-- -" Προκειμένου να λειτουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ως φορέας ηγεμονίας των δικών μας αντιλήψεων, πρακτικών, αρχών και αξιών ζωής, θα πρέπει να παραμείνει σε επαφή με την κυβέρνηση αλλά αυτόνομος από το κράτος, ώστε να μπορεί να επιτελεί να ελέγχει, να διορθώνει και να υποδεικνύει. " -
-- * Εμείς εμπεδώνουμε καθημερινά την αξιοκρατία, τις ίσες ευκαιρίες και το κράτος δικαίου για όλους τους Έλληνες πολίτες, ανεξάρτητα από τις πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις τους και τον τρόπο ζωής τους. * -


Τρίτη, 14 Αυγούστου 2012

Εκβιαστικές μεθοδεύσεις της Διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς προς τους εργαζομένους, τους ασφαλισμένους και τους μικρομετόχους της Αγροτικής Τράπεζας


 ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΗΛΙΟΥ 
Έχουμε επανειλημμένα επισημάνει ότι η χαριστική εκχώρηση της ΑΤΕ στην Τράπεζα Πειραιώς αποτελεί μέγιστο σκάνδαλο, για το οποίο σύντομα θα κληθούν να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι. 
Με τις ακολουθούμενες αδιαφανείς και σκανδαλώδεις διαδικασίες και ειδικότερα με την εκβιαστική απαίτηση από τη Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς για άμεση απόλυση των εργαζομένων της ΑΤΕ και χωρίς την οποιαδήποτε διαπραγμάτευση υπογραφή εκ μέρους τους νέων συμβάσεων με την Τράπεζα Πειραιώς επιχειρείται η κατακρεούργηση των εισοδημάτων τους και η δραματική υποβάθμιση των συνταξιοδοτικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους.  
Με το ξεπούλημα της ΑΤΕ κινδυνεύουν δεκάδες χιλιάδες δανειολήπτες αγρότες και η γη τους που είναι υποθηκευμένη, χιλιάδες μικρομεσαίες συνεταιριστικές, αγροτοκτηνοτροφικές, ιχθυο-αλιευτικές επιχειρήσεις και μικροβιοτεχνίες τροφίμων, με σοβαρό το ενδεχόμενο να μείνουν στο δρόμο πολλές χιλιάδες εργαζόμενοι.
Οι καταθέσεις και τα εξυπηρετούμενα δάνεια της ATE περνούν στην Τράπεζα Πειραιώς, ενώ τα επισφαλή δάνεια φορτώνονται στις πλάτες του Έλληνα φορολογούμενου. Παράλληλα χαρίζεται στην Τράπεζα Πειραιώς το 40% του έγγειου αγροτικού κεφαλαίου, που σήμερα είναι υποθηκευμένο στην ΑTE, ενώ όλες οι μεταποιητικές δραστηριότητες του χώρου (ΔΩΔΩΝΗ, ΕΛΒΙΖ κλπ.) οδηγούνται στο διαβόητο «Ταμείο Αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας» και βγαίνουν στο σφυρί. 
Επιπλέον, καταργείται το Ταμείο Υγείας Προσωπικού Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδος (ΤΥΠΑΤΕ), που είναι ΝΠΙΔ και ένα από τα λίγα αυτοδιαχειριζόμενα ταμεία υγείας της χώρας μας. Υφίσταται και λειτουργεί για πάνω από 75 χρόνια, καλύπτοντας τις
υγειονομικές ανάγκες καθώς και τα επιδόματα / βοηθήματα κάθε μορφής, των υπαλλήλων και των συνταξιούχων της ΑΤΕ, αλλά και των μελών των οικογενειών τους (περίπου 30.000 ασφαλισμένοι). Διαθέτει ιδιόκτητα κτίρια και πολυϊατρεία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα, ευρύ δίκτυο συμβεβλημένων ιατρών και κλινικών και παρέχει κατά τεκμήριο υψηλής ποιότητας ιατρικές και διοικητικές υπηρεσίες. Απασχολεί περί τα 180 άτομα, με τα 80 να είναι υγειονομικό προσωπικό και γιατροί όλων των ειδικοτήτων, σχεδόν όλοι έμμισθοι με συμβάσεις αορίστου χρόνου. 
Στην απώλεια των αποταμιεύσεών τους, οδηγούνται και οι χιλιάδες μικρομέτοχοι της ΑΤΕ.
Όλες αυτές οι εκβιαστικές και «παράλογες» μεθοδεύσεις αποδεικνύουν για μία ακόμη φορά ότι  τη χώρα κυβερνά μια πτωχευμένη τραπεζοκρατία, μέσω των πολιτικών εκφραστών της.
Η ΑΤΕ είναι περιουσία του ελληνικού, που θα έπρεπε να αποτελέσει εργαλείο ανάπτυξης της αγροτικής οικονομίας και χρηματοπιστωτικής σταθερότητας. Για τον λόγο αυτό η ΑΤΕ πρέπει να παραμείνει υπό τον έλεγχο του κράτους. Καθιστούμε σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγνωρίζει αυτή τη «δωρεά» και εγγυόμαστε στους αγρότες, στους εργαζόμενους της ΑTE και σε όλο τον ελληνικό λαό ότι δε νομιμοποιούμε την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας προκειμένου να διασωθεί το χρεοκοπημένο ιδιωτικό τραπεζικό σύστημα.
To Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...