-- -" Προκειμένου να λειτουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ως φορέας ηγεμονίας των δικών μας αντιλήψεων, πρακτικών, αρχών και αξιών ζωής, θα πρέπει να παραμείνει σε επαφή με την κυβέρνηση αλλά αυτόνομος από το κράτος, ώστε να μπορεί να επιτελεί να ελέγχει, να διορθώνει και να υποδεικνύει. " -
-- * Εμείς εμπεδώνουμε καθημερινά την αξιοκρατία, τις ίσες ευκαιρίες και το κράτος δικαίου για όλους τους Έλληνες πολίτες, ανεξάρτητα από τις πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις τους και τον τρόπο ζωής τους. * -


Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Την υποψήφια χωρική αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Άννα Μαυρουδή παρουσίασε η περιφερειακή παράταξη του Μπενέτου Σπύρου «Νησιωτική Ανατροπή»


ΠΗΓΗ - NAXOS NOW
Την υποψήφια χωρική αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Άννα Μαυρουδή παρουσίασε η περιφερειακή παράταξη του Μπενέτου Σπύρου «Νησιωτική Ανατροπή», σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στην Ερμούπολη.

Στην εκδήλωση το παρών έδωσαν ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος, ο Συντονιστής του Τμήματος Υγείας & Οργανωτικός Υπεύθυνος του ΣΥΡΙΖΑ για τις Κυκλάδες Νίκος Μανιός, ο δήμαρχος Άνδρου Γιάννης Γλυνός και ο υποψήφιος δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης Παύλος Χρυσαφίδης. Επίσης, μηνύματα στήριξης έστειλαν ο ευρωβουλευτής Κρίτων Αρσένης και ο βουλευτής Δημήτρης Γάκης. Τον συντονισμό της εκδήλωσης έκανε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σύρου Γρηγόρης
Μισκεδάκης.
 
MPENETOS SPYROY ANNA MAYROYDH 2Άννα Μαυρουδή: «Ο Καλλικράτης και τα μνημόνια είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος».
Τον λόγο πήρε αρχικά η κ. Μαυρουδή, η οποία ανέλυσε το διακύβευμα των περιφερειακών εκλογών του Μαΐου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή, με τις αντοχές όλων μας να δοκιμάζονται. «Η ψήφος αφορά τα προβλήματα μας και τα προβλήματα των νησιωτικών κοινωνιών μας. Βιώνουμε μια κρίση αξιών. Η δημοκρατία φθίνει μέρα με τη μέρα» δήλωσε η κ. Μαυρουδή, η οποία αναφέρθηκε στις δυσμενείς επιπτώσεις της πολυεπίπεδης και βαθιάς ύφεσης που έχουν επηρεάσει αρνητικά την ποιότητα ζωής των νησιών, σε επίπεδο ακτοπλοΐας, υπηρεσιών, υγείας και παιδείας. «Τι είδους Περιφέρεια θέλουμε; Θεατή του ξεπουλήματος, συνήγορο των κεντρικών πολιτικών, με χαλαρά αντανακλαστικά, μακριά από τις ανάγκες των πολιτών;» αναρωτήθηκε η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης και πρόσθεσε ότι «ο Καλλικράτης και τα μνημόνια είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος».
Επίσης, τόνισε ότι η παράταξή της, ως περιφερειακή αρχή, θα είναι πάντα μπροστά σε οποιαδήποτε διεκδίκηση και θα προτάξει μια ριζοσπαστική πολιτική βούληση, προκειμένου να αμβλύνει τις ανισότητες. «Η ανάταξη της χώρας θα περάσει μέσα από την ανάταξη των τοπικών κοινωνιών» δήλωσε η κ. Μαυρουδή, η οποία απαρίθμησε τις τέσσερις προτεραιότητες της «Νησιωτικής Ανατροπής» που συνοψίζονται σε ακτοπλοϊκό, υγεία, διαφάνεια στη διαχείριση και υλοποίηση έργων που δεν θα είναι ατάκτως ερριμμένα.
Η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης κατέληξε με την επισήμανση ότι η παράταξη της συνδέει όλους τους νησιώτες με το «κοινό νήμα» της νησιωτικότητας, η οποία θα πρέπει να αποτελεί τον κανόνα και όχι την εξαίρεση, κάνοντας λόγο για «κοινωνική λογοδοσία και κοινωνική αποτελεσματικότητα».


