-- -" Προκειμένου να λειτουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ως φορέας ηγεμονίας των δικών μας αντιλήψεων, πρακτικών, αρχών και αξιών ζωής, θα πρέπει να παραμείνει σε επαφή με την κυβέρνηση αλλά αυτόνομος από το κράτος, ώστε να μπορεί να επιτελεί να ελέγχει, να διορθώνει και να υποδεικνύει. " -
-- * Εμείς εμπεδώνουμε καθημερινά την αξιοκρατία, τις ίσες ευκαιρίες και το κράτος δικαίου για όλους τους Έλληνες πολίτες, ανεξάρτητα από τις πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις τους και τον τρόπο ζωής τους. * -


Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με εκπροσώπους της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Δωματίων



   Την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ συναντήθηκε με εκπροσώπους της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Δωματίων Διαμερισμάτων Ελλάδας (ΣΕΕΔΔΕ) και της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Κάμπινγκ στη Βουλή, στα πλαίσια της διαβούλευσης με φορείς του τουρισμού.
Την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ αποτελούσαν οι βουλευτές: Νίκος Συρμαλένιος (Κυκλάδων), Μιχάλης Κριτσωτάκης (Ηρακλείου), Στέφανος Σαμοΐλης (Κέρκυρας), Δημήτρης Γάκης (Δωδεκανήσων), Σταύρος Κοντονής (Ζακύνθου). Τη ΣΕΕΔΔΕ εκπροσώπησαν ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Μπρεντάνος και ο γενικός γραμματέας Αστέριος Ψαρογιάννης.
Η συζήτηση αφορούσε σε σημερινά προβλήματα του κόσμου του τουρισμού και των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στον τομέα. Τέθηκαν ζητήματα βιωσιμότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι οποίες πλήττονται άμεσα από τη μνημονιακή πολιτική περικοπών και λιτότητας. Επίσης, συζητήθηκαν θέματα εισφοροδιαφυγής και φοροδιαφυγής, εισπράξεων πνευματικών δικαιωμάτων, κατηγοριοποίησης των τουριστικών καταλυμάτων («αστέρια» και «κλειδιά»), του σήματος λειτουργίας, κ.ά. Τέλος, αναπτύχθηκε έντονος προβληματισμός γύρω από τις προβλέψεις της τουριστικής κίνησης και το μέλλον του
τουρισμού γενικότερα στην Ελλάδα.
Στη συνέχεια, η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Κάμπινγκ Νίκο Εξαρχέα.
Σε παρόμοιους τόνους, η συζήτηση επικεντρώθηκε σε ζητήματα που απασχολούν τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο τομέα του κάμπινγκ, ο οποίος, αν και σχετικά πρόσφατος, αναπτύσσεται με ιδιαίτερη ταχύτητα τα τελευταία χρόνια. Τα θέματα που τέθηκαν «επί τάπητος» ήταν η ανάπτυξη του τουρισμού και της κατασκήνωσης, η τήρηση της υφιστάμενης νομοθεσίας (ειδικά όσον αφορά τους όρους και τις προδιαγραφές λειτουργίας των κάμπινγκ), το χωροταξικό ζήτημα και η έλλειψη κτηματολογίου, καθώς και η δημιουργία εναλλακτικών δομών και μορφών τουρισμού, που θα μπορούσαν να ενσωματώνουν τα κάμπινγκ.
Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ επανέλαβε και στις δύο συναντήσεις, την πάγια θέση της ότι το Μνημόνιο αποτελεί το μεγαλύτερο εμπόδιο σε μια ανάπτυξη που θα βασίζεται στις πολιτικές πλήρους και νόμιμης απασχόλησης, στη τόνωση της πραγματικής οικονομίας, σε ένα δικαιότερο φορολογικό σύστημα και στην προστασία των συμφερόντων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Ενδεικτικό της μνημονιακής πραγματικότητας στη χώρα είναι το γεγονός ότι στα μεν ενοικιαζόμενα δωμάτια διαπιστώνεται διαρκής πτώση του εσωτερικού τουρισμού, ενώ στο δε τομέα του κάμπινγκ, ο εσωτερικός τουρισμός σημειώνει άνοδο, ως λύση ανάγκης για τους Έλληνες και Ελληνίδες - λόγω της δραματικής μείωσης του λαϊκού εισοδήματος - και όχι ως επιλογή.
Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ θα συνεχίσει τη διαβούλευση και το γόνιμο διάλογο με όλους τους φορείς του τουρισμού, στα πλαίσια μιας συνεκτικής, ολιστικής προσέγγισης του τουρισμού, με επίκεντρο τα συμφέροντα της χώρας και της κοινωνίας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...