-- -" Προκειμένου να λειτουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ως φορέας ηγεμονίας των δικών μας αντιλήψεων, πρακτικών, αρχών και αξιών ζωής, θα πρέπει να παραμείνει σε επαφή με την κυβέρνηση αλλά αυτόνομος από το κράτος, ώστε να μπορεί να επιτελεί να ελέγχει, να διορθώνει και να υποδεικνύει. " -
-- * Εμείς εμπεδώνουμε καθημερινά την αξιοκρατία, τις ίσες ευκαιρίες και το κράτος δικαίου για όλους τους Έλληνες πολίτες, ανεξάρτητα από τις πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις τους και τον τρόπο ζωής τους. * -


Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2012

Εξεταστικές για CDS, Μνημόνιο και Siemens ετοιμάζεται να ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ


 
Προτάσεις για τη σύσταση εξεταστικών επιτροπών για το Μνημόνιο, τα CDS, αλλά και για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό επί κυβέρνησης Παπαδήμου μεταξύ του ελληνικού κράτους και της Siemens, με τον οποίο έκλεισε η υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της γερμανικής εταιρείας, ετοιμάζεται να καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Την πρόθεση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει τη σύσταση εξεταστικής για τον συμβιβασμό με τη Siemens επιβεβαίωσε μιλώντας στον Real FMο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.
«Σκοπεύουμε να πάρουμε πρωτοβουλίες που θα πιέσουν την τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά να βάλει ένα φρένο στην καλπάζουσα ατιμωρησία και διαφθορά των 'ρετιρέ της ελληνικής κοινωνίας. Μια πρώτη πρωτοβουλία που σχεδιάζουμε να πάρουμε είναι να επανεξεταστεί από μηδενική βάση ο απαράδεκτος εξωδικαστικός συμβιβασμός μεταξύ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Siemens, ο οποίος ζημιώνει καίρια το δημόσιο συμφέρον και πάσχει από πλευράς νομιμότητας» επισήμανε.
Τόνισε, μάλιστα, ότι η πρόταση για την εξεταστική επιτροπή θα συνδυαστεί και μεεισηγήσεις για την αναμόρφωση του θεσμού, ώστε στο μέλλον να μην επαναληφθούν τα φαινόμενα των

εξεταστικών επιτροπών, οι οποίες δεν καταλήγουν πουθενά.
«Θέλουμε να κάνουμε προτάσεις ώστε οι συγκεκριμένες επιτροπές να μην είναι 'Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει'. Να μην αποτελούνται δηλαδή μόνο από βουλευτές, να μην διορίζονται αλλά να κληρώνονται οι βουλευτές, να έχουν υποστηρικτική υποδομή έτσι ώστε να μπορούν να ανοίγουν και να διαβάζουν τραπεζικούς λογαριασμούς, να στελεχώνονται με ειδικά επιτελεία κ.ο.κ.»
ανέφερε ο κ. Παπαδημούλης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Έθνους ο ΣΥΡΙΖΑ προετοιμάζεται να καταθέσει και προτάσεις για σύσταση εξεταστικών επιτροπών για το Μνημόνιο, αλλά και για την υπόθεση των CDS.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...