Μπενέτος Σπύρου: «Να σταματήσουμε να είμαστε πελάτες και να γίνουμε πολίτες»
Ο επικεφαλής της παράταξης Μπενέτος Σπύρου επανέλαβε ότι τα νησιά βρίσκονται σε ένα μόνιμο μνημόνιο από την αρχή της ύπαρξης τους, με την κεντρική διοίκηση να μην επιθυμεί πραγματικά την αποκέντρωση και την περιφερειακή ανάπτυξη, αλλά και τα κόμματα να μην σέβονται την αυτονομία των θεσμών των τοπικών κοινωνιών.

«Πρέπει να σταματήσουμε να είμαστε πελάτες και να γίνουμε σκεπτόμενοι πολίτες  […] Να επαναφέρουμε την πολιτική ως αξία στην κοινωνία […] Δεν έχουμε το δικαίωμα να μην ενεργοποιηθούμε και να μην επαναφέρουμε τον τόπο μας στη σωστή ρότα […] Να μην αφήσουμε την πατρίδα μας να πέσει στα χέρια άλλων […] Μόνο με ανατροπές έχουμε αλλαγές» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Σπύρου.

 Νίκος Συρμαλένιος: «Να στείλουμε μήνυμα σε όσους απαξιώνουν τη ζωή μας»
Τέλος, ο βουλευτής Νίκος Συρμαλένιος κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν την «Νησιωτική Ανατροπή» και να στείλουν ένα μήνυμα σε όσους απαξιώνουν τη ζωή τους και τους θεωρούν πολίτες β’ κατηγορίας. Δεν παρέλειψε επίσης να αναφερθεί στους κατ’ ευφημισμόν ανεξάρτητους, οι οποίοι ανέχτηκαν την πολιτική της κεντρικής εξουσίας και λειτούργησαν ως εντολοδόχοι της. «Όλοι να κάνουμε τη νησιωτική ανατροπή, συμβάλλοντας στη συνολική ανατροπή» κατέληξε ο κ. Συρμαλένιος.


Ποια είναι η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Άννα Μαυρουδή

ANNA MAYROYDH

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Κατάγεται από την Κέα (Τζια), όπου έζησε για αρκετά χρόνια. Υπηρέτησε εκεί ως καθηγήτρια Αγγλικής στο Γυμνάσιο-Τάξεις Λυκείου Κέας και μετέπειτα ως διευθύντρια στο Επαγγελματικό Λύκειο. Έχει επίσης εργαστεί και ως ελεύθερη επαγγελματίας, κάνοντας διερμηνεία και μεταφράσεις.
Σπούδασε στο Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές της στο Ηνωμένο Βασίλειο στα πανεπιστήμια του Manchester και του Surrey, όπου απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στις Πολιτισμικές Σπουδές και στη Θεωρία Κριτικής.
Παρακολούθησε εξειδικευμένα προγράμματα στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης στα αντικείμενα «Δημόσια Διοίκηση και Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες», «Σχεδιασμός και Διαχείριση Συγχρηματοδοτούμενων Πράξεων» και σε «Ζητήματα που αφορούν τη νέα προγραμματική περίοδο Ευρώπη 2014-2020».

Στα επιστημονικά της ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται οι ευρωπαϊκές πολιτικές εκπαίδευσης και κατάρτισης και συμμετέχει ως συνεργάτιδα σε προγράμματα Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Ενηλίκων. Ασχολείται με ζητήματα ισότητας των φύλων, εκπαιδευτικών ανισοτήτων και πολιτισμικής θεωρίας.
Έχει διατελέσει Γραμματέας της Α’ ΕΛΜΕ Κυκλάδων και είναι μέλος των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων.
Είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και της Επιτροπής Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου Παιδείας. Ήταν υποψήφια νομαρχιακή σύμβουλος το 2006 με την Συν-Κυκλαδική, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος το 2010 στην περιφερειακή ενότητα Κέας-Κύθνου με τους Πολίτες Κόντρα στον Καιρό και υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στις Κυκλάδες το 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...