για την άρση της συγχώνευσης του Νοσοκομείου Νάξου-Σύρου. Ήταν το πρώτο αίτημα στο κάλεσμα της επιτροπής αγώνα για την υγεία τον Φλεβάρη του 2013. Είναι μια μικρή νίκη που δείχνει ότι ο αγώνας μας, η γενίκευσή του, ο συντονισμός με τους αγώνες των άλλων νησιωτών, η υποστήριξή του από βουλευτές φέρνει αποτελέσματα που μπορεί να ανατρέψουν τα μέτρα του μνημονίου.
Για τα υπόλοιπα αιτήματα της “επιτροπής αγώνα για την υγεία” που ο κατάλογος  τους συνεχώς επεκτείνεται σήμερα από τα νέα μέτρα, ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί ποιο μαζικά και δυναμικά. Όσο θα συνεχίζεται από τη κυβέρνηση η πολιτική υποβάθμισης της υγείας των δημοτών και των εργαζομένων στην υγεία, στο βωμό της εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους, τόσο ο αγώνας μας πρέπει να δυναμώνει και να γίνεται ποιο αποτελεσματικός.
Η αναγκαιότητα της ύπαρξης και σωστής λειτουργίας αυτόνομου Νοσοκομείου στη Νάξου είναι  καθοριστικός όρος για την επιβίωσή μας στα νησιά μας.
Συνεχίζουμε να απαιτούμε:
Ø  Διοικητική αυτονομία του Γ. Νοσοκομείου-ΚΥ Νάξου.
Ø  Νέο σύγχρονο Οργανισμό με όλες τις απαραίτητες θέσεις για την λειτουργία των δομών μας, με άμεση στελέχωση και εξοπλισμό, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στις υγειονομικές ανάγκες.
Ø  Διασφάλιση ασφαλών εφημεριών και διακομιδών.
Ø  Στελέχωση του Κ.Υ. Αμοργού, των πολυδύναμων και αγροτικών ιατρείων.
Ø  Διατήρηση της λειτουργίας της μονάδας ψυχικής υγείας ΚΛΙΜΑΚΑ-ΚΜΨΥ. ΝΑ Κυκλάδων στη Νάξο.
Ø  Όχι στη διάλυση του ΕΟΠΠΥ και την απόλυση του προσωπικού του.
Ø  Δημόσια  δωρεάν υγεία για όλους ασφαλισμένους και ανασφάλιστους.
Καλούμε τους δημότες - πολίτες, το προσωπικό του Νοσοκομείου-ΚΥ Νάξου, μαζί με τις Δημοτικές Αρχές τους φορείς, τις  συλλογικότητες των νησιών μας,  να υπερασπιστούν την ζωή τους, να πάρουν το ζήτημα της υγείας στα χέρια τους, να συμμετέχουν στον αγώνα για της υπεράσπισης της δημόσιας και  δωρεάν υγείας, να συμμετέχουν στη σημερινή συγκέντρωση-συζήτηση στις 1μ.μ. στο Νοσοκομείο Νάξου με την παρουσία του ιατρού Νίκου Μανιού μέλους της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην προέδρου της ΕΥΝΑΠ.
                                                       Η γραμματεία της οργάνωσης μελών ΣΥΡΙΖΑ Νάξου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...