-- -" Προκειμένου να λειτουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ως φορέας ηγεμονίας των δικών μας αντιλήψεων, πρακτικών, αρχών και αξιών ζωής, θα πρέπει να παραμείνει σε επαφή με την κυβέρνηση αλλά αυτόνομος από το κράτος, ώστε να μπορεί να επιτελεί να ελέγχει, να διορθώνει και να υποδεικνύει. " -
-- * Εμείς εμπεδώνουμε καθημερινά την αξιοκρατία, τις ίσες ευκαιρίες και το κράτος δικαίου για όλους τους Έλληνες πολίτες, ανεξάρτητα από τις πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις τους και τον τρόπο ζωής τους. * -


Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2012

Οι νοσοκομειακοί γιατρο αγωνίζονται για την αποτροπή της πλήρους κατάρρευσης του ΕΣΥ


  18/09/2012
 Σχετικά με τις κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών σε όλη τη χώρα , ο βουλευτής Ρεθύμνου και συντονιστής της ΕΕΚΕ Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Ανδρέας Ξανθός έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Οι νοσοκομειακοί γιατροί που με απόφαση της ΟΕΝΓΕ και των Ενώσεων Γιατρών ΕΣΥ βρίσκονται σε πανελλαδική επίσχεση εργασίας, δεν διεκδικούν μόνο την αυτονόητη καταβολή των δεδουλευμένων τους και την αξιοπρεπή μισθολογική μεταχείριση τους από την Πολιτεία.
Αγωνίζονται για την αποτροπή της πλήρους κατάρρευσης του ΕΣΥ και τη σωτηρία της δημόσιας περίθαλψης, διεκδικούν το συνταγματικό δικαίωμα κάθε πολίτη, ανεξάρτητα από την εργασιακή ή ασφαλιστική του θέση, να έχει πρόσβαση σε δημόσιες, δωρεάν και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας και στην απαραίτητη φαρμακευτική και  νοσηλευτική φροντίδα.
Ο αγώνας των νοσοκομειακών γιατρών είναι μέρος των συλλογικών  αντιστάσεων για την ανατροπή της μνημονιακής βαρβαρότητας και συμβάλλει στο αναγκαίο κοινωνικό μέτωπο υπεράσπισης ενός δημόσιου αγαθού όπως η             Υγεία, που έχει ζωτική σημασία για την επιβίωση του λαού μας και την κοινωνική συνοχή.
Ο Υπουργός Υγείας αντί να μεταθέτει αλλού τις ευθύνες για τα αδιαμφισβήτητα προβλήματα στις πληρωμές όλων των εργαζομένων στο ΕΣΥ και αντί να προκαλεί με δηλώσεις για «σκοπιμότητες»  και «υποκινούμενες»  κινητοποιήσεις, ας ασχοληθεί με την επίλυση των τεράστιων λειτουργικών προβλημάτων  των νοσοκομείων που έχουν οδηγήσει το προσωπικό σε εργασιακή και μισθολογική εξόντωση και τους ασθενείς σε απόγνωση.
Η απαρέγκλιτη τήρηση των μνημονιακών δεσμεύσεων που εφαρμόζει  το Υπουργείο  Υγείας οδηγεί με γρήγορα βήματα στη διάλυση της Δημόσιας Υγείας και σε δραματική επιδείνωση της ανθρωπιστικής κρίσης που εξελίσσεται στη χώρα μας. Η πραγματική «υγειονομική βόμβα» που έχει ενεργοποιηθεί στα θεμέλια της κοινωνίας  είναι το Μνημόνιο και οι η νεοφιλελεύθερη κυβερνητική πολιτική κατεδάφισης του ΕΣΥ και του Κοινωνικού Κράτους.
               ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ              18/09/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...