-- -" Προκειμένου να λειτουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ως φορέας ηγεμονίας των δικών μας αντιλήψεων, πρακτικών, αρχών και αξιών ζωής, θα πρέπει να παραμείνει σε επαφή με την κυβέρνηση αλλά αυτόνομος από το κράτος, ώστε να μπορεί να επιτελεί να ελέγχει, να διορθώνει και να υποδεικνύει. " -
-- * Εμείς εμπεδώνουμε καθημερινά την αξιοκρατία, τις ίσες ευκαιρίες και το κράτος δικαίου για όλους τους Έλληνες πολίτες, ανεξάρτητα από τις πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις τους και τον τρόπο ζωής τους. * -


Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Ανακοίνωση για την επέτειο των 70 χρόνων από τη μάχη της Νάξου.




  “Με ζωντανή την ιστορική μνήμη  από την αντίσταση και τη μάχη της Νάξου συνεχίζουμε σήμερα τους αγώνες μας.”   
Η Οργάνωση Μελών Νάξου του ΣΥΡΙΖΑ τιμά την επέτειο της 3ήμερης μάχης της Νάξου, που δόθηκε ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό, στις 13, 14 και 15 Οκτωβρίου του 1944 από τους Ναξιώτες αντιστασιακούς μαχητές του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ Νάξου, το Στρατιωτικό Τμήμα Νάξου και ομάδα  στρατιωτών του Ιερού Λόχου, που κατέφτασε από τη Χίο. Οι δυνάμεις αυτές  πρωτοστάτησαν από κοινού στη μάχη για την αποτίναξη του κατοχικού ζυγού και την απελευθέρωση της ιδιαίτερης πατρίδας μας.
Σήμερα, που η χώρα μας τελεί υπό το καθεστώς μιας ιδιότυπης κατοχής -οικονομικής και όχι μόνο- η μνήμη του αγώνα και της θυσίας των συμπατριωτών μας, αποτελεί την μεγάλη κληρονομιά και παρακαταθήκη για τους σύγχρονους αγώνες ενάντια σε κάθε μορφή φασισμού, νεοναζισμού, ρατσισμού και ξενοφοβίας. 
Μελανό σημείο στον εορτασμό για τα 70 χρόνια από την επέτειο της απελευθέρωσης της Νάξου, που διοργάνωσε ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014, αποτέλεσε ο αποκλεισμός εκπροσώπησης όλων των δυνάμεων οι οποίες συμμετείχαν στη μάχη της Νάξου, τον Οκτώβρη του 1944, και δη των εν ζωή Ναξιωτών μαχητών. Μελανό σημείο, επίσης, αποτέλεσε η φραστική αναπαραγωγή και κυριάρχηση της μισαλλοδοξίας άλλων σκοτεινών καιρών, που ως γνωστόν, οδηγεί στη φαλκίδευση και την παραχάραξη της Ιστορίας, υποθηκεύοντας έτσι το μέλλον της πατρίδας μας. Οι μέθοδοι αυτές είναι πλέον γνωστές σε όλους και η ανοχή μας απέναντί τους είναι μηδενική.
Η Ο.Μ. του ΣΥΡΙΖΑ Νάξου θα πραγματοποιήσει εκδήλωση την 28η Οκτωβρίου για να τιμήσει όλους τους αγωνιστές της αντίστασης, τα θύματα της πείνας και όλους τους μαχητές  της απελευθέρωσης της Νάξου. 
Με επίκαιρα σήμερα τα ιδανικά της Εθνικής Αντίστασης και με βαθειά την  αίσθηση της ευθύνης, συνεχίζουμε τον αγώνα για την προάσπιση της εθνικής ανεξαρτησίας της πατρίδας μας, την κοινωνική προκοπή και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια του λαού μας.  
                                                                                Νάξος,  14/10/2014
                                                                               Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΝΑΞΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...