-- -" Προκειμένου να λειτουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ως φορέας ηγεμονίας των δικών μας αντιλήψεων, πρακτικών, αρχών και αξιών ζωής, θα πρέπει να παραμείνει σε επαφή με την κυβέρνηση αλλά αυτόνομος από το κράτος, ώστε να μπορεί να επιτελεί να ελέγχει, να διορθώνει και να υποδεικνύει. " -
-- * Εμείς εμπεδώνουμε καθημερινά την αξιοκρατία, τις ίσες ευκαιρίες και το κράτος δικαίου για όλους τους Έλληνες πολίτες, ανεξάρτητα από τις πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις τους και τον τρόπο ζωής τους. * -


Σάββατο, 21 Μαρτίου 2015

Δελτίο Τύπου: Χωρίς διάκριση φυλής, φύλου, γλώσσας ή θρησκείας...

21-03-15Δελτίο Τύπου 
Χωρίς διάκριση φυλής, φύλου, γλώσσας ή θρησκείας...
Η 21η Μαρτίου βαρύνεται και φέτος από τους πνιγμένους μετανάστες στο Αιγαίο, από τον κοινωνικό κανιβαλισμό, που σπρώχνει νέους ανθρώπους στην απόγνωση και την αυτοκτονία, από τη συνεχιζόμενη έξαρση ρατσιστικών και φασιστικών αντιλήψεων, που θέλουν τον αλλοεθνή δούλο της φτώχειας και της ανάγκης, θύμα εκμετάλλευσης και εξευτελισμών.
 Ο ρατσισμός, ο φόβος μπροστά στο διαφορετικό, χρόνια τώρα καλλιεργείται συστηματικά, δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες για την αποδοχή και την ηθική νομιμοποίηση φαινομένων βίας κατά μεταναστών, ναρκομανών, ιερόδουλων, ομοφυλόφιλων, κατά κάθε μειονότητας της ελληνικής κοινωνίας.
 Ο ΣΥΡΙΖΑ καλείται και στο πεδίο της καταπολέμησης των ρατσιστικών φαινομένων να ανοίξει το δρόμο σε μια νέα εποχή. Καλείται να αναδείξει τους πραγματικούς υπαίτιους για τη φτώχεια και την ανεργία που ταλανίζει τη χώρα, ώστε να αποσοβηθούν οι κοινωνικοί αυτοματισμοί που αποδίδουν την ανέχεια μας στον μετανάστη. Καλείται να σταματήσει μια χρόνια, κοινωνική και οικονομική παθογένεια που αφορά στην ιθαγένεια των παιδιών μεταναστών που έχουν γεννηθεί και ζουν στην Ελλάδα. Καλείται να προχωρήσει στο οριστικό κλείσιμο των άθλιων κέντρων κράτησης και να διαμορφώσει τις κατάλληλες εθνικές και διεθνείς προϋποθέσεις για την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των συνεχώς διευρυνόμενων μεταναστευτικών ροών. Οι κοινωνίες των νησιών μας δεν αποτελούν - δυστυχώς - την εξαίρεση στον κανόνα που θέλει το διαφορετικό, να είναι υπεύθυνο για όλα τα κακώς κείμενα της εποχής μας.

Η κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να επιτύχει μεγάλες νίκες κόντρα στον ρατσισμό και τον φασισμό, στηριγμένη στις πολιτικές, κοινωνικές και κινηματικές της καταβολές και αναφορές. Το αντιρατσιστικό κίνημα δεν πρέπει περιορίζεται στα "επετειακά" καλέσματα της 21ης Μαρτίου, αλλά πρέπει να διευρύνεται και να διεκδικεί καθημερινά ... *την ανάπτυξη και ενθάρρυνση του σεβασμού των ανθρώπινων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών για όλους, χωρίς διάκριση φυλής, φύλου, γλώσσας ή θρησκείας.
  ______________________________________________________________
(* απόσπασμα από τη Χάρτα του ΟΗΕ - κεφάλαιο 1, άρθρο 1, παράγραφος 3)

2 σχόλια:

 1. "Στο τρούλο στην Αγιά Σοφιά θα ανέβω για να βγάλω
  την Τούρκικη ημισέληνο και το σταυρό να βάλω
  και τότε μόνο ο Θεός την Πόλη θα φωτίσει
  και ο ύμνος ο Ελληνικός παντού θα αντηχήσει"
  Συνθημα των λοκ.
  Το γηπεδο ειναι ενα συνθημα και λατρεις του γηπεδου που ειναι δεξιοι κ ακροδεξιοι απο γνωσεις που ειχανε αλλα και αποψεις , της πολιτικης περιρρεουσας ατμοσφαιρας τους, το επικρατουσαν .επιπροσθετα και γι'αυτο.
  Το συνθημα ειναι απο αλλη φαση οχι την προσφατη.
  Δεν ξερω τι ακουστηκε ακριβως σε αυτην.

  Δεν εχω αναφερθει στο Γερμανικο οικονομικο εθνικισμο και ημιιμπεριαλισμο .
  Φυσικα δεν κανω την παπια στο ζητημα αλλα εχουν συγκεκριμενη θεματικη τα μειλ.

  Ενημερωθειτε κ για τα προηγουμενα μειλ που αφορουν το γηπεδο της Αεκ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

 2. 26η ημέρα απεργίας πείνας μέχρι θανατου - 8 στα νοσοκομεία σε κρίσιμη κατάσταση.

  Εδώ και τώρα να αποφυλακιστούν οι συγγενείς των μελών της ΣΠΦ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...