-- -" Προκειμένου να λειτουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ως φορέας ηγεμονίας των δικών μας αντιλήψεων, πρακτικών, αρχών και αξιών ζωής, θα πρέπει να παραμείνει σε επαφή με την κυβέρνηση αλλά αυτόνομος από το κράτος, ώστε να μπορεί να επιτελεί να ελέγχει, να διορθώνει και να υποδεικνύει. " -
-- * Εμείς εμπεδώνουμε καθημερινά την αξιοκρατία, τις ίσες ευκαιρίες και το κράτος δικαίου για όλους τους Έλληνες πολίτες, ανεξάρτητα από τις πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις τους και τον τρόπο ζωής τους. * -


Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2013

Μετά από τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ τα Νοσοκομεία της Σύρου και της Νάξου επανέρχονται στο προ της πλήρους διασύνδεσης καθεστώς λειτουργίας

 «Μετά από τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ τα Νοσοκομεία της Σύρου και της Νάξου επανέρχονται στο προ της πλήρους διασύνδεσης καθεστώς λειτουργίας»
 Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης έκανε δεκτή εν μέρει την τροπολογία που κατέθεσε ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος και άλλοι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για επαναφορά του Νοσοκομείου της Νάξου στο προηγούμενο καθεστώς λειτουργίας, όπως ίσχυε πριν την εφαρμογή του νόμου 4052 του 2012.
 Στην ομιλία του κατά την συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας στην Ολομέλεια της Βουλής, ο Βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ  Νίκος Συρμαλένιος ανέλυσε το σκεπτικό της τροπολογίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι η μέχρι σήμερα εμπειρία απέδειξε ότι τα νοσοκομεία της νησιωτικής Ελλάδας δεν μπορούν σε καμιά περίπτωση να λειτουργήσουν ούτε ως ενιαία ούτε ως διασυνδεδεμένα, διότι για την εύρυθμη λειτουργία τους απαιτούνται ξεχωριστές διοικήσεις, οργανισμοί και προϋπολογισμοί.
Αμέσως μετά την ομιλία του βουλευτή, ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης έλαβε το λόγο και ανακοίνωσε ότι κάνει αποδεκτή εν μέρει την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ και με νομοτεχνική βελτίωση επαναφέρει τα δύο  νοσοκομεία της Νάξου και Σύρου στο προηγούμενο καθεστώς λειτουργίας.
Ο Νίκος Συρμαλένιος σχολιάζοντας την απόφαση του υπουργού Υγείας, δήλωσε: «Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας, που έστω και την τελευταία στιγμή ο υπουργός Υγείας αποδέχθηκε την ορθότητα του σκεπτικού μας, το οποίο απορρέει από τη νησιωτική ιδιαιτερότητα, που ισχύει για όλη τη νησιωτική Ελλάδα, αλλά ειδικότερα για τις Κυκλάδες».
Μπορείτε να δείτε το βίντεο από την ομιλία του Νίκου Συρμαλένιου στην Ολομέλεια της Βουλής στο παρακάτω link:

http://youtu.be/JBaYQBZSW_4


 Δεκτή τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ

Να λοιπόν που ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης μπορεί να λέει, ότι λέει για τον ΣΥΡΙΖΑ και τους βουλευτές του, αλλά κάνει δεκτές ορισμένες τροπολογίες που του καταθέτουν. Θέλετε ένα παράδειγμα; Ο βουλευτής Κυκλάδων του  ΣΥΡΙΖΑ κ. Ν. Συρμαλένιος κατέθεσε τροπολογία σύμφωνα με την οποία τα νοσοκομεία της Σύρου και της Νάξου επανέρχονται στο προ της πλήρους διασύνδεσης καθεστώς λειτουργίας. Θέμα σημαντικό για τα κυκλαδίτικα νησιά. Είναι τόσο σημαντικό το θέμα, που πληροφορήθηκα ότι ορισμένοι (για να μην πω ένας βουλευτής της συγκυβέρνησης) θέλησε αυτός να πάρει τη δόξα και να πει ότι δική του τροπολογία έκανε δεκτή ο υπουργός. Έλα όμως που υπάρχουν και τα πρακτικά της Βουλής. 


ΑΠΟ  .tovima.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